Da, Alex, ai perfecta dreptate. Lasand la o parte ca baza de date pentru cutremurele din 2005 e complet goala, probabil ca in conceptia lor in Romania s-au produs cutremure doar pana in 2004...:harhar::ack:
Pana si lista de cutremure in timp real din toata lumea e ramasa in urma binisor ! Alte institute seismologice din lume sunt mult mai transparente fata de opinia publica. Nu e vorba ca sa vina sa imi trambitzeze pe pst cand vine cutremurul ! Ar fi absurd. Dar vin eu cu intrebarea:
Cine e de vina ca lumea da crezare zvonurilor si aiurelilor a tot felul de neaveniti care se pretind prezicatori ???? :ack::worthy: E un cerc vicios aici, clar !
In alte tari, institute de acest gen (meteorologice, seismologice, astronomice...) au responsabili de comunicare sau purtatori de cuvant care exprima coerent pentru opinia publica ceea ce este necesar pentru lamurirea oamenilor. La noi, se prefera plimbatul ursului cand si cand. Bun, nu iesim pe post sau in presa sa explicam oamenilor cum e cu cutremurele, ca, cica, sa nu stresam populatia ! :harhar::angel: Dar tot noi (ma refer la onor conducerea infp) ne miram apoi ca sare lumea cu telefoanele la orice zguduiala usoara si tabara pe noi si nu ne lasa sa lucram !!! Pai iata cercul vicios, clar ca lumina zilei ! :ack:
Repet, nu e vorba sa trambitzeze cand vine ! Dar sa explica pe intelesul tuturor cum e cu seismele in Romania, sa informeze opinia publica cand are loc cate un cutremur, asta nu cred ca e o pretentie exagerata ! Ma rog, prefera politica strutzului. Ma intreb insa cine ii va bate obrazul lui nea Marmureanu pentru declaratiile mult prea linistitoare pe care le face ??? Deci : nu au macar un website ca lumea si actualizat cat de cat, asa cum au institutele serioase din alte tari. In aceste conditii, domnul Marmureanu ne da garantii ca putem dormi linistiti 12 ani de acum inainte !!!!!!!!!
Pai atunci ziceti-mi si mie de ce japonezii si americanii nu isi permit sa dea garantii de nici un fel, desi resursele lor
umane, tehnice si financiare sunt cu mult peste cele ale INFP ????