• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Previziuni sumbre pt urmatorii 50 de ani - incalzirea globala

Este oare cineva interesat de ce se intampla? Americanii nu pricep ca si ei sunt in aceeasi galeata cu toti?
Ce trebuie sa se intample ca sa priceapa?
 
Este oare cineva interesat de ce se intampla? Americanii nu pricep ca si ei sunt in aceeasi galeata cu toti?
Ce trebuie sa se intample ca sa priceapa?

Stii, ca-n butada cu dolarii (un sef al FED
 
Katrina nu a fost la noi!
ii arde tare dar nu se trezesc!
 
Katrina nu a fost la noi!
ii arde tare dar nu se trezesc!

Dar nici noi nu am avut (pana in anul 2004) fenomene ca cel de la Facaieni (ce era aia? tornada?:harhar:). El Ninio s-a terminat dar reciproca din emisfera nordica inca nu a ajuns la apogeu.:harhar:
 
schimbarea climei este o realitate astazi desi auzim de asta de ani de zile. adio primavara, zapezi mari, adio caldura blanda a verilor.
Terra se dezlantuie in fel si chip iar noi in loc sa o ajutam cumva ii facem mai rau cu noxe si chimicale, teste atomice, etc.
Ce va fi? Haos climatic, inundatii, geruri napraznice, dispar plante si animale, etc....legea junglei din care scapa cine poate. Poate asa vom invata sa pretuim tot ce avem in jur si sa nu cream case si zgarie nori ci suflete mai bune si mai curate.
 
JurnalulMuntii Alpi au ramas fara zapada in noiembrie, sezonul de schi amanandu-se cu cateva saptamani. Un semn de alarma pentru operatorii de turism din Franta, Austria, Italia, Elvetia si Germania, obisnuiti ca in aceasta perioada a anului sa primeasca intre 60 si 80 de milioane de turisti din toate colturile lumii. Alpii sunt, in mod particular, sensibili la schimbarile de clima. Astfel ca in 1994, 2000, 2002 si 2003 in regiune s-a inregistrat cea mai ridicata temperatura din ultimii 500 de ani, informeaza studiul \"Clima se schimba in Alpii europeni: Adaptarea turismului de iarna si managementul riscurilor naturii\", redactat de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, organism din care fac parte 30 de tari ale lumii.
 
Pana acum a fost doar o \'\'gluma\'\' in materie de caldura, adevaratul an incandescent va fi 2007. Daca climatologii au avertizat in repetate randuri ca anul ce urma sa vina era cel mai cald al secolului, de data aceasta 2007 va bate toate recordurile: anul care abia a inceput va fi amintit drept cel mai \'\'infocat\'\' din istorie, noteaza ziarul italian Il Messaggero.
Aceasta previziune apocaliptica vine din Marea Britanie, unde Phil Jones, directorul Unitatii de cercetare de la University of East Anglia din Norwich, aflata la 200 km de Londra, si-a lansat profetia amenintatoare in paginile cotidianului britanic The Independent. \'\'Temperatura globala creste in ritm de o zecime de grad pe deceniu, iar urmatoarele 12 luni vor fi cele mai calde traite vreodata\'\', sustine omul de stiinta britanic. Din pacate, in opinia lui Jones, efectele climatice ale lui 2007 nu se vor limita la o crestere a temperaturilor, ci vor provoca si fenomene catastrofice de toate tipurile: daca in California sunt de asteptat inundatii, in Indonezia, dimpotriva, este prevazuta seceta. ZIUA
 
Ciudat, intr-o zona preponderent umeda sa fie seceta! Am auzit ceva de micul El Ninio...Daca, specialistii prognozeaza un alt El Ninio e de rau:worthy::ack:
 
toata presa a scris ca 2007 va fi un an foarte extremist din punct de vedere climatic.
 
Un raport al Comisiei Europene contine un amplu set de predictii sumbre privind consecintele incalzirii globale. Documentul, preluat de cotidianul \"Financial Times\", prognozeaza ca, pana in 2071, schimbarea climei va cauza secete si inundatii care vor ucide anual aproximativ 90.000 de oameni, in timp ce pagubele provocate de ridicarea nivelului marii se vor cifra la zeci de miliarde de euro.

In mod ironic, tarile din nordul Europei, care s-au angajat cel mai mult in combaterea incalzirii globale, precum Marea Britanie si Suedia, vor beneficia de pe urma schimbarii, inregistrand recolte mai bogate si mai putine decese cauzate de frig.

Statele sud-europene, precum Italia si Spania, mai putin implicate in combaterea poluarii, vor avea de suferit de pe urma \"secetelor, fertilitatii reduse a solului, incendiilor si altor factori antrenati de schimbarea climei\".
Ev Zilei
 
Pe de alta parte, cotidianul britanic The Guardian a dezvaluit, ieri, ca un grup de reflectie american a oferit 10.000 de dolari unor oameni de stiinta si economisti pentru a contesta raportul publicat la Paris de Grupul Interguvernamental privind evolutia climatului. The American Entreprise Institute, care este finantat de gigantul petrolier ExxonMobil, le-a trimis scrisori unor cercetatori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si din alte tari, oferindu-le bani în schimbul unor articole care sa insiste asupra imperfectiunilor concluziilor din raport, negociate punct cu punct de catre 500 de delegati mandatati de catre guvernele a 130 de tari. În scrisorile sale, AEI reproseaza faptul ca Grupul interguvernamental „se opune oricaror critici rezonabile si discordante si ca trage concluzii sumare, care rezista cu greu la o actiune analitica“. Kenneth Green, membru al AEI, a confirmat trimiterea respectivelor scrisori în diferite colturi ale lumii, raspunsurile urmând sa fie publicate într-o revista. De altfel, Statele Unite, care sunt responsabile de aproximativ un sfert din emisia mondiala de gaze de sera, fiind pe primul loc în lume, înaintea Chinei, Rusiei si Indiei sunt acuzate ca au tainuit si cercetarile anterioare legate de efectele încalzirii globale. Mai mult, americanii le-au taiat si finantarea celor care se ocupa cu studierea fenomenului. Casa Alba este responsabila de declansarea unei campanii de îndepartare a avertismentelor privind încalzirea globala. Mai mult, administratia SUA s-a opus pâna si controalelor obligatorii cu privire la emisiile de gaze. Presiunile au atins cote exagerate asa încât termeni precum „încalzire globala“ sau „schimbare climatica“ au fost interzisi în vocabularul personalului guvernamental. În plus, în 2001, când cele mai multe tari industrializate au semnat „Protocolul de la Kyoto“, care impune limite ale emisiilor de gaze, George W. Bush a retras SUA din Protocol si a refuzat sa semneze un astfel de acord.
Gardianul
 
Primaveri mai lungi, temperaturi mai ridicate si animale puse in pericol sint citeva dintre efectele incalzirii globale in spatiul autohton.

„Fenomenele extreme precum tornadele, variatiile mari si bruste de temperatura sau intensificarile vintului sint mult mai frecvente in ultimii ani“, explica pentru „Cotidianul“ Roxana Bojariu, climatolog in cadrul Agentiei Nationale de Meteorologie.

Inundatii si seceta

In ultimii 100 de ani, temperatura medie in Romania a crescut cu 0,4 grade Celsius. Specialistul ANM constata ridicari ale temperaturilor in timpul iernii, in special in zonele extracarpatice.

Prima consecinta a temperaturilor ridicate este inmultirea inundatiilor, dar si prelungirea perioadelor de seceta. „Sint probabilitati serioase sa apara desertificarea. Se poate discuta si despre elemente de tornade. Un risc este acela de crestere a nivelului apelor marii“, a declarat pentru Realitatea TV Ionut Purica, expert climatolog.

Doua anotimpuri

Specialistul a adaugat ca, in 20 de ani, Romania va trece de la patru anotimpuri la doua. „Toate anotimpurile vor avea o crestere medie de temperatura, ceea ce determina o primavara timpurie si o toamna intirziata“, spune si dr. Aristita Busuioc, seful Grupului de Cercetare Climatica din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Cercetarile intreprinse de meteorologii autohtoni au aratat ca a crescut numarul de zile cu bruma pe an. „Acest fenomen a fost determinat in mare parte de o crestere a frecventei brumelor tirzii de primavara, cu consecinte negative asupra agriculturii“, a adaugat Aristita Busuioc.

Exista chiar riscul aparitiei in Romania a bolilor tropicale. „Schimbarea de terenuri ne pune in situatia de a avea probleme de asigurare a hranei. In conditiile in care creste perioada calda, pot sa apara tot soiul de boli tropicale. S-ar putea sa existe probleme de alimentare cu apa“, a avertizat Ionut Purica.

Cotidianul
 
Din 1750 si pana astazi, oamenii au reusit sa tot incalzeasca atmosfera planetei, iar emisiile de dioxid de carbon au crescut exponential din cauza arderilor de combustibili fosili - dintre care, de departe, cel mai poluant este carbunele. In ceea ce priveste cresterea nivelului oceanelor, dezbaterea este ceva mai complicata: pana acum, oamenii de stiinta nu au luat in calcul in cadrul schemelor climatice computerizate posibilitatea ca apa sa ajunga in oceane sub forma unor capsule de gheata topita, scrie BBC. Asa ca IPCC a trebuit sa decida daca sa includa sau nu acest aspect dintr-un proces pe care nu il inteleg pe deplin, dar care ar putea avea un impact urias asupra Terrei. Pana la urma, concluzia a fost ca nivelul marilor si oceanelor va creste intre 28 si 43 de cm. Problema oceanelor pare a fi inca si mai grava decat cea a incalzirii atmosferei. Indiferent ce vom face de acum inainte, chiar si daca nu mai este folosit nici macar un strop de petrol, nivelul oceanelor va continua sa creasca. Oceanul retine de 1000 de ori mai multa caldura decat atmosfera si raspunde mult mai lent schimbarilor in temperatura globala. In schimb, daca incalzirea globala se va accelera, exista riscuri considerabile ca cele mai importante calote glaciare - din Groenlanda si Antarctica - sa se topeasca, antrenand o crestere dezastruoasa a nivelului oceanului planetar. Toate marile orasele vor fi inundate, la fel si statele care se gasesc la altitudini inferioare nivelului marii, precum Bangladeshul.
Gandul
 
China si India, state aflate pe locurile doi si trei in topul marilor poluatori mondiali, au minimalizat concluziile specialistilor pe tema schimbarilor climatice. HotNews.ro va prezinta cateva dintre discutiile de culise de la Congresul de saptamana trecuta al Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC).
Congresul a polarizat atentia presei mondiale, atragand atentia asupra schimbarilor catastrofale ale climei.

Desi a fost acuzata ca nu a facut publice rapoartele expertilor in problema incalzirii globale, administratia Bush a salutat raportul celor 500 de experti ONU, care au dezvaluit faptul ca Statele Unite produc un sfert din gazele cu efect de sera de pe planeta. China si India, urmatorii mari poluatori mondiali, au minimalizat insa concluziile specialistilor pe tema \"bombei climatice\".
Hotnews
 
Care ar fi clasamentul daca ar fi sa raportam poluarea la numarul de locuitori? :harhar: :harhar:
 
Administratia Bush pierde razboiul cu incalzirea globala


Planeta se incalzeste primejdios si noi, oamenii, suntem de vina! Asa ar putea fi rezumate concluziile raportului Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbarea Climaterica, dat publicitatii la 2 februarie. Nimic nou pentru comunitatea stiintifica internationala, care avertizeaza de ani de zile cu privire la consecintele catastrofale ale fenomenului. Este, insa, pentru prima data cand acesta este prezentat ca o realitate incontestabila, dovedita, si nu doar drept \"ipoteza de lucru\". In ciuda uriaselor presiuni politice (generate de interese economice si mai mari), savanti de pe toate meridianele au refuzat sa mai accepte formulari ambigue. Dupa trei ani de studii complexe, derulate sub egida ONU, si supervizate de reprezentantii a 113 guverne, concluziile nu mai lasa loc de echivoc: dezastrul spre care ne indreptam este provocat de emisiile de gaze cu efect de sera, produse in primul rand de arderea combustibililor fosili. O lovitura grea pentru toate industriile energofage, dar mai ales pentru puternicele companii petroliere. Care se straduiesc de ani de zile sa acrediteze doua teorii alternative: fie ca incalzirea globala pur si simplu nu exista, fie ca ea are alte cauze decat activitatea umana.
Miruna MUNTEANU
Ziua - articolul complet
 
Stare de urgenta declansata in randul savantilor din toata lumea, care se mobilizeaza pentru a salva planeta. Luna viitoare va avea loc in Belgia o conferinta la care vor participa peste 2.000 de oameni de stiinta. Acestia vor prezenta previziunile lor pentru urmatorii 70 de ani, cu privire la starea Terrei. Cateva date au fost deja furnizate presei. Conform acestora, peste aproximativ 50 de ani planeta nu va mai avea rezerve de apa, iar schimbarile climatice vor fi drastice.
Libertatea
 
Conform acestora, peste aproximativ 50 de ani planeta nu va mai avea rezerve de apa, iar schimbarile climatice vor fi drastice.[/b]
Ma intreb de unde au scos-o pe asta oare, atata timp cat noi stam sa ne inundam cu totul dupa ce s-ar topi calotele de gheata de la poli... Oare unde se va duce apa? O vor fura extraterestrii?:whistling:
 
http://www.jurnalul.ro/articol_74303/verde___incalzirea_globala_pare_o_minciuna.html

Aici unii sunt de alta parere - cum ca tema incalzirii globale din cauza poluarii ar fi o minciuna ...

\" Soc in lumea stiintifica si intre ecologisti. Un documentar intitulat \"The Great Global Warming Swindle\" (\"Marea escrocherie a incalzirii globale\") a fost lansat de curand in Marea Britanie si face deja valva la nivel international, relateaza publicatia The Telegraph.

Este vorba despre un proiect in care se sustine ca fenomenul incalzirii globale este absolut natural si a inceput sa se manifeste cu mai mult timp in urma, iar efectele schimbarilor climatice (precum topirea ghetarilor si a calotei glaciare de la Polul Nord si Polul Sud) sunt la fel de normale cum sunt caderea frunzelor, toamna, din copaci.\"

Oare cine o avea dreptate? Totusi si aiai sunt tot \"savanti\"...
 
Exista totusi variatii climatice care pot fi chiar naturale. Adica de-a lungul erelor geologice, Pamantul a cunoscut, evident, perioade mai calde si perioade mai reci. Nu vreau acum sa credeti ca as minimaliza efectele poluarii...:whistling::hypocrite:
 
Back
Sus