• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (4)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
In Romania Libera de azi, editia de Bucuresti, este citata declaratia dansului, cum ca nu va fi nimic grav 3-5 ani de acum inainte !!! Problema e ca in primavara, in aprilie, dumnealui sustinea ca nu va fi nimic grav vreme de 10-12 ani de acum inainte !!! :worthy::ack::angel: Ca 10 ani, sustinea dansul, ca \"zice bine 10 ani\". De fapt, e chiar comic, ce sa mai :harhar::biggrin::unsure::harhar::unsure:
Pe mine nu ma deranjeaza ca atare faptul ca \"plimba ursul\", ci modul in care o face. Nu e prima data cand se balbaie si se contrazice...:ack::ack:

Multumesc pentru link. Ma intreb daca are o baza pentru afirmatiile sale.. pentru ca eu astept de pe o zi pe alta grupuletu\' de cutremure care sa indice venirea unuia serios :harhar:

Oof.. e greu sa traiesti cu frica dupa tine :harhar:

Multumesc pentru link. Ma intreb daca are o baza pentru afirmatiile sale.. pentru ca eu astept de pe o zi pe alta grupuletu\' de cutremure care sa indice venirea unuia serios :harhar:

Oof.. e greu sa traiesti cu frica dupa tine :unsure:
Raluca, nu tb. sa stai asa in tensiune de pe o zi pe alta. Oricum ala mare nu vine cand il asteptam, stii vorba aia, ci taman cand nu te astepti :harhar: Astepti 3 saptamani si nimic, si zici ca am scapat, si o data vezi ca lucrurile se agraveaza pe nepusa masa cand nici nu te mai gandeai.
Nu, pe mine altceva ma deranjeaza. Ca se contrazice in halul asta. In primavara a spus clar cel putin 10 ani acum a revenit !!!! :unsure::ack:

In privinta lui Marmureanu, un lucru e cert si anume ca niciodata nu vom putea primi informatii serioase de la el ci se va rezuma doar sa plimbe ursul dupa cum va crede de cuviinta.

Ce sa mai... nu ne ramane, decat sa ne \"facem\" singuri prognozele prin metoda ochiometrica si sa speram ca ele vor da roade.

:smile:super tare Earthquake:biggrin:
Metoda ochiometrica:harhar:
Pai daca vin multe seisme mici ne luam catrafusele si mergem la o cafea:whistling:
GeoX plateste ca ne-a invitat:harhar:
Evident seismele trebuie sa fie in acelasi loc la interval scurt( minute, ore) si pe acelasi etaj.:harhar:

As vrea sa mai subliniez faptul ca eu nu asteptam ca Marmureanu sa spuna public ca in 5 ani sau 10 o sa fie sau nu un cutremur devastator. Mie mi se pare ca o astfel de abordare este oricum lipsita de importanta practica pentru populatie. Sau, daca e sa zica ceva, sa spuna cinstit \"Da, e de asteptat, intre altele, si un cutremur important pana in 2022-2024 dar mai mult nu putem spune, la stadiul actual\" si gata, ce atata tura-vura ! :unsure::harhar::unsure: Ar fi mai corect asa, zic eu. Dar cred ca el si colegii dansului nu ar trebui sa se mire ca lumea da crezare la tot felul de caraghiosi asa-zisi clarvazatori si alte asemenea (clienti de balamuc, ce mai :harhar::harhar:) sau la impostori pseudo-stiintifici de genul rsa ! Confuzia pe care astfel de declaratii publice ale dansului o provoaca conduce la efecte perverse, ce sa mai vorbim ! :worthy:
Da, e adevarat, pe mine ma intereseaza cutremurele asa, ca fenomen, si sunt dornic sa aflu mai multe, sa incerc sa inteleg si sa imi explic manifestarile atat de ciudate ale Mamei Natura :angel::32::ack: Dar parerea mea e ca prin modul in care se exprima public si prin ceea ce declara dnul Marmureanu, nu are cum sa satisfaca nici asteptarile celor doritori sa fie mai bine informati.
Cat priveste manifestarile precursoare, repet un lucru pe care l-am mai subliniat: pot fi diferente notabile de la un cutremur puternic la altul, pe termen scurt. Aici rezida, dupa parerea mea, marea dificultate. Intr-un fel s-a intamplat in 1940, in alt fel in 1977, altfel a fost in 1986 (oarecum asemanator, dar numai pana la un punct, cu situatia din 1940). Deci vedeti ca nu poate fi un \"sablon\", un \"tipar\" care sa se repete de fiecare data, in aceasi forma.

GeoX :
Sau, daca e sa zica ceva, sa spuna cinstit \"Da, e de asteptat, intre altele, si un cutremur important pana in 2022-2024 dar mai mult nu putem spune, la stadiul actual\"
Pai tocmai ca asa ceva nu poate spune ptr ca aceasta formulare da mult de gandit si poate crea panica mai mult decat este nevoie;
este mult mai simplu si eficient ptr ei sa anunte \"sa stam linistiti ca pana in.... nu va fi nimic\" .
Sau poate sunt \"dirijati\" de prin alte parti,ca nu ne sunt straine aceste practici.
Asa ca in lipsa unor informatii mai concrete nu ne ramane decat sa speculam, sa punem cap la cap ceea ce avem, sa tragem ceva concluzii pe cont propriu si sa asteptam sa vedem ce va fi .:harhar:
Amin

Eu zic ca mai bine s-ar explica cumva populatiei unele lucruri despre cutremurele din Romania, asa, in general, fara sa se tot bata campii despre ce va fi, cand si cat de mare. In orice caz, site-ul lor este slab de tot. Nici macar nu e tinut la zi cu informatiile despre cutremurele produse. Nu pretind, repet, sa trambiteze cand si ce vine, dar macar ce a fost ar putea face un efort sa informeze lumea.

