vlad, toate pozele sunt facute cu mobilul? de ce te intreb: cu mobilul este mai greu sa faci cu adevarat poze. le poti numi instantanee.
si de ce spun asta: pentru ca la un aparat foto, fie el si point-and-shoot, mai poti face o setare, mai poti schimba o expunere, ceva, pe cand la telefon...
citeste micile mele lectii si incearca sa pui in practica ce e pe acolo. si vezi daca nu exita o imbunatatire. nu spun ca pozele tale sunt 'varza', sunt ok. la pozele cu cascada, era mai bine daca schimbai putin locul de unde ai facut poza(punctul de statie), astfel incat cascada sa curga din stanga spre dreapta. cand te uiti la ceva, instinctiv ochii se duc din stanga spre dreapta. astfel, poza ta incepe cu sfarsitul, cascada. si ochii imi raman acolo, nu pleaca mai departe in fotografie sa descopere si padurea din spate. sper ca m-am facut inteles, daca nu, da-mi un pm si iti explic mai pe larg.
si inca ceva, nu mai face poze direct in soare ca risti sa strici micul senzor al telefonului. asta e valabil si pentru aparate foto. nu fotografiati soarele in mijlocul zilei. la rasarit sau la apus, atat. si e bine chiar si atunci sa folositi un filtru, daca este posibil, bineinteles.
astept fotografii noi :55: