• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Documentar despre cutremure la TVR

Eu nu cred ca un astfel de documentar despre cutremur ar trebui sa insiste intr-o maniera socanta pe imagini cu cadavre, eventual corpuri omenesti in saci la morga, fragmente de madulare si alte asemenea ! :harhar: Nu vad absolut nimic educativ in asta ! Da, cred ca oamenilor trebuie sa li se spuna in fraze simple, clare, cum stam in materie de cutremure, sa se explice ca de-a lungul timpului au fost si cutremure mai mari decat in 1977, sa se insiste pe ce ar trebui facut inainte, in timpul si dupa cutremur, dar nu detalii exagerate cu morti si alte asemenea ! Nu cred ca foloseste la ceva, ci are un efect nefavorabil ! La urma urmei, toata lumea poate intui ca la cutremur se poate muri, deci nu e cazul sa se insiste pe imaginim cu morti in fel de fel de pozitii ! :harhar: Ce este util in imagini cu cadavre si fragmente de madulare omenesti ? Nimic ! In schimb, mai util e ca oamenii sa fie informati, pe intelesul lor, despre cutremur, despre situatia noastra seismica, dar nu cu termen foarte savanti. Cartea lui Enescu din 2000, pe care o are si Dodo, este foarte buna, din acest punct de vedere. Corect, Dodo ? :harhar::hypocrite::harhar:

Eu am adus in discutie modalitatea hard de prezentare a urmarilor unui seism....Am fost influentat si de ce s-a intamplat la CNA in legatura cu subiectele abordate de emisiunea de stiri de la ora 17.00 de la Pro Tv...

Alex, sa precizez ca si eu am mai multe obiectii fata de acel documentar. :harhar::wink: Sunt nemultumit de modul in care s-au amestecat diverse aspecte, pe parcursul intregului film. De exemplu, eu as fi prezentat informatii despre cutremure, in termeni simpli, ca omul obisnuit sa inteleaga. Sa se mentioneze, pe scurt, modul in care se manifesta un cutremur vrancean mare, ca omul sa stie la ce sa se astepte. Cred totusi ca e important acest lucru. Fiindca marile seisme vrancene, indiferent ca sunt de 7,0 sau de 7,6 grade, au, in mare, acelasi mod de manifestare, diversele trenuri de unde sosesc in Bucuresti cam la aceleasi intervale de timp, etc,etc. Sa se stie, de pilda, ca aceste cutremure pot dura intre 1 si 3 minute (ma refer la cutremurele mari !). Si alte aspecte de acest gen, cu relevanta practica. Pe urma, ar urma, sa zicem, o \"sectiune\" cu marturii ale unor supravietuitori ai cutremurului din 1977; aceste marturii sa fi fost puse cumva unitar, nu imprastiate in tot filmul, deci ca omul sa poata urmari firul, sa aiba o derulare secventiala, o anumita logica a expunerii. Corect, perfect de acord cu asta, sustin acest lucru...:harhar::harhar::hypocrite: Evident, o alta \"sectiune\" sa implice cateva reguli minimale, ce trebuie sa faca omul in timpul si dupa cutremur. Repet, eu as fi organizat aceste lucruri cumva metodic, pe \"sectiuni\". :harhar: Asa ca, Alex, si eu aveam ceva obiectii..:harhar::harhar::harhar:

Alex, sa precizez ca si eu am mai multe obiectii fata de acel documentar. :harhar::wink: Sunt nemultumit de modul in care s-au amestecat diverse aspecte, pe parcursul intregului film. De exemplu, eu as fi prezentat informatii despre cutremure, in termeni simpli, ca omul obisnuit sa inteleaga. Sa se mentioneze, pe scurt, modul in care se manifesta un cutremur vrancean mare, ca omul sa stie la ce sa se astepte. Cred totusi ca e important acest lucru. Fiindca marile seisme vrancene, indiferent ca sunt de 7,0 sau de 7,6 grade, au, in mare, acelasi mod de manifestare, diversele trenuri de unde sosesc in Bucuresti cam la aceleasi intervale de timp, etc,etc.  Sa se stie, de pilda, ca aceste cutremure pot dura intre 1 si 3 minute (ma refer la cutremurele mari !). Si alte aspecte de acest gen, cu relevanta practica. Pe urma, ar urma, sa zicem, o \\"sectiune\\" cu marturii ale unor supravietuitori ai cutremurului din 1977; aceste marturii sa fi fost puse cumva unitar, nu imprastiate in tot filmul, deci ca omul sa poata urmari firul, sa aiba o derulare secventiala, o anumita logica a expunerii. Corect, perfect de acord cu asta, sustin acest lucru...:harhar::harhar::hypocrite: Evident, o alta \\"sectiune\\" sa implice cateva reguli minimale, ce trebuie sa faca omul in timpul si dupa cutremur. Repet, eu as fi organizat aceste lucruri cumva metodic, pe \\"sectiuni\\". :harhar: Asa ca, Alex, si eu aveam ceva obiectii..:harhar::harhar::harhar:

Hai ca astazi mai vin si alte documentare (sper ca si cei de la Realitatea TV vor introduce si filmulete...nu stiu daca au in arhiva ceva, dar poate ca vor prezenta ceva mai deosebit decat un simplu talk-show), ceilalti...:unsure:

Care aveti cate un singur televizor, pregatiti-va sa butonati telecomen zile...:harhar::harhar::harhar::harhar:
Am inteles ca la Realitatea TV se va da si o inregistrare audio din timpul cutremurului din 1977, cu acel zgomot teribil !! :harhar::whistling::harhar::harhar:

Back
Sus