• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Pehblenda si paranormali in Muntii Buzaului

ce stii despre ea? cxa pare rupta din alta lume
 
tot ceea ce vrei saa fli despre ea poti cauta pe internet, oricum este una dintre obiectivele cele mai apropiate la fel ca si Dionisie Torcatorul si Fundul Pesterii. In general aceste grote sau chili cum vrei sa le spui au fost sapate de catre calugari care sau retras din lume. Numai ca in aceste locuri semnele, urmele spun ca locul a fost sihastrit de catre pusnicii daci lasandule celor care au venit dupa iei adica ortodocsi. Se presupuna ca, copacul din fata Bisericutei lui Iosif ar fi fost plantat chiar de catre acest sfant. Mai sus un pic si peste culme unde se afla Fundatura in trecut exista un trunghi de copac in care erau scobite 12 adancituri care tinea loc de farfuri, si din ele mancau pusnicii. La agatoane se presupune ca sunt urmele unei cetati, dar nu stiu ce sa spun. Daca este sa mergi in zona inearca sa fi acolo de dimineata ca sa nu te grabesti, cu toate ca este o zona mai mult de deal este foarte obositor. La Usa Pietrei iar e foarte interesant dar asta este un loc ceva mai departe, sunt urmele unei vechi chili, iar pana acolo te poti urca in locul numit Policiori in care este un mic platou cu inscriptii destul de ciudate, care cica ar reprezenta o scrierea folosita de magii din vechime.......daca vrei sa ma crezi ok, daca nu...........nu
 
te cred, cum sa nu? si-ti multumesc pentru informatii :D
 
Old DG a spus:
Nu uitati ca si in Muntii Buzaului dupa 90, americanii au facut prospectiuni, au gasit pehblenda, au inchis totul si acum este pazit acolo, mai ceva ca la Cotroceni!
Iar tot pe aici, Ceausica facea experimente cu paranormalii si au trecut multi oameni in alte dimensiuni!
Si eu care citesc de pe Net aceste lucruri si stau in acest Judet de 57 de ani!


Old DG a spus:
Spre Siriu, la Lacul fara Fund!
Va-ntreb: verifica cineva autenticitatea informatiilor? Amendeaza vreun moderator dezinformarea?
In fond credibilitatea unui forum e data de postari si useri - dreptu-i ori nu?
 
anda a spus:
musashi, care-i problema?

Pai in afara intrebarilor deja adresate, eu n-am nicio problema, poate doar cu exceptia faptului c-am nimerit aici in urma unui search pe Google, folosind termenii "Muntii Buzaului", iar ce e scris in postarea de deschidere a topicului nu se confirma deloc, da' deloc in teren!
 
nu am inteles despre ce vorbesti si nici ce te nemultumeste
 
Pai in tot Masivul Siriu, nu doar la Lacul Vulturilor (acelasi cu Lacul Fara Fund), nu exista vreo arie restrictionata, pazita si alte chestii de gen, cum afirma userul Old DG c-ar fi.
 
acum te-am inteles. esti din zona? o cunosti bine? ce ne poti spune despre ea?
 
anda a spus:
acum te-am inteles. esti din zona? o cunosti bine? ce ne poti spune despre ea?
Nu, nu-s din zona, insa pe langa alte pasiuni cum ar fi istoria, ezotericul, se numara si drumetiile montane sau pescuitul, asa se face ca abia m-am intors de acolo, dupa o saptamana de batut locurile cu pasul. Am pescuit pe Siriu, am urcat la Lacul Vulturilor, pe Bocarnea, ba mai mult de atat, am fost la complexul rupestru din Alunis, am cautat chihlimbar langa Colti, am... in fine, multe.
Asta-i motivul ce ma face sa vreau corectata o afirmatie dezinformatoare, ca sa-i zic asa.

Lacul Siriu
Izvor sulfuros in mijlocul lacului
 
Lacul Vulturilor
Complexul de la Alunis
Cautand chihlimbar
 
Nu ai cautat bine :D
Chihlimbarul se cauta dupa o ploaie mai sanatoasa, cand soarele lumineaza puternic. Sa-i vezi stralucirea in pamant, si sa fie un strat de pamant curatat de ploaie.
 
bogdan a spus:
Nu ai cautat bine :D
Chihlimbarul se cauta dupa o ploaie mai sanatoasa, cand soarele lumineaza puternic. Sa-i vezi stralucirea in pamant, si sa fie un strat de pamant curatat de ploaie.
Zau, dom'le?!... Da' dumneata te pricepi? Cati saci de chihlimbar ai scos pana azi si de unde? Sau esti ruda cu Mircea Badea, ca si ala le stie pe toate?
 
Sa trecem peste atitudinea asta, ca este daunatoare :D
Acum serios, eu ti-am dat un sfat, sfat pe care l-am primit si eu, tot in zona aceea, de la cineva care a facut din culesul chihlimbarului "meseria" lui.
Referitor la sacii de chihlimbar culesi, nu este cazul. Dar iti pot spune ca urmand doar jumatate din sfatul de mai sus am gasit prima bucatica de chihlimbar la prima tentativa de cautare, dupa nici o ora.
Din pacate timpul si distanta nu-mi permit s-o fac mai des, dar este o activitate relaxanta, comparativa cu pescuitul. Daca o faci ca mine.
Intorcandu-ne la "pietrele" noastre, matale cati saci cu chihlimbar ai gasit? Doar de curiozitate...

Acum, daca am citi cu atentie prima postare a lui DG putem remarca ultima fraza, fraza in care spune ca si el a preluat informatiile de pe net, necunoscandu-le "la prima mana". Bine, putem sa-l invinovatim ca nu prezinta sursa de unde le-a preluat, dar de aici pana la categorisi afirmatia lui ca dezinformatoare cred ca este putin exagerat.
Whatever, sa trecem peste. Rapa in care cauti chihlimbar este cumva cea de la iesirea din Colti spre Alunis, dupa ultima casa cam 100 metri, pe stanga? Pana in zona in care a alunecat terenul si a rupt drumul in primavara?
Ai fost si pe traseul de la Alunis catre Bozioru, traseu cu mai multe chilii/grote sapate in gresie? Eu nu am ajuns inca aici dar am auzit ca este un traseu superb, dar mi s-a spus ca este inaccesibil cu masina, fiind doar o poteca.
Ai vazut casa boiereasca de langa curtea bisericii din Alunis?
Ti-a placut kitch-ul de la biserica din Alunis, unde in gresie au fost puse termopane? Si noua masa unde se oficiaza slujbe, tencuita cu tenco si placata cu faianta cu niste motive florale turbate?
Ah, sa nu uit, pe 29 este hramul bisericii din Alunis. O sa fie o gashca impresionanta stransa acolo, cu pomana, cu tot tacamul.
 
Sfatul ar fi avut oarece sens dac-as fi cautat chihlimbarul in albia vreunui rau, pe sol, in prundisuri sau intr-o zona decopertata, insa din poza se vede clar ca-i vorba de o surpare de teren, la o inaltime de peste 50 de metri, panta avand o inclinatie de 75-80 de grade, asa ca "dupa o ploaie mai sanatoasa" n-aveam sanse sa rezist ori sa ma catar acolo.
Drumul de la Colti la Alunis e infect, chit ca o placa ne spune c-a fost "modernizat" in 2004, cu fonduri SAPARD. Cine o fi receptionat lucrarea, habar n-am, insa cert e ca grosimea covorului asfaltic n-are nici macar o juma' de centimetru, iar pe kilometri intregi lipseste cu desavarsire.
Legat de termopane si alte kitch-uri nu mai zic nimic, pentru ca ce-i aici inca n-a atins nivelul intalnit la Manastirea Cetatuia Negru-Voda - acolo chiar e jale!
bogdan a spus:
Rapa in care cauti chihlimbar este cumva cea de la iesirea din Colti spre Alunis, dupa ultima casa cam 100 metri, pe stanga? Pana in zona in care a alunecat terenul si a rupt drumul in primavara?
Nu, e la intrarea in Alunis, pe dreapta, unde-i prima curba a drumului la stanga.
bogdan a spus:
Ai fost si pe traseul de la Alunis catre Bozioru, traseu cu mai multe chilii/grote sapate in gresie?
Nu, am amanat pentru anul viitor, acum nu mai aveam timp. M-am rezumat la cele spuse deja, adica vizitarea manastirii, catarat dupa chihlimbar si o repriza de climbing pe stanca asta:
 
Da, la zonele descrise de tine m-am referit si eu. E mai usor s-o faci acolo decat pe vreo rapa, unde riscurile de accident sunt mari si unde trebuie sapat ca sa-l gasesti. Dar fiecare cu metoda proprie :D
Cat despre drum, intradevar este modernizat. Prima data cand am ajuns la Alunis drumul era atat de infect incat itit trebuia un 4x4 sanatos ca sa ajungi. Acum insa poti ajunge cu orice turism pana la biserica.

Revenind cumva la subiectul topicului, de la localnici am auzit povesti despre zona. Ceva legat de cel mai pur si cel mai ozonificat aer, de zone cu potential paranormal si despre oameni disparuti in neant. Nu prea le-am dat importanta, dar data viitoare promit sa fiu mai atent la ele.
 
bogdan a spus:
Cat despre drum, intradevar este modernizat. Prima data cand am ajuns la Alunis drumul era atat de infect incat itit trebuia un 4x4 sanatos ca sa ajungi. Acum insa poti ajunge cu orice turism pana la biserica.
Iarasi ma vad nevoit sa te contrazic: c-un VW Passat lovesti de atatea ori cu scutul, incat ajungi sa-i plangi de mila, iar daca mai ai si cauciucurile cu deja 60k parcursi, portiunile de panta si pietris iti dau indeajuns de multe batai de cap, pana-ntr-acolo incat iti vine sa te lasi pagubas!
bogdan a spus:
Revenind cumva la subiectul topicului, de la localnici am auzit povesti despre zona. Ceva legat de cel mai pur si cel mai ozonificat aer, de zone cu potential paranormal si despre oameni disparuti in neant. Nu prea le-am dat importanta, dar data viitoare promit sa fiu mai atent la ele.
De felu-mi sunt sceptic, tre' sa vad eu ca sa pot crede, motiv pentru care in urma experientelor proprii cataloghez drept "balarii" mai mult de 80% din afirmatiile unuia ca Rudan. Paranormalul exista in zona, isi face simtita prezenta la nivel spiritual si chiar fizic, insa departe de exagerarile vehiculate.
Un exemplu: bateria telefonului mi s-a descarcat in 24 de ore, desi in mod normal tine mai mult de 5 zile.
... si mai am, insa sunt indeajuns de personale ca sa le pastrez pentru mine.
Old DG a spus:
Un simplu link:
Linck-urile astea doua sunt dovada clara a multitudinii de aberatii imprastiate aiurea pe net, atata tot.
Stimate domn, intelege ca nimeni nu-ti va monitoriza sau ingradi libertatea de miscare in toata zona despre care discutam.
 
Back
Sus