In seara aia, parca era ora 0 si jumatate, ma uitasem la filmul de pe bulgari si ma pregateam sa ma culc. Imi amintisem de o poveste ciudata pe care mi-o relatase cineva cu cateva zile inainte, in care spunea ca se trezise cu o femeie noaptea langa pat si ii aprinsese veioza dupa care a disparut. Ma gandeam ca probabil visase si cand s-a trezit... visul disparuse.
Eu sunt rational si incerc sa gasesc explicatii logice lucrurilor.
Tocmai stinsesem lumina peste tot dar inainte de a merge in dormitor, si cu explicatia in cap la fenomenul tare ciudat de care v-am zis, am pus mana pe clanta de la bucatarie, ca sa beau un pahar de apa. In acel moment am avut impresia ca se aprinde neonul din bucatarie ! (usa avea un geam mat in partea de sus) Culmea ca eu nu apasasem inca stecherul!! Pe langa asta peretii pareau ca incep sa emane o lumina albastruie! Simt ca incep sa inlemnesc. Pe naiba imi zic! Am luat-o si eu razna!!? Cu tot corpul nu numai cu urechile simt un fel de... vuiet. Inlemnesc cu mana pe clanta fara sa ma mai pot misca. Nu se poate imi zic! Cineva trebuie sa imi dea un sut zdravan sa ma trezesc!! Cred ca totul a durat 2-3 secunde, care mie mi-au parut o vesnicie, pana sa ma pot misca si sa alerg in camera parintilor ca sa imi confirme ei daca nu am innebunit...
) . Ajuns in camera parintilor am deschis usa si cred ca incepusera primele miscari. Cand am aprins lumina mama deja se trezise si primul ei cuvant a fost, "Cutremur"! Credeti-ma ca am simtit ca am scapat instantaneu de groaza prin care am trecut pentru ca aveam confirmarea ca nu am innebunit. Ciudat este ca desi am trait cu groaza si cutremurul din 77 cand eram elev, asta m-a speriat mult mai tare pentru ca nu mi-am dat seama ca este un fenomen real.
Am trait apoi miscarile foarte puternice laterale eliberat de groaza initiala din primele secunde.
Lumina aia ce apare inainte de a sesiza miscarea cred ca este reala, dar culoarea forforescenta albastruie ce aparuse si pe hol oare o fi datorata ionizarii aerului din interior sau reflexii venite pe geamul de la bucatarie din exterior?