• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Seismograma de la Muntele Rosu in timp real!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
In imaginea atasata se vede si seismograma unui mic seism de azi, probabil cel de dupa-amiaza, ar fi ora 13:48 UTC. Dupa forma, pare un cutremur adanc din Vrancea.

Inca un cutremur, de mica magnitudine, s-a produs, in aceasta seara, in Romania, dupa cum se vede pe seismograma. Pare a fi al 3-lea sau al 4-lea seism de azi.

Cu putin timp in urma, in Romania s-a produs un nou cutremur, a carui seismograma se vede aici.

Un cutremur de azi din Romania, pe seismograma.

In partea mediana inferioara a tamburului se vede o inregistrare ce sugereaza un cutremur din Romania (Vrancea), de adancime.

Iata si o imagine mai buna a seismogramei de azi, \"centrata\" (pentru o mai buna vizibilitate, am preluat in momentul in care tamburul avea o pozitie mai buna pentru acea inregistrare).

Asa cum am presupus, seismograma apartine unui cutremur produs astazi in Muntii Vrancei, la 126 km adancime (14:27 UTC, ML=2,9-3,0). Deci tot un seism de foarte mare adancime, tipic zonei Vrancea. Seismograma sa are forma tipica, cu decalajul specific intre unda P si unda S. E forma tipica seismelor de foarte mare adancime.

Un cutremur care a avut loc cu putin timp in urma undeva in Peninsula Balcanica, Grecia sau Macedonia...

nu stiu unde a fost

Asta nu e cutremur, fiindca apare aproape la fel si pe partea HIGH AMPLIF, si pe partea LOW AMPLIF. Pe low amplif trebuie sa apara mult atenuat, forma de unda cu amplitudine mult scazuta fata de ce apare pe partea de inalta amplificare, pentru un cutremur, indiferent de unde.

Or fi teste la senzori?
Sau o fi batut vreun flacau sau tanti un cui langa senzori? :harhar:

aici a stranutat Alex de a zguduit tamburul:ack:

Inregistrarea unui cutremur de azi din Romania.

Un teleseism destul de mic, nu stim inca de unde e.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus