• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Previziuni sumbre pt urmatorii 50 de ani - incalzirea globala

http://www.jurnalul.ro/articol_74303/verde___incalzirea_globala_pare_o_minciuna.html

Aici unii sunt de alta parere -  cum ca tema  incalzirii globale din cauza poluarii ar fi o minciuna ...

\\" Soc in lumea stiintifica si intre ecologisti. Un documentar intitulat \\"The Great Global Warming Swindle\\" (\\"Marea escrocherie a incalzirii globale\\") a fost lansat de curand in Marea Britanie si face deja valva la nivel international, relateaza publicatia The Telegraph.

Este vorba despre un proiect in care se sustine ca fenomenul incalzirii globale este absolut natural si a inceput sa se manifeste cu mai mult timp in urma, iar efectele schimbarilor climatice (precum topirea ghetarilor si a calotei glaciare de la Polul Nord si Polul Sud) sunt la fel de normale cum sunt caderea frunzelor, toamna, din copaci.\\"

Oare cine o avea dreptate? Totusi si aiai sunt tot \\"savanti\\"...

Depinde cat de repede se intampla totul. Da, asa este, exista o ciclitate a extremelor  (era glaciara, perioade foarte calduroase), dar ca-n secolul 21 sa se intample?..Nu se potriveste statistic....In rest astazi suntem bombardati cu informatii contradictorii, unele scoase din context, altele explicate incalcit tocmai sa nu mai intelegi nimic.
Este adevarat ca, daca erupe, un vucan de dimensiuni medii produce mai multa cenusa si CO2 decat \"nu stiu\" cate masini/industriii poluatoare. Dar, inca n-a erupt niciun vulcan, iar masinile se inmultesc, iar zonele industriale se intind pe suprafete din ce in ce mai mari. Restul ...dispute intre savanti (uni platiti sa fie Gica-contra):whistling:
 
Pai Alty, ar putea ajunge ei, savantii, sa fie 100% de aceeasi parere, indiferent de problema dezbatuta ? :sad: Miram-as...:unsure::biggrin:
Evident, se intampla acum anumite lucruri. Anul asta am avut o iarna cu totul si cu totul aparte. Nu se poate contesta acest lucru. :whistling: Unii sustin insa ca incalzirea globala accelerata ar putea conduce chiar la un efect contrar, adica la o racire severa, chiar la instalarea unei noi ere glaciare...:unsure::unsure:
 
Pai Alty, ar putea ajunge ei, savantii, sa fie 100% de aceeasi parere, indiferent de problema dezbatuta ? :wink: Miram-as...:unsure::biggrin:
Evident, se intampla acum anumite lucruri. Anul asta am avut o iarna cu totul si cu totul aparte. Nu se poate contesta acest lucru. :whistling: Unii sustin insa ca incalzirea globala accelerata ar putea conduce chiar la un efect contrar, adica la o racire severa, chiar la instalarea unei noi ere glaciare...:sad::unsure:

Nu stiu, se pare ca o sa traim niste timpuri incerte:biggrin::unsure::biggrin:
 
Cu adevarat incerte, Alty: ba se inverseaza campul magnetic, ba incalzirea globala se accelereaza, ba cataclisme de tot felul...:unsure::whistling::whistling::unsure:
 
Nu putem sti.:whistling::sad:
Teoretic specialistii determina si noi avem incredere in ei.
Practic specialistii nu sunt toti chiar atat de specialisti, noi nu stim cine stie cu adevarat si cine zice ca stie sau e platit sa minta, ziarele exagereaza pentru cresterea cotei de piata, exista zvonuri, mai apare cate un meteorolog tip Hâncu, mai \"vede\" nu mai stiu cine nu mai stiu ce in nu stiu ce glob de cristal :unsure:, etc. De unele lucruri iti poti da seama ca sunt gogosi. De altele... depinde de fiecare cat intelege si in cine are incredere.
De exemplu se lansase zvonul ca s-ar schimba clima de la ... :unsure: vanturile oilor!!!
 
A circulat pe e-mail si in varianta Ro
Stiu, o am, dar nu mi-a dat voie sa postez pps. Am cautat pe net si am postat ce am gasit.

Nu mi se pare ceva care sa informeze ci ceva care sa impresioneze.
 
Despre schimbarea polilor magnetici se stie de peste 40 de ani asa ca nu este nimic nou!!!
S-a intamplat si se va intampla iarasi. Atunci poate ca nu erau constienti de cum va fi exact, nu era atata aparatura dar acum exista alte metode.
Incalzirea globala se datoreaza excesului! Suntem prea egoisti ca sa ne pese iar de cei care vor veni...Dumnezeu cu mila. Noi am primit o lume in dar si o folosim pana la epuizare.

Eu voi insira cateva cauze(parerea mea) ale incalzirii globale:
- schimbarea Polilor(independenta de noi)
- activitate vulcanica( pana acum nu stiu sa existe pericol real de eruptie a unui mega vulcan)
- poluare industriala(producem mai mult decat ne trebuie iar altii mor de foame dar nu ne pasa-Somalia,etc/ taiem paduri ca sa ne asiguram confortul - super parchet, mobila, case de lemn, incalzire, etc dar nu sadim nimic in loc/ taiem brazi si pomi ca sa facem parcari, sa ne umnplem de bani in perioada Craciunului,etc)
- nu mai putem merge la tutungeria din colt decat cu masina..altfel ne cade rangul...
- razboaie infinite cu tot felul de arme sofisticate de care stim prea putin
- incercam sa controlam natura, sa indepartam grindina, sa topim norii de ploaie,etc
- facem experimente chimice fara sa stim ce repercursiuni vor avea
- reactiile chimice ale soarelui
- defrisam fara logica sau regula pentru case, vile, \"productie agricola\", mine, titei, etc
- ingropam natura in mormane de gunoaie

poate mai sunt si alte cauze dar nu imi vin acum in minte. ma uit in jur pe unde trec si vad sute de masini...
sunt realista si nu visez ca acei indivizi sa fie interesati de incalzire globala sau viitorul Terrei
nu va renunta nimeni la confort si \"fitze\" ca sa ne fie bine la toti!
suntem prea egoisti si nepasatori!
nu ma refer la mine, la tine, ci la noi toti...omenirea in general!
 
Sistemul in care traim este in echilibru stabil. Daca actionezi putin, raspunde si isi revine. Daca actionezi puternic, reusesti sa-l dezechilibrezi. Intrebarea pe care mi-o pun este daca toate actiunile vatamatoare ale omenirii impotriva naturii sunt o nimica toata sau ceva foarte serios. Masurarea concentratiei de CO2 din atmosfera nu mi se pare suficienta. Trebuie comparata cantitatea de CO2 generata cu cea gasita in atmosfera. Daca se constata ca numai, sa zicem, 1% din cantitatea generata se regaseste in atmosfera, inseamna ca acel 1% in plus a determinat absorbtia a 99%, deci natura se reechilibreaza. Daca se constata ca 15% din cantitatea generata se afla inca in atmosfera, e grav. Eu recunosc ca nu cunosc cifre adica pur si simplu nu stiu care este situatia. In plus, nu stiu nici pe cine sa cred.
 
13 milioane de hectare de padure, cam cit suprafata Greciei, sint distruse in fiecare an. Intre 1990 si 2005, Terra a pierdut 3% din terenurile impadurite. Asta reiese din raportul bienal intocmit de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Principalele amenintari ramin expansiunea terenurilor pe care se face agricultura si exploatarea comerciala. „Despadurirea continua la o rata inacceptabila de aproximativ 32 de milioane de acri pe an“, a declarat Wulf Killmann, un expert in silvicultura din cadrul FAO. Exista insa si citeva tendinte pozitive semnalate de studiul in cauza, de pilda incetinirea ritmului de distrugere a padurilor. In plus, creste suprafata impadurita protejata, pina la 11% din total. Cadrul juridic prospera si el, cu peste 100 de tari detinind programe forestiere la nivel national. FAO pune insa si degetul pe rana, anume pe problema speciilor invadatoare, a caror aparitie este favorizata de comertul international si constituie o amenintare majora la adresa biodiversitatii. Cotidianul
 
Cercetatorii trasniti lupta cu incalzirea globala
Miliarde de minireflectoare spatiale care misuna intre Pamint si Soare ar putea cobori temperatura planetei, iar deversarea particulelor de fier in ocean ar inmulti algele consumatoare de dioxid de carbon. Pesimismul i-a ajuns din urma pe oamenii de stiinta, care recurg mai nou la idei catalogate drept „trasnite“ pentru salvarea planetei, arata Associated Press. Cotidianul
 
O bucată de mărimea statului american Texas din calota glaciară antarctică se topeşte îngrijorător de repede şi ar putea provoca o creştere alarmantă a nivelului mării. Avertismentul a fost făcut de mai mulţi cercetători. Schimbările \"surprinzător de rapide\" se produc în golful Amundsen, care se deschide spre sudul PacificuluiRealitatea
 
Atac dur al comisarului european pentru Mediu, Stavros Dimas, la adresa SUA si Australiei pe tema incalzirii globale. Oficialul european a acuzat Statele Unite si Australia ca impiedica lupta statelor europene de combatere a incalzirii globale si diminuarea efectelor acesteia. Statele Unite au fost acuzate in mai multe randuri ca au cenzurat rapoartele expertilor privind schimbarile climatice.
In luna martie, ministrii de Externe a celor 27 de state membre UE au decis sa-si reduca emisiile poluante cu cel putin 20 la suta pana in 2020. Aceasta masura a fost adoptata in incercarea de a provoca statele puternic industrializate si pe cele in curs de dezvoltare sa adopte o reducere cu 30 la suta a acestor emisii.Hotnews
 
In fiecare zi dispar 150 de specii de plante si animale

Mii de specii de plante si animale dispar in fiecare luna ca urmare a efectelor incalzirii globale, avertizeaza expertii in probleme de mediu. „In fiecare zi dispar cam 150 de specii”, a declarat ministrul german al mediului Sigmar Gabriel, in cadrul unei conferinte internationale desfasurate la Potsdam.

„Omenirea distruge diversitatea biologica a naturii cu o viteza nemaivazuta”, a adaugat el. In sprijinul afirmatiilor sale, demnitarul german a citat din raportul preliminar al Grupului interguveramental de experti in materie de evolutie climatica (GIEC).

„Speciile trebuie sa se adapteze acestor schimbari sau sa migreze odata cu zonele climatice”, explica Wolfgang Lucht, specialist care a colaborat la raportul GIEC. „Acele specii care nu se pot adapta sau nu pot sa migreze, risca sa dispara din cauza schimbarilor climatice din habitatul lor”, a mai spus el.

Spre exemplu, speciile din zonele montane nu vor avea unde sa se mute in zone mai inalte si mai reci. O situatie similara se va inregistra in regiunea arctica. Flora si fauna din zona nu se pot muta mai spre nord pentru a se feri de incalzirea globala.

Potrivit aceluiasi raport, seceta va afecta regiuni intinse din sudul Africii, America Latina, zona mediteraneeana, Orientul Mjlociu si Africa de Nord. Unele studii prezic spre exemplu ca padurile amazoniene s-ar putea usca pur si simplu, antrenand pieirea unui numar urias de specii. Expertii spun ca la fel s-a intamplat acum 55 de milioane de ani, la sfarsitul Paleocenului, cand o crestere cu 5 grade Celsius a temperaturilor medii a pustiit planeta.
EvZilei
 
Grupul interguvernamental al expertilor ONU in schimbarile climatice (IPCC), care reuneste experti din lumea intreaga, a publicat vineri, la Bruxelles, un nou raport referitor la impactul incalzirii globale asupra oamenilor si pamantului.

Concluzia specialistilor este ca fenomenul incalzirii globale va produce pagube mai mari si in ritm mult mai rapid decat se estimase, de la cresterea foametei din Africa si Asia si pana la cresterea nivelului oceanelor.
hotnews
 
Cel putin un miliard de persoane se vor muta, pana in 2050, din regiunile in care locuiesc, din cauza incalzirii globale care va agrava catastrofele naturale actuale, avertizeaza intr-un raport o organizatie umanitara britanica.

Potrivit AFP, documentul intitulat \"Mareea umana: o adevarata criza a migratiei\" atrage atentia asupra ritmului accelerat al migratiei populatiei in secolul XXI.

Hotnews
 
Incalzirea globala creste rapid. Oceanele nu mai pot absorbi CO2

Specialisti in schimbarile climatice din Anglia, Franta si Germania avertizeaza ca incalzirea globala va creste rapid, in urmatorii ani, cu 30 la suta, scrie publicatia Times, in editia electronica de vineri.

Fenomenul incalzirii globale se va accentua foarte repede din cauza ca oceanele isi pierd din capacitatea de a absorbi emisiile de carbon, explica acestia.

Hotnews
 
Back
Sus