As vrea sa mai subliniez faptul ca eu nu asteptam ca Marmureanu sa spuna public ca in 5 ani sau 10 o sa fie sau nu un cutremur devastator. Mie mi se pare ca o astfel de abordare este oricum lipsita de importanta practica pentru populatie. Sau, daca e sa zica ceva, sa spuna cinstit \"Da, e de asteptat, intre altele, si un cutremur important pana in 2022-2024 dar mai mult nu putem spune, la stadiul actual\" si gata, ce atata tura-vura !
:harhar:
Ar fi mai corect asa, zic eu. Dar cred ca el si colegii dansului nu ar trebui sa se mire ca lumea da crezare la tot felul de caraghiosi asa-zisi clarvazatori si alte asemenea (clienti de balamuc, ce mai :harhar::harhar
sau la impostori pseudo-stiintifici de genul rsa ! Confuzia pe care astfel de declaratii publice ale dansului o provoaca conduce la efecte perverse, ce sa mai vorbim ! :worthy:
Da, e adevarat, pe mine ma intereseaza cutremurele asa, ca fenomen, si sunt dornic sa aflu mai multe, sa incerc sa inteleg si sa imi explic manifestarile atat de ciudate ale Mamei Natura :angel::32::ack: Dar parerea mea e ca prin modul in care se exprima public si prin ceea ce declara dnul Marmureanu, nu are cum sa satisfaca nici asteptarile celor doritori sa fie mai bine informati.
Cat priveste manifestarile precursoare, repet un lucru pe care l-am mai subliniat:
pot fi diferente notabile de la un cutremur puternic la altul, pe termen scurt. Aici rezida, dupa parerea mea, marea dificultate. Intr-un fel s-a intamplat in 1940, in alt fel in 1977, altfel a fost in 1986 (oarecum asemanator, dar numai pana la un punct, cu situatia din 1940). Deci vedeti ca nu poate fi un \"sablon\", un \"tipar\" care sa se repete de fiecare data, in aceasi forma.