• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Pledoarie pentru rugby

al treilea sfert de finala
Australia - Africa de Sud 11 - 9
[media]
 
al patrulea sfert de finala
Noua Zeelanda - Argentina: 33 - 10
[media]
 
prima semifinala.
Tara Galilor - Franta
la pauza, 3-6, dupa ce Tara Galilor a ramas in 14 oameni in urma elimnarii lui Warburton

TRIUMFUL MEDIOCRITATII!!!
Franta invinge la limita, cu 9-8, dupa ce a avut timp de 60 min un om in plus, dupa ce nu a avut decit doua faze notabile, dupa ce a primit eseu...nemeritata infringere pentru Tara Galilor.
 
a doua semifinala:
Noua Zeelanda - Australia (adevarata finala a CM) 20 - 6. Noua Zeelanda merge in finala, dupa un meci bun, in care nu a dat nici o sansa Australiei.

finala mica va avea loc pe 21 oct, intre Tara Galilor si Australia.
finala mare va avea loc pe 23 oct, intre Noua Zeelanda si Franta.
 
astazi, de la ora 10.30 va avea loc finala mica, intre Tara Galilor si Australia.
[media]

[media]


Australia a cistigat cu 21-18 si a luat medalia de bronz
 
a inceput finala intre Noua Zeelanda si Franta.
Noua Zeelanda - Franta 8 - 7
NOUA ZEELANDA, CAMPIOANA MONDIALA!!!
Graham Henry (coach), Richie McCaw (cpt), John Afoa, Ben Franks, Owen Franks, Tony Woodcock, Corey Flynn, Andrew Hore, Keven Mealamu, Andrew Boric, Brad Thorn, Sam Whitelock, Ali Williams, Jerome Kaino, Adam Thomson, Kieran Read, Victor Vito, Jimmy Cowan, Andy Ellis, Piri Weepu, Dan Carter, Aaron Cruden, Stephen Donald, Colin Slade, Richard Kahui, Ma'a Nonu, Conrad Smith, Sonny Bill Williams, Israel Dagg, Hosea Gear, Zack Guildford, Cory Jane, Mils Muliaina, Isaia Toeava


307283_2356799413162_1645552310_2429241_1455381202_n.jpg
 
Directorul Muzeului National de Arta Contemporana este pasionat de sportul pe care l-a practicat timp de peste 15 ani, rugbyul. El a hotarit sa permita accesul liber al practicantilor sportului cu balonul oval la galerii si vernisaje.

Intilnirea cu Mihai Oroveanu, cel care se ingrijeste de destinele artei contemporane si organizeaza Tirgul International de Carte Bucuresti, desi a avut loc intr-un spatiu ce respira cultura, a fost una neconventionala. Provocat la o discutie despre sportul cu balonul oval, acesta a povestit cu trairea pe care doar un absolvent de Belle Arte o poate avea, despre disciplina fair-play-ului, a cavalerismului si a inteligentei.
"Un mitocan nu poate sa joace rugby, nu are disponibilitatile mentale ale unui bun-simt natural si ale unei intuitii extraordinare. Bunicul meu avea o vorba: mitocanul s-a nascut ofensat. La rugby nu e nimeni ofensat, acolo te comporti ca un barbat, esti o rotita intr-un angrenaj, este daruirea totala ca acesta sa functioneze perfect. Oamenii astia nu se pupa dupa ce marcheaza un eseu, e prea latina povestea. Acolo dintr-o privire intelegi tot, totul este soapta si priviri schimbate in mare viteza", considera acesta.
Nelipsit de la meciurile echipei nationale, cea mai mare dezamagire a lui o reprezinta diferenta care devine tot mai mare intre ceea ce se joaca la noi si ce este afara. Insa evolutiile slabe si contraperformanta sint date in primul rind de calitatea celor implicati direct. "Le reprosez tinerilor lipsa de caracter pentru ca sint multi care se protejeaza la nationala si ofera jumatati de masura, ii simti pe cei care sint numai bufeuri de energie, pe cei care placheaza sau doar se fac ca placheaza. Multi dintre jucatorii de azi au devenit niste afaceristi, sint prea legati de contracte, de mica lor pozitie. Mie nu-mi plac profesionistii in sport, e ca o zona de economie care nu ma intereseaza, un loc al unui capitalism cu nuante sclavagiste", spune Oroveanu.

http://old.cotidianul.ro/mihai_oroveanu_un_mitocan_nu_poate_sa_joace_rugby-2494.html
 
http://frr.ro/2011/10/27/adevarul-ro-liviu-ciulei-prin-sport-trebuie-sa-se-ajunga-la-caracter/
Maestru al teatrului si filmului romanesc, actor si regizor, Liviu Ciulei a plecat dintre noi. Disparitia sa starneste regrete profunde si in randul oamenilor rugby-ului romanesc, acesta practicand sportul cu balonul oval timp de 11 ani, la Clubul Sportiv Universitar din Bucuresti. De altfel, fiind absolvent al Institutului de Arhitectura, Liviu Ciulei a intalnit acolo alti cunoscuti jucatori de rugby, inclusiv pe rectorul de mai apoi Ascanio Damian, international roman si fost presedinte al Federatiei.

