O fi având legătură cu 2012?
Intrebarea, venita din partea ta, este o gluma desigur
.
Ma intreb daca s-a vorbit despre \"2012\" inainte de \"2000\"...
Cineva f apropiat mie, a crezut f tare in sfirsitul lumii la anul 2000 (favorizat si de un anume context ...social, poate). Cu 2 zile inainte de anul 2000, a venit sfirsitul, numai pt el
.
Pt secte extremiste, sfirsitul lumii a venit in urma sinuciderii in grup si au murit cu credinta ca totul a disparut; a fost adevarat la nivel individual.
Mai trist a fost pt dinozauri, care au disparut toti dar ultimul nu \"a stins lumina\". (Intr-un ritm natural de disparitie a speciilor? Nu prea e valabil in cazul lor si a propos, dupa dinozauri, amfibienii actuali sunt \"cele mai\" periclitate specii - bizar grad de comparatie - atit de puternica e presiunea pe acest ordin, atit de puternice sunt semnalele de disparitie).
Despre rezonanta Schumann am aflat si eu din surse care circula. Mi se pare o marime fizica, masurabila si incontestabila. Dar, a corela aceasta cu durerile de cap (pe care le am dinainte de 1978 =)) ) sau cu perceptia privind comprimarea timpului (in raport cu cerinta pe care as avea-o pt a epuiza \"proiectele\" cotidiene si cele pe termen lung precum si de a ma vindeca de toate tentatiile de cheltuire a timpului care ma inconjoara) cred ca este o speculatie care nu are legatura cu stiinta.
Se spune ca aceasta rezonanta, marita in ultimile decenii, are o frecventa care tinde spre ritmul beta al creierului uman, care e starea normala de activitate a adultului. Articolul citat mai sus, spune ca fenomenul afecteaza ritmul alfa (de somn, relaxare) al creierului. Cind ma gindesc la multi oameni care au mintea hodinita, nu vad nici un semn ca Pamintul sa scada in densitate... . Dar, ma intreb totusi, ce li se intimpla delfinilor, care au un ritm alfa al creierului, dominant si dincolo de potentialul uman :55: .
Citisem undeva, cindva, ca bolnavii de Alzheimer au un ritm teta anormal de mare (unde prezente altfel, dominant la copii pina la virsta de 4 ani, cu o frecventa normala <7Hz). Probabil ca acesti oameni nu sunt afectati de schimbarea electromagnetica planetara
?
Huh, ce amalgam am scris... . Dar gnab gib-ul nu e aproape... parerea mea
) .