Dodo, lasa omul in pace sa vorbeasca liber, doar nu ti-a adresat cuvinte obscene :biggrin: Nu suntem de acord cu el, foarte bine. Nici eu nu impartasesc chiar tot ce zice musiu Emil :biggrin::harhar: Dar de aici si pana a-i da in cap cu ranga e cam mult. Asa faceau minerii in iunie 1990 celor cu mutre de intelectuali intalniti prin centrul Bucurestiului !!! :harhar::ack: Eu ce-ar trebui sa fac dupa ce tu m-ai facut, cu tupeu, \"gaita galagioasa, scandalagie si somnoroasa\" numai pentru faptul ca la 1 noaptea dormeam si nu eram online ca sa iti raspund tie la intrebare ??? Ai ??? :harhar::harhar: Pai da, ar trebui ca, in semn de protest, sa intru in GREVA TACERII, fiindca nu ma simt deloc \"gaitza\":harhar:
Dar cred ca mai bine ar fi sa revenim la problema. Este foarte adevarat ca anul asta au avut loc deja o multime de cutremure mici in multe zone din tara, in paralel cu activitatea destul de persistenta din Peninsula Balcanica. Sa stii ca nu ar fi chiar complet neplauzibil ca aceste activitati persistente si migratoare sa fie totusi provocate de anumite miscari ale microplacilor, care pot reactiva si diferite falii ale scoartei terestre !!! Sa stii ca nu e complet exclus asa ceva, asa ca, draga Dodo, nu da omului in cap. Emil, incearca sa te exprimi mai putin plastic si sa iti expui mai pe sleau ideea, fara comparatii prea alambicate. E mai bine asa, te asigur:harhar::harhar: Deocamdata, situatia (nefavorabila) e aceea ca LACUNA SEISMICA se prelungeste, are deja aproape 5 luni si o anumita presiune creste in zona Curburii !!!! Nu ne putem ascunde dupa deget, ceea ce se intampla acum este foarte departe de a se mai inscrie in \"fluctuatiile obisnuite ale fondului natural de seismicitate\". Este LACUNA SEISMICA, ce mai calea-valea !!!! Si, culmea, LACUNA SEISMICA, pentru cutremure vrancene cu magnitudinea mai mare sau egala cu
3,2 pe scara Richter pare a include domeniul de adancime cuprins intre circa
115-150 km !!!!!! Adica, LACUNA \"inglobeaza\" atat o parte din acel sector \"de tranzitie\" (110-130 km) cat si partea mai profunda din blocul litosferic subdus in zona Curburii !!! Acest lucru este extrem de interesant, fiindca ruptura ar putea totusi incepe pe la 120 km adancime si continua undeva jos, spre profunzime, pana la 140-150 km !!! E doar o speculatie, fireste, oricum altceva nu putem face. Problema s-ar pune si astfel: \"
Ce sanse ar fi ca magnitudinea viitorului cutremur sa depaseasca totusi pragul critic de 7,0 pe scara Richter ?? Nu cred ca probabilitatea unui astfel de cutremur este chiar neglijabila !!! Sa fim seriosi, domnul Marmureanu nu are cum sa stie sigur ce se intampla la 100-150 km adancime !!! NU ARE CUM SA VADA !!!!!! Ma ia pe mine cu faza:\"CUTREMURUL DIN PAKISTAN DIN 8 OCTOMBRIE 2005 NE SCAPA DE UN CUTREMUR VRANCEAN IMPORTANT\" !!!! Fara suparare, dar asta seamana a aberatie cat el de mare !!! Fiindca in 1999 acelasi domn Marmureanu afirma senin ca \"
DACA SPRE ASIA ACOLO, PE \"LINIA\" TURCIA-CAUCAZ-HINDU-KUSH\" ARE LOC MACAR UN CUTREMUR DE PESTE 7,5 GRADE, ATUNCI E DE ASTEPTAT CA SI VRANCEA SA DEA UN CUTREMUR MAI IMPORTANT, CU O MAGNITUDINE CARE SA DEPINDA DE MARIMEA VOLUMULUI IN CARE SE CONCENTREAZA TENSIUNILE, EVENTUAL LA 1 AN PLUS SAU MINUS CATEVA LUNI !!!!! Asta a sustinut cu gurita lui domnul Marmureanu in 1999, dupa cutremurele din Turcia, care au avut magnitudini de 7,1-7,4 pe scara Richter, deci sub 7,5 !!!!! Cand sa fi avut dreptate oare Marmureanu, EarthQuake, in 1999 cand a spus ceea ce a spus sau acum cand ne serveste cu seninatate si zambetul pe buze niste povesti frumoase si linistitoare ???? Stii, EarthQuake, la emisiunea de la Realitatea TV, din aprilie, la care, pe langa Marmureanu, a mai fost si Lungu de la INCERC, Borbely si o tanti de la Inspectoratul de Stat in Constructii, cand Marmureanu a pus \"placa\" cu \"nu vine nimic 10 ani de acum incolo\", Tatulici si-a permis sa se indoiasca si l-a intrebat pe nea Marmureanu \"Chiar asa??\" si Marmureanu a inceput sa rada !!!! A inceput sa rada !!!!!!!!!! Eu m-am crucit, efectiv, EarthQuake, m-am crucit !!!!!!! Cum poate omul ala sa rada de asa ceva ?????? Si imediat a intervenit telefonic dnul Ionescu, sef al Retelei Seismice Nationale, si ne asigura ca sa stam cuminti fiindca in noaptea precedenta fusese un cutremur de magnitudine
1,2 si ca din acest motiv putem sa dormim linistiti !!! Tin sa precizez ca eu dorm foarte linistit ! Am un somn asa de linistit ! Nu am cosmaruri deloc ! Si nu imi fac ganduri rele, constient fiind ca pana la urma tot va veni, dar ca oricum nu il putem impiedica sa se intample !!! Dar sa inceapa sa hohoteasca la intrebarea lui Tatulici mi s-a parut extrem de indecent. Radea si Tatulici...:17
Da, m-am crucit la faza aia...A fost penibil si comic in acelasi timp, acel moment.
Ideea este ca oricum, cand v-a mai aparea in public, la TV, Marmureanu va pune aceeasi placa, sa nu va asteptati la altceva !!! In ultima vreme n-a mai aparut in presa, ce-i drept !!!! Mama Natura o fi stiind ea de ce ???!!!!!
Sincer sa fiu, fara sa par ca sunt un admirator neconditionat al lui D. Enescu, fost director general al INFP, am apreciat mai mult prestatia dansului ca director in perioada 1990-2000 ! Enescu cel putin era foarte sobru, nu se balbaia, avea o tinuta asa mai severa, vorbea putin, nu ii prea placea sa apara la televizor si, in orice caz, nu incepea sa hohoteasca la o intrebare a unui ziarist ! Si nu facea (cel putin nu am prins eu) afirmatii atat de flagrant contradictorii, avea o anumita rezerva...
Q.E.D !!!!