In aprilie 1966, intervievat de reporterii revistei ”Sport”, maestrul Liviu Ciulei s-a referit la trecutul sau sportiv, precum si la legatura dintre miscare si lumea filmului, a teatrului. ”Cu ani in urma, sportul ocupa o buna parte a orelor mele libere. Am jucat 11 ani rugby si aceasta este explicatia entru care si acum am ramas fidel balonului oval. In acelasi timp, faceam scrima, schi, patinaj si box. Imi amintesc ca intr-una din piesele in care am fost distribuit (Baiatul de aur) trebuia sa interpretez rolul unui boxer. L-am realizat tocmai datorita pregatirii fizice perseverente – si nu mi-a fost greu sa sustin pe scena o adevarata gala de box. Din pacate, nu ma pot ocupa de sport in masura in care as vrea. Acum ma limitez – si aceasta destul de rar – la tenis si inot. Cred ca daca sportul ar implini rolul cuvantului pe care-l reprezinta, ar fi foarte bine. Intamplator mi-aduc aminte ca in limba engleza de unde vine acest cuvant,inseamna a fi om de caracter. Probabil ca jocul si-a luat de aici numele si prin sport aici trebuie sa se ajunga, adica la caracter. Iata deci utilitatea majora a sportului. Dupa parerea mea, trebuie facut un efort mai mare ca sportul sa nu fie privit numai ca mijloc de competitie, ci fiecare cetatean sa-l practice, indiferent daca ajunge la performanta sau nu. Scopul sportului nu cred ca este numai performanta, ci sanatatea, vigoarea si, cum am mai spus, formarea de caractere”.

Maestrul Liviu Ciulei era de parere ca sportul trebuie practicat, nicidecum privit, chiar daca aprecia frumusetea unei competitii. ”Sigur ca aici sunt putin subiectiv pentru ca, in ce ne priveste, sportul ne ”fura” uneori spectatorii. Fara indoiala ca pentru un actor de teatru si cinema sportul trebuie sa fie unul din mijloacele care sa-l duca la cresterea maiestriei artistice. Un ”obligo” al actorului este acela de a-si mentine conditia fizica aproape la fel ca si un atlet, tinand seama ca exercitiul fizi al actorului dureaza toata viata. Nu numai aparatul respirator cu care lucreaza cel mai mult actorul trebuie sa fie cultivat. E necesar ca intregul corp sa aiba suplete si energie pentru cele mai libere si indraznete miscari. De aceea pledez acum pentru sport”.

Prin disparitia sa, rugby-ul romanesc a pierdut un prieten.

Adio maestre!
 
extras din interviul lui Mihai Oroveanu de la emisiunea "Profesionistii" moderata de Eugenia Voda, difuzat Sâmbătă, 29 octombrie 2006, ora 23:00 la TVR1:

E.V.: Din rugby cu ce ati ramas cel mai important?
M.O.: Cu idee foarte precisa.Trebuie sa fii o rotita care sa functioneze
foarte bine intr-un mecanism.
E.V.: Povestea cu rotita se potriveste oricarui sport de echipa.
M.O.: Rugby-ul este foarte interesant ca intotdeauna purtatorul de balon este primul si el este intotdeauna sustinut de ceilalti. Nicaieri nu se intampla lucrul asta atat de evident.
E.V.: In fotbal echipa nu sustine purtatorul de balon?
M.O.: Nu nu. E mult mai divers rugby-ul si mult mai interesant decat "futbolul". Am inceput cu un antrenor superb, poetul Tudor George, care dupa meciuri ne citea sonete, ne citea din Petrarca. Era minunat.
E.V.: Deci erati plin de vantai, luati cateva lovituri puternice..
M.O.: ..da da da da..
E.V.:..e o placere sa incasezi pumni in cap?
M.O.: Da' nu simti nimic. Simti abia a doua, a treia zi sa le simti. Atunci
nu simti nimic. Esti prea incantat de joc, de participare.
E.V.: Nu stiu nimic din rugby, decat ca e o gramada.
M.O.: Ma amuzam foarte bine in gramada cu pricina.
E.V.: Da? Si bumbacit?
M.O.: Am intalnit oameni absolut minunati. Nu simti bumbaceala, dar tin minte intotdeauna sprijinul pe care ti-l da cel de alaturi. Am jucat la
GRIVITA. Sunt oameni care au evoluat din punct de vedere cultural, din punct de vedere social datorita rugby-ului. Sunt oameni care nu au fost deloc avantajati de soarta. Eu am fost ...
E.V.: ..un alintat
M.O.: Un alintat..
E.V.: Prin felul dumneavoastra. Dar dati-mi un exemplu concret de
dezavantajat de soarta pe care rugby-ul l-a facut om.
M.O.: Vai de mine. Dar sunt nu stiu cati. Am un prieten in Germania, il
cheama Lica Balcan. Fara rugby n-ar fi fost nimic.
E.V.: Lica Balcan. E o porecla?
M.O.: E un nume care a insemnat foarte mult in rugby-ul romanesc, in
istoria echipei Grivita. Diferenta de la inceputurile lui, de la un copil
necajit si pana la statul lui de personaj respectat de pensionar respectat acum in Germania este extraordinara.


Multumesc, Bogdan Stere :clapping:
 
Prestigioasa publicatie The Telegraph l-a inclus pe Marius Tincu in XV Cupei Mondiale.
Alaturi de roman, din echipa mai fac parte sase neo-zeelandezi, trei francezi, patru galezi si un australian.

Jurnalistii englezi il considera pe roman “un jucator de clasa atat in teren cat si in afara acestuia, care evolueaza cu rautate si pricepere de fiecare data si care face cunoscut jocul de rugby cu engleza lui nesigura. Publicul din Noua Zeelanda l-a indragit.”

Tincu ii are alaturi in linia I pe campionul mondial Tony Woodcock si pe galezul Adam Jones.

The Telegraph XV: 15 Israel Dagg (Noua Zeelanda), 14 Vincent Clerc (Franta), 13 Conrad Smith (Noua Zeelanda), 12 Jamie Roberts (Tara Galilor), 11 George North (Tara Galilor), 10 Dan Carter (Noua Zeelanda), 9 Mike Phillips (Tara Galilor), 1 Tony Woodcock (Noua Zeelanda), 2 Marius Tincu (Romania), 3 Adam Jones (Tara Galilor), 4 Brad Thorn (Noua Zeelanda), 5 Lionel Nallet (Franta), 6 Jerome Kaino (Noua Zeelanda), 7 David Pocock (Australia), 8 Imanol Harinordoquy (Franta)

http://frr.ro/2011/11/01/marius-tincu-in-selectionata-mondiala-alcatuita-de-the-telegraph/
 
De aproape două luni, numele României apare constant în coloanele presei internaţionale sportive. Cuvinte pozitive, de laudă, o asociere de termeni un pic neobişnuită pentru felul în care România a fost percepută în plan extern în ultima perioadă. Totul, datorită unui singur om: Marius Tincu, căpitanul naţionalei de rugby a României. Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă a devenit istorie, însă ecourile ei nu s-au stins. Iar printre cei care continuă să anime valoroasa competiţie se numără şi un român: Marius Tincu. Inclus de specialişti în echipa ideală a grupelor, deşi România s-a întors fără victorie, taloneurul de 33 de ani a primit aprecierea majoră: a fost ales de presa britanică în cea mai bună echipă a Cupei Mondiale, alături de şase neo-zeelandezi, trei francezi, patru galezi şi un australian.

Campion al Franţei cu Perpignan în 2009, singurul român ce a dat eseu Noii Zeelande, la Cupa Mondială din 2007, omul meciului cu Scoţia, în debutul Cupei Mondiale din acest an şi jucătorul român care s-a regăsit în toate clasamentele superlativelor ale competiţiei din Noua Zeelandă sunt doar câteva dintre bornele pe care Marius Tincu le-a presărat în cv-ul său impresionant. Un tip care nu trăieşte însă din amintiri, după cum mărturiseşte, de o modestie specifică marilor campioni, jucătorul născut la Vânători (jud. Iaşi) a vorbit despre rugby, familie, sacrificii, laude şi dorinţe.

mai multe, aici
http://www.prosport.ro/alte-sportur...in-noua-zeelanda-mandru-ca-sunt-roman-8942773

ca o ironie a sortii, in link se vede ca rugbyul e trecut la "alte sporturi". noroc ca ne apreciaza strainii...
 
http://www.rugbyworldcup.com/home/news/newsid=2060457.html#rwc+2011+facebook+dream+team

in urma voturilor din lumea intreaga, s-a alcatuit o selectionata de vis, care cuprinde jucatori care au participat la aceasta editie a CM:
Jean-Baptiste Poux FRA
Keven Mealamu NZL
Owen Franks NZL
Brad Thorn NZL
Paul O'Connell IRE
Thierry Dusautoir FRA
Richie McCaw NZL
Imanol Harinordoquy FRA
Mike Phillips WAL
Ronan O'Gara IRE
Richard Kahui NZL
Jamie Roberts WAL
Brian O'Driscoll IRE
Cory Jane NZL
Israel Dagg NZL

ramine de stabilit cine va fi capitanul :clapping:
 
ceva ce se vede extrem de rar.
meciul dintre Munster si Northampton, in Cupa Heineken. O'Gara a reusit un drop dupa 40 de aglomerari succesive. cine iubeste rugbyul, stie cit de greu e sa ataci de 40 de ori succesiv, timp de 6 minute, fara sa comiti nici o greseala. merita vazuta faza.
[media]
 
OGara cistiga din nou un meci, datorita unui drop in ultimul minut de joc
[media]
 
foarte spectaculos, rugby in 7
[media]
 
rugbystii se mai si distreaza :tongue:
[media]
 
citeva din cele mai bune eseuri din acest an

[media]
 
celor care iubesc rugbyul le doresc un an plin de meciuri frumoase!

[media]
 
Back
Sus