• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Site-ul INFP

Pentru un institut national de cercetare, si mai ales pentru unul cu importanta strategica, este foarte important ca disponibilitatea site-ului sa fie cat mai buna. Nu e acelasi lucru o firma orivata, mica, cu un institut national subordonat unei autoritati guvernamentale.

Iar e rupta legatura cu lumea. :(( :green: Nimic nou sub soare, de fapt. E normal...

Imi place noua forma de afisare a datelor despre cutremurele recente, pe site-ul INFP ! :)) Se da si harta la evenimentele recente. E adevarat, pentru cutremurele din Romania, harta nu apare imediat dupa postarea datelor pentru respectivul seism, uneori trece pana la o ora pana cand harta devine disponibila. Dar noua forma este mult mai pe intelesul publicului ! :hypocrite: Un alt avantaj este acela ca sunt disponibile si date mai vechi, mai din urma, nu mai dispar cutremure si cand nu aveam timp sa ma uit intr-o zi, se putea intampla sa pierd anumite evenimente. Acum se poate defila mai mult in urma, pentru a vedea si seismele mai vechi ! :rolleyes:

și nu doar atît! au și informatii faine la ”Laboratoare” (in româna :p:p:p) și mai ales au niște harți precise și detaliate. culmea, nu am gasit pe net o harta asa de buna cum o au ei :) tareeeeee! :)):clapping::hypocrite::rolleyes::32::rolleyes:

Camera ce prezenta seismograful este moarta.
Dar a devenit stabila legatura cu harta pe care sunt puse cutremurele.
Totusi, site-ul inca este greoi de utilizat si prezinta cam putintele informatii.
Si se mai mira dom\' director ca poporul este neinformat, ca ziaristii pun intrebari stupide, ca etc si etc.

Inca ceva, o rugaminte pentru cei de la INFP.
Puneti fratilor pe harta si adancimea cutremurelor!
Multumesc,
Bogdan

Iar nu functioneaza pagina cu ultimele evenimente seismice. Da\' de ce ar trebui sa functioneze, zic si eu ca sa fiu rau ??? :crybaby: :clapping: :ack: Ca sa se uite \"gloata\" ? :ack: :ack:

Pai intelesesem ca pe aia nu o mai considera, de vreme ce au lansat noua pagina. Vad insa ca sunt probleme cu noua pagina... :crybaby: :clapping: :ack:

aia e cu helicorderele de la statii. stii tu sa o fi mutat in alta parte pe pag noua???

Aia a disparut demult, nu mai e accesibila. Eu nu am mai gasit-o.

Deci mai era ?
Oricum nu mai e actualizata, si nici buletinele. :crybaby:

da, mai era. macar buletinele le-au mutat, seismogramele nu :crybaby:

Pagina cu ultimele cutremure este in continuare indisponibila. Ce secrete or avea de ascuns de ochii gloatei ? :crybaby: :clapping: :ack:

ori baga din nou totul la secret, ori fac update-uri
Deja ma lasa rece INFP si trec pe cont propriu :)

ori baga din nou totul la secret, ori fac update-uri
Deja ma lasa rece INFP si trec pe cont propriu :)

Au mai fost si in trecut asemenea intreruperi, posibil sa fie totusi niste probleme la serverele lor, sau in cel mai bun caz.... vre-un update la site, dar putin probabil :crybaby:

Banuiesc si eu ca vor inchide accesul la datele privind seismele curente din tara si din lume. Sunt in stare de asta, mi-au dovedit-o. E vorba de o atitudine tipica pentru perioada de dinainte de 1989, cand cutremurul era subiect tabu pentru populatie, in sensul ca ceva despre care nu se vorbeste se cheama ca nu exista. :clapping: :ack: :ack: :ack:
Ganditi-va la atitudinea avuta cu ocazia cutremurului din 25 aprilie. Initial l-au anuntat cu 5,3 grade, desi am banuit ca a fost mai maricel. Ulterior, la nici 2 ore, s-au grabit sa il rectifice sa il dea cu 5,1 grade !!!!! 5,1 GRADE !!!!!! :38: :38: Pe urma au tacut malc, nu au mai zis nimic. Cine nu a fost pe faza la emisiunea lui Cristoiu, nu afla ca seismul a fost de fapt de 5,7 grade, magnitudinea reala.
Deci ei se grabesc intotdeauna sa dea valorile mai mici, dar cand e vorba sa dea valori mai mari decat calculul initial nu prea se grabesc. E clar. Vai draga, sa nu provocam panica in gloata daca afla lumea ca seismul a fost de 5,7 grade. :crybaby: E clar ca spiritul lui ceausescu sta cu cineva la masa, ce mai...

Back
Sus