GeoX1
Administrator
- Scor reacție
- 6
Va recomand Mizerabilii, ecranizare a cunoscutului roman al lui Hugo, film care tocmai a intrat in cinematografele noastre, si pe care l-am vizionat si eu astazi. Nu mentionez neaparat distributia (care, sigur, include si unii actori destul de cunoscuti), si nici actiunea propriu-zisa, care respecta bine romanul. Fillmul este unul muzical prin excelenta. Sigur, am mai vazut filme muzicale, dar cred ca acesta este printre putinele filme in care dialogurile dintre personaje sunt aproape exclusiv muzicale, toti canta practic tot filmul (care e si lung, dureaza 157 de minute,dar cred ca merita). Oricum, coloana sonora a filmului este remarcabila, si ma refer nu doar la partiturile muzicale individuale care marcheaza dialogurile dintre personaje, cat si fondul muzical general al filmului. Aceasta coloana sonora acompaniaza foarte bine scenele cele mai dramatice ale filmului. De actiune, nu comentez prea mult, romanul lui V.Hugo este cunoscut. Cred ca am sa il recitez dupa vizionarea filmului...Despre personaje, iarasi nu ar fi prea multe de zis. Il regasim pe celebrul Gavroche, alaturi de Cosette, hangii Thenadier, evident Jean Valjean si aprigul sau urmaritor, inspectorul Javert. Aici vreau sa mentionez interpretarea, zic eu remarcabila, a lui Russell Crowe, care l-a jucat magistral pe inspectorul Javert. Ca o manusa i s-a potrivit rolul, si la terminarea filmului, toata lumea aprecia ca a fost la inaltime. Intr-adevar, i s-a potrivit de minune rolul de politai incapatanat pana la obsesie, oricum un personaj complex. Cam atat va spun, va las placerea de a urmari filmul. Nu va veti plictisi in cele 2 ore jumate cat dureaza. Mie cel mai mult mi-a placut fondul muzical, accentuez din nou coloana sonora a fllmului.
Inteleg ca filmul, productie 2012, are 8 nominalizari la Oscar. Indiferent daca va fi sau nu premiat, cred ca merita vazut, macar pentru fondul muzical remarcabil, care se coreleaza foarte bine cu diferitele momente, mai mult sau mai putin dramatice, din actiunea filmului. Plus ca si performanta actoriceasca a interpretilor rolurilor personajelor principale nu e deloc neglijabila.
Inteleg ca filmul, productie 2012, are 8 nominalizari la Oscar. Indiferent daca va fi sau nu premiat, cred ca merita vazut, macar pentru fondul muzical remarcabil, care se coreleaza foarte bine cu diferitele momente, mai mult sau mai putin dramatice, din actiunea filmului. Plus ca si performanta actoriceasca a interpretilor rolurilor personajelor principale nu e deloc neglijabila.