Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
eu am sunat la nr de telefon din pdf sa intreb ce inseamna categorii de urgente. mi s-a spus ca asta era termenul folosit inainte de 1996. din 1996, au inceput sa le imparta pe clase de risc seismic. daca imobilul a fost expertizat inainte de 1996, apare la categorii de urgente. oricum, cica se poate contacta expertul care a facut evaluarea pentru a o face din nou.Am si eu o intrebare referitor la aceasta lista de cladiri expertizate: Exista un capitol numit \\"LISTA CLADIRILOR EXPERTIZATE TEHNIC, INCADRATE IN CATEGORII DE URGENTE, CONFORM NORMATIVULUI P100-92
NEINCADRATE IN CLASA DE RISC SEISMIC CORESPUNZATOARE, CONFORM CAP. 11 SI 12\\". Care sunt problemele acestor cladiri si de ce sunt incadrate in categorii de urgente?
Emil-Sever Georgescu, inginer la Institutul National de Cercetari in Constructii (INCERC):
\\"Ca urmare a dezvoltarii sale urbane deosebite in perioada 1920-1940, care a statuat trecerea la cladiri inalte in zona centrala, s-a ajuns si la vulnerabilitati structurale specifice cladirilor de beton armat din epoca. Cladirile inalte realizate in acele perioade s-au dovedit vulnerabile la cutremure, nu corespund normelor actuale si prezinta pericol grav de avariere si prabusire la miscari seismice puternice\\".
\\"Concentrarea in zona centrala a avarierilor la cladiri inalte in 1940, neglijata si insuficient analizata la vremea respectiva, a constituit cauza generica a prabusirilor multor cladiri din aceeasi generatie la cutremurul din 4 martie 1977\\", mai spune Georgescu. De-abia incepand cu anii 1943, cladirile au fost proiectate tinandu-se cont de riscul seismic.
Lista cladirilor cu bulina rosie din Bucuresti se afla aici: http://www.cutremur.net/lista-cladirilor-incluse-in-categoria-de-risc-seismic-din-bucuresti/
exista vreo lege in Romania care interzice proprietarilor sa inchirieze apartamente situate in blocuri cu bulina, risc 1 sau 2?