• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Ce carti mai citim ?

eu am gasit azi prin birou manualul asta
nu mi-a venit sa cred ca e din 1947 si facut dupa editia a 27-a!!! a celui german...
fara sa vreau, ma intreb cind o fi aparut prima editie???
aici am incercuit unele exprimari care azi sint desuete...
m-am uitat in fuga pe el dar pare extrem de interesant :harhar:

Geniala cartea, o am si eu tradusa din germana dupa editia a 29-a
EDITURA TEHNICA 1995.
 
Cateva sugestii pentru ce care au epuizat deja cartile existente pe piata: Mersul trenurilor - analiza asupra editiilor aparute in ultimii 20 de ani, Pagini Aurii - istoric, Coduri Postale din Romania anilor \'70, Cartea de telefoane editia 1996, Colectia de \'almanahe pentru succesuri\', Cronicari din viitor, Arta vorbirii in soapta, Manual de taiat unghii, Ghid de conversatie Maori, Statistica populatiei de melci din Sahara, Ghid de supravietuire in formol, Tehnologia constructiilor neanderthaliene.
Enjoy! :harhar: PEACE & LOVE
 
Conjuratia sixtina. O alta \"enigma\" cu evident iz necrestin despre codurile secrete folosite de Michelangelo atunci cind a pictat bolta Capelei Sixtine. Dupa codul lui Da Vinci si codurile din parlament:)), am auzit si citit apoi, acest volumas, cu mare scepticism repet, dar nu m-as da in laturi sa citesc teoria elaborata si \"nou descoperita\" a codurilor lui Michelangelo, fara a crede ca marile secrete ascunse de artist in picturile biblice, influentat, zice-se, de de curentul mistic al kabbalei medievale mai degraba decit de propria-i religie, ar putea zdruncina biserica crestina sau credinta mea (dintr-o singura fraza, am spus-o:D ).
 
O carte pe care v-o recomand cu mare drag urmeaza sa apara in colectia Adevarul. Se numeste Vraciul si e scrisa de Tadeusz Dołęga-Mostowicz. Fac parte probabil din, probabil, ultima generatie care a experimentat cititul cu lanterna sub plapuma pana in zorii zilei, iar cartea asta e prima care imi vine in minte cand ma gandesc la asa ceva. Poate pe alocuri e un pic romantata, dar prezinta foarte frumos o poveste cum rar se intalneste.
E usor de citit, paginile par multe, insa stilul e foarte accesibil, destul de dinamic si captivant. E o carte de 1-2 nopti, eu abia astept sa-mi cumpar editia noua pentru a ma prinde ziua recitind romanul.
 
Cartea despre care vorbeam mai sus apare miercuri, 3 septembrie!
 
am citit mult dar daca as fi pusa sa spun pe loc titlul unei carti care mi-a ramas in minte aceea ar fi \"O tragedie americana\" a lui T. Dreiser. te \"strange\" lumea in care te introduce cartea asta, iar despre personajul principal...stiam ca e de vina, stiam ca merita condamnat insa speram sa \"scape\", e conturat in asa fel incat incat il si urasti il si iubesti...superba carte!
si imi place si Emile Zola....tot ce a scris!
 
Taman ce am devorat \"Vraciul\" recomandat de Arkan. A fost de fapt a doua lectură, că prima a avut loc acum mulţi ani, la ceva timp după ce văzusem filmul. Abia aştept să iasă şi \"Profesorul Wilczur\", să-l recitesc şi pe el.

Urmează pe listă \"Omul demolat\" al lui Alfred Bester. Să vedem cum scrie domnul pe care l-au omagiat ăştia în serialul \"Babylon 5\" dându-i unui personaj numele lui.
 
:12: ce tareeeeeeeeeeeeeee:100:=))=)):12:
 
Dar carti in format electronic, care sa poata fi citite pe internet, sau trimise pe email, nu stie nimeni ?
 
Cronologia Bucurestilor
(20 septembrie 1459-31 decembrie 1989)
Zilele, faptele, oamenii Capitalei de-a lungul a 530 de ani
Gheorghe Parusi
Editura Compania 2005

[attachment=11319:cronologia bucurestilor coperta.jpg]

De la povestea şoselelor la cea a iluminatului, de la arheologie la şcoli, de la lucrări publice şi raţii la meserii şi etnii locuitoare, de la temperaturi-record la primari şi ocupaţii străine, de la A la Z, tot ce înseamnă moment, gest, nume sau loc memorabil pentru viaţa Capitalei preţ de mai bine de cinci secole se găseşte AICI. Această « biblie » a existenţei bucureştene, realizată din surse sigure şi complet repertoriate, încrucişează axa timpului cu cea a temelor, astfel încît nici o căutare documentară şi nici o curiozitate întîmplătoare să nu poată rămîne fără răspuns.

Citeste fragment:

[attachment=11318:Cronologia_bucurestilor.pdf]

link editura, comana prin posta:
http://www.compania.....php?id=33#c713
 
ioi, ce putine posturi la topicul asta :D
hmm, autori preferati, as aminti pe Karl May (in genul mai "copilaresc"si de aventuri), cu Winnetou si Testamentul Incasului, iar ultima v-o recomand calduros daca suferiti de depresie, pentru ca prezinta pampasul si aventurile a doi "aerieni", a unui doctor inebunit cu limba latina si de fauna preistorica si simpaticul sau asistent neamt prin pampasul americii latine; iar in literatura mai "beletristica" sau mai realista, autorii clasici: mi-a placut Dostoievsky (crima si pedeapsa si amintiri din casa mortii - celalalte romane cunoascute ale lui nu mi-au fost la indemana), Feuchtwanger (vulpile in vie, falsul nero), E.Maria Remarque (pe frontul de vest nimic nou), Kafka (procesul si castelul)...acum ma delectez cu filosofia lui Marin Preda (cel mai iubit dintre pamanteni), zic eu, o carte de referinta pentru fiecare roman cu o cultura mai vasta..e.a.poe mi-a placut din nou, in special proza (aventurile lu gordon pym) ; in fine acestia sunt autorii mai cunoscuti si care imi vin in minte..in rest, de "specialitate" ma intereseaza mult geografia fizica (geomorfologia in special si climatologia) :), si bineinteles geologia care o urmez la facullta :blink:- carte de capatai si manual de referinta : geografie de clasa a IX-a. an 1996 :D
 
Back
Sus