Mihai_Tobo
New member
- Scor reacție
- 0
la ce ora a fost acest cutremur? 8 iunie 2010
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
uite aicimihaistelistul a spus:la ce ora a fost acest cutremur? 8 iunie 2010
Pai, teoetic si statistic, tot ar trebui sa fie cativa, macar 4-5, macar 2, fie si UNUL singur... Dar n-am vazut inca asa ceva. Si ma-ntreb de ce.anda link a spus:ar fi, dar de unde sa-i luam?
Reactiile timpurii ale unor animale sunt o certitudine, fapt care ar demonstra ca exista anumiti precursori fizici care, fie scapa masuratorilor instrumentale actuale, fie sunt in mod voit ignorati sau chiar ascunsi. Si pe mine m-a surprins ca exista reactii chiar si la cutremure slabe cum ar fi cele intre 4-5 grade. Pe vremuri, in anii 80, in apartamentul de deasupra mea din Bucuresti traia un mic caine de casa care nu latra practic aproape niciodata. Insa, cam cu 12-36 ore inainte de un cutremur vrancean mic, avea o "secventa" de latraturi tipice, ritmate cu pauze intre ele. Deci nu e vorba de doar unul sau mai multe minute inainte. Intervalul in care exista semnale detectabile de lumea animala este ceva mai mare. Despre pisici pot sa spun insa ca, atat timp cat nu traiesc in casa, nu par a fi afectate de cutremure. Am ramas uluit sa constat ca, la foarte scurt timp dupa cutremurele din 1977 si 1986, pisicile din curte afisau un calm imperturbabil. Cainii din curti intra insa in panica colectiva inaintea cutremurelor semnificative. In 1977 au inceput sa urle precum lupii cu 1 minut inainte, in 2004 doar cu cateva secunde inainte.Cheetah a spus:Ce simte animalul respectiv ? Modificari de magnetism ? Infrasunete? (si atea calatoresc cu o viteza). Pisicile sunt extrem de sensibile la modificari de magnetism.
Ce instrumente sensibile nu au institutele si au unele animale ? Trebuie sa fie ceva de care sa ne putem folosi!