Poate că am fost niţel iritat dacă ţi-am făcut idolul zevzec şi-mi cer scuze dacă te-a ofensat atitudinea mea, însă chiar e plin netul de pseudo-Einsteini
ursamajor, apreciez foarte mult faptul ca iti ceri scuze. De aceea iti iert exprimarea "excesiva" si iti (mai) raspund. Academicianul despre care vorbim a acceptat sa corespondeze cu mine, un ilustru necunoscut -asa cum sunt si azi- si a inclus chiar, in una din cartile sale, o observatie de-a mea (un mic calcul). Din acest punct de vedere, cel putin, ma simt dator sa-i iau apararea, dar nu numai.
In ceea ce priveste
declansarea artificiala a cutremurelor naturale, da, auzisem, multumesc de informatia-precizare: adancime mica.
In ce priveste etichetele (o activitate specific romanesca dar dupa o logica neaosa) de: "cai verzi pe pereti", "cultura ta generala", "teorii ale conspiratiilor", ma abtin sa le comentez desi nu sunt de acord cu "etichetarea peiorativa" si trebuie sa recunosc ca am incercat sa verific spusele unora si altora asupra decoperirilor (nemediatizate ale) lui Teslea.
Surprizele mele au fost foarte mari deoarece, in buna traditie a scolii romanesti, nu stiam nimic despre Teslea desi originea lui romanesca nu poate fi pusa la indoiala. Brevetele de inventii ale lui Teslea sunt accesibile, cei care le-au refacut (la scara de laborator) confirmand realitatea lor fizica, dar "supranaturala" pentru
cultura generala a multora dintre noi.
Caii verzi pe pereti se regasesc asadar -unii dintre ei- in brevetele americane ale lui Teslea.
Alti
cai verzi pe pereti sau
bivoli zburatori, se gasesc in lucrarile (le urmaresc de zeci de ani, ale) lui Grebennikov, un savant celebru deja. Dar nu numai, un domeniu ciudat: free-energy ce a luat o amploare deosebit de mare in ultima vreme (desi e vechi de cel putin 100 de ani), contine sute, daca nu mii, de inventii (cai verzi) ale unor diversi cercetatori, "inventii" care produc mai multa energie decat consuma, (
pe verificate chiar si pe-acasa - de catre electronistii pasionati, la cele
devices electronice).
Amploarea acestor descoperiri
nemediatizate se datoreaza internetului. In urma cu doi ani nici eu nu stiam nimic despre free-energy sau brevetele Teslea. Fara-ndoiala ca netul are si o multime de aspecte neplacute sau indoielnice -precum bine ai remarcat- dupa cum sunt si oamenii dar problema asta ma depaseste.
darămite să crezi că poţi pune, în doi timpi şi trei mişcări, în ecuaţie un organism viu,
La acesta iti voi raspunde cu un exemplu, nu inainte de a sublinia ca n-am vorbit de "pus in ecuatie un organism viu" ci despre:
un biolog care a reusit sa matematizeze (modeleze) cresterea, dezvoltarea sistemelor vii. Deci e vorba de ecuatia de crestere, dezvoltare. Ea este aceeasi la toate sistemele vii (si chiar la unele sisteme -considerate de noi- nevii).
Iata exemplul ontogenezei omului:
- 18 zile de la data fecundarii ovulului (stadiul de gastrula, caracterizat prin numarul mare de "defecte", e primul nivel critic);
- 273 zile (18*15,154... = 272,7 zile), momentul nasterii, atunci cand se intampla un procent ridicat de "accidente" ;
- 11 ani, varsta pubertatii la baieti (si predilecta pentru diverse boli grave precum poliomielita);
- 170 ani, cel de-al patrulea palier critic in varsta omului, ce poate fi considerat si ca o limita de viata la om (si "ultimul accident").
15,154... este o constanta, pe care un matematician o recunoaste repede, ce apare ca regula de formare a nivelelor critice din dezvoltarea exponentiala a cresterii. Intre doua nivele critice exponentiala isi schimba alura, in sensul scaderii vitezei de crestere odata cu cresterea varstei.
Asolut remarcabil, dupa parerea mea, este ca ecuatia cresterii este identica, aceeasi, pentru om, scoica de ancora, soareci de camp, etc. dar nu numai,
ci si pentru populatii (de oameni, soareci, pesti, etc.). Adica, o populatie -relativ izolata- se dezvolta exact dupa aceeasi legitate ca si un individ.
[Ecuatia de crestere, luata in considerare de autorii cartilor din care redau aceste informatii, este:
x ' = k(t)*x(t - τ(t))
"Tau de t" este "intarzierea", timpul de intarziere. x ' este viteza de crestere, x e dimensiunea luata in considerare (lungime, greutate, volum, etc.).]