Este posibila o astfel de evolutie, practic in prima etapa virusul nu a reprezentat un pericol, ulterior a suferit mutatii si a generat pandemia. Este f bine ca, in cazul actual, virusul nu a suferit mutatii periculoase.
Diferenta fata de 1918 este data de evolutia din domeniul medical. La ora actuala exista variante de tratament si, asa cum spuneam, mai mult companii cu traditie in cercetare si producere de vaccinuri, fac studii pt obtinerea unui vaccin.Oficialii americani au anuntat, acum cateva zile, ca luna viitoare vaccinul ar putea fi gata pentru testare.
Ce incerc eu sa spun este ca rata mortalitratii poate fi cu mult mai mica, chiar si in cazul in care s-ar repeta \"istoria\" gripei spaniole.
La noi, deocamdata, stirile pe aceasta tema sunt foarte rare ( pe la TV nu prea le-am auzit). Doar pe nnet am mai gasit cate o informatie din cand in cand. Deocamdata nu are nimeni interes sa se faca valva. Spre toamna, cand eventual va trebui achizitionat vaccinul si probabil statul va achizitiona cant importante pentru vaccinarea gratuita a copiilor, batranilor, etc., cu siuranta va fi mult mai mult zgomot pe tema asta.