Evolutia configuratiei campului baric la nivel european, in perioada
11-13 februarie 2014.
Sursa:
http://www.eurad.uni-koeln.de/index_e.html
11 februarie 2014
Doua formatiuni ciclonice afecteaza Europa, una in partea de nord-vest, cealalta in sud. Intre ele s-a strecurat si o arie de presiune inalta, care acopera oarecum zona mai rece din Germania. In Romania este cald, chiar anormal de cald pentru perioada asta, in special in partea de vest, sud-vest a tarii. Totusi, in Muntenia noaptea se formeaza polei, azi-dimineata era sa si cad de 2 ori, prima data era sa vin in bot, a doua oara era sa pic pe spate :42::42:
. Noroc ca in ambele cazuri m-am echilibrat repede si am reusit sa imi pastrez pozitia verticala, adica pozitia umana naturala.
12 februarie 2014
Un centru baric de presiune joasa se apropie de zona noastra, sa vedem daca va ploua, pe unde si cat de semnificativ. As prefera ca, macar daca tot e cald, sa fie vreme buna, cu soare, nu vreau ploaie, cahhh. :ack::ack::102: Se incazeste in continuare in partea de sud a tarii.
13 februarie 2014
Ne aflam, evident, intr-o zona de presiune scazuta. Sa speram totusi ca nu vom avea instabilitate, macar sa ramana frumos, chiar daca e cald. Anormal de cald pentru a doua decada din februarie. Observam ca aerul foarte rece (zonele marcate cu albastru) s-au indepartat bine de tot, masa de aer rece s-a retras undeva departe in nord-est. Vorba cantecului: UNDEVAAAA, DEPARTE....