Revenind la cutremurul de sambata, cu o magnitudine in jur de 4,5 si produs in Vrancea la o adancime de circa 125 km, pana acum nu au aparut activitati post-soc la aceeasi adancime, adica intre 120-130 km. Ar putea fi si un eveniment izolat. Ar putea avea, fireste, si o alta semnificatie, nu tocmai favorabila, deci nu as exclude nici acest lucru.:harhar::unsure: Totusi, inclin mai curand spre ideea de eveniment izolat. Nu inseamna ca un eveniment izolat ne-ar fi neaparat favorabil. Dar exista si astfel de cazuri. Nu ne ramane decat sa urmarim ce se intampla mai departe. E destul de incitant. :harhar::harhar::unsure:

Un articol publicat recent intr-o revista sub egida unei organizatii geofizice europene. Puteam sa va trimit linkul, dar cum documentul este un pdf si cum Pasarea Maiastra Dodo are oroare de pdf-uri fiindca ies monstruletzii odiosi sa o pape cu fulgi cu tot :harhar::harhar::harhar:, am zis sa va copiez aici direct textul, pe care va invit sa il comentati. Este in limba engleza, nu am timp sa stau sa traduc, dar cred ca nu e cine stie ce filozofie.

A long-term earthquake prediction, based on the regularity of earthquake occurrences and a seismic gap theory, is presented. Especially in subduction zones, clear geophysical background (plate tectonics) and short recurrence time allow us to make practical
use of the prediction. An M7 intermediate-depth earthquake occurs in the Vrancea region of Romania on average every 20 to 30 years. The last major earthquake occurred in 1986 (M7.2). According to the average rate frequency, we expect a next
large earthquake will occur soon.
However, historical M7 earthquakes show a clear dependence of focal depth on the particular active time interval in each century.
Purcaru (1974, 1979), Enescu et al. (1974) and Enescu & Enescu (1996, 1999) predicted from the regularity of earthquake occurrence that the next major Vrancea earthquake will occur in this decade.

Considering the result of this study and the periodicity of the seismic activity over the past 1000 years, we believe that the possibility of the next M7 earthquake occurring at a depth of 140-160 km by 2010 is very high.

Concluzia lui Radulian si a altor colaboratori ai dansului este ca probabilitatea de producere a unui cutremur vrancean cu magnitudinea Mw cel putin egala cu 7,0 (deci Ms cel putin 6,8) pana in anul 2010 este foarte mare. Mda....:unsure::unsure::harhar::harhar:
Singura veste \"buna\" ar fi aceea ca acest cutremur va fi probabil mai adanc. Dar de el nu scapam ! :worthy::ack:

acus e mare filozofie. abia stiu ce scriu. am inteles ca a fost data publicitatii harta de seismicitate a Bucurestiului.

:harhar:Dodo se muta in cort cu piscina:harhar:
O sa transmit live de sub palmierul din ghiveci:harhar:

Dupa cum merg lucrurile in prezent, eu as spune ca seismul din 23 septembrie a fost, mai degraba, un eveniment izolat. In favoarea acestei pareri aduc ca argument faptul ca activitatea seismica din Vrancea nu s-a schimbat dupa cutremurul din 23 septembrie fata de perioada de dinaintea acestuia. Practic, respectivul cutremur nu a schimbat nici in bine, nici in rau starea de lucruri din Vrancea. EarthQuake, tu ce parere ai ? Oricum un cutremur ca cel de sambata trecuta nu ne scapa deloc de unul mare, dar eu as zice ca singura semnificatie a lui a fost aceea de eveniment izolat. Evident, la un moment dat lucrurile or sa se schimbe considerabil, la un moment dat tot se va rupe sistemul, ramane de vazut si cat de serios si la ce adancime, dar cred ca nu ar trebui sa ne ambalam prea tare pentru perioada imediat urmatoare (asta insemnand zile...). Sigur, ce va fi pana la sfarsitul lui octombrie, in noiembrie sau in primavara lui 2007 nu putem baga mana in foc, si eu sustin ideea ca trebuie sa ne asteptam la un cutremur important pe termen mediu (asta insemnand interval de ordinul saptamani...luni), dar oricum nu trebuie sa ne imbolnavim de nervi pana atunci. Ci sa ne multumim sa observam ce face baba...:harhar::harhar::harhar::harhar: Mai maraie asa usor, in surdina....:unsure::harhar:...sa o sperie pe Pasarea Maiastra Dodo :unsure:

Am observat ca Vrancea joaca pe verticala: cand 130km cand 80. Cam pe acolo tropaie:ack:

Si eu cred acelasi lucru, ca seismul de sambata trecuta nu a fost decat un eveniment normal, care nu face parte din activitatea specifica dinaintea unui seism mai mare. Fie a fost o urmare a celor 2 seisme care au avut loc in zona Tadjikistanului, fie cei de la emsc iar au gresit datele, deoarece mi se pare ciudat ca nu s-a spus nimic nici la tv, si nici in presa nu s-a scris nimic, nici macar in ziarele din focsani (monitorul de vrancea si ziarul de vrancea). in alte cazuri s-a dat importanta la seisme mult mai mici, decat cel raportat de emsc.

ramane sa vedem in continuare cum vor evolua lucrurile si cand vor aparea si primele semne ale unui posibil seism major, deoarece ele cu siguranta se vor manifesta intr-un fel sau altul sau poate ca deja se manifesta, exceptand seismul de sambata.

Cutremure de care stie deja toata lumea:
28.09 ora 19:26
29.09 ora 9:24
Asta sa fie inceput de roi?

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus