• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Site-ul INFP

Mon cher, ar trebui sa stii cum e cu bugetele la stat. Adica, daca oamenii au o conexiune, greu li se aproba buget pentru una de back-ul.
Daca tot e sa carcotim si sa facem ceva, hai sa urmam ideea lui Alex, sa punem mana de la mana si sa le dam o conexiune. Este 10 euro un vodafone sau 9 euro un orange...

Dar bani pentru avertizor de tsunami au...parerea mea e ca nu e iminent un tsunami de 4 metri ca in 1901, fiindca in zona aia fenomenul apare cam la 400 de ani.
In schimb, stiu sa isi denigreze concurenta, reprezentata de IRSA, pe principiul romanesc ca \'sa moara si capra vecinului, daca a mea a murit\".
Daca va uitati la For seismologists (pe site-ul INFP), vedeti ca BUC nu a mai trimis date seismice in ultimele 24 de ore (prin email sau cum trimit ei). Daca in acest interval de timp, se producea un seism moderat in Vrancea, transmiteau date privind respectivul seism toate institutele seismologice de la vecini, si EMSC publica pe site datele privind cutremurul din Romania, date primite de la institutele seismologice din Bulgaria, Moldova, Ucraina, Serbia etc, nu si de la institutul national seismologic din Romania. Mai mare rusinea, ce mai...

;) pai, ti-am mai spus... stii cum e cu bugetele...
Tu, la serviciu, ai linie de back-up pentru net? Dar sincer...

Nu, evident.
Dar, ma intreb eu: la ce le foloseste sediul ultraluxos, daca nu au bani sa il intretina, fac economii la lumina, au probleme cu conexiunea la Internet etc,etc,etc. Se pare ca realitatea nu e chiar asa de roza nici pentru INFP, in pofida faptului ca se lauda ca ei monitorizeaza toata seismicitatea mondiala. Putin realism as astepta, totusi...adica, sa admita faptul ca sunt mai limitati dpdv al capabilitatilor (eu pot intelege asta, nu ma supar chiar deloc ;) =)) ).

Sorine,
INFP-ul e al statului.
Conexiunea nu este a lor. Probabil au facut licitatie, si s-a ales cel mai ieftin provider.
In plus, daca nu ma insel, sunt in Magurele. Ori, in suburbia Bucurestiului nu poti avea pretentii la servicii ca in oras, mai ales ca zona este in plina dezvoltare.

Sa-ti spun ca la fosta firma (multinationala americana) aveam sediul in Afumati. Si s-a intamplat odata ca nu am avut conexiune cu exteriorul o saptamana. De atunci s-a bagat si back-up, dara pana atunci, vreo 3 ani, nu a fost. Asta ca sa intelegi ca se poate si la case mai mari...

Magurele ca Magurele, dar acolo e si centru universitar, e facultatea de Fizica, de IFA etc. Deci, in mod normal, ar fi trebuit asigurate posibilitati eficiente de acces la Internet. Din cate stiu, INFP e legat la reteaua Politehnicii, desi, culmea, e situat intr-o locatie in care se afla facultate apartinand Universitatii Bucuresti...;) =))

Reteaua politehnicii deserveste si alte institutii de stat din domeniul educatiei, fiind parte componenta din edu.ro (se poate zice ca reteaua politehnicii = edu.ro)

Reteaua politehnicii deserveste si alte institutii de stat din domeniul educatiei, fiind parte componenta din edu.ro (se poate zice ca reteaua politehnicii = edu.ro)
si site-urile respectivelor instutitii sint functionale, sau doar infp are probl?

infp.ro e din nou rupt de lume. Ceea ce, evident, nu este suprinzator. Este starea lor normala, naturala ;) =)) =))
Inteleg ca suntem in tara lui las\'ca merge si asa. Directorimea are salarii babane, se cheltuie bani pe sedii luxoase si pe pixuri, dar...fatalitate, nu se poate gasi o solutie care sa asigure conectarea la Internet, o solutie mai robusta, mai fiabila, care sa nu dea rateuri din 2 in 2 saptamani. Am inteles, din ce zicea Alex, ca ei sunt legat la reteaua politehnicii. Oare facultatea de Fizica e de asemenea in reteaua politehnicii ? Ca doar tot la Magurele e. Toate institutele de fizica sunt acolo.
Oricum, e de notat faptul ca IRSA nu are aceste probleme. Cei de la IRSA sunt mult mai profesionisti din acest punct de vedere. Ma iau eu de semaforul lor (pe care il consider nerelevant), dar site-ul lor nu e rupt de lume. Q.E.D. =))

so =)) e craciunul, tu n-ai ce face?=)) fii mai ingaduitor, macar azi, miine si poimiine :p
ma taie risul cind ma gindesc ca ei probabil nici nu stiu de cite ori le-a picat site-ul anul asta, dar pot afla de aici, datorita zelului tau de a-i monitoriza ;) =)) =))

Pai Anda, eu sunt chiar milos cu ei. De fapt, e vorba de o situatie cronica in Romania, in care pentru directorii de institutii bugetare se gasesc bani sa isi incaseze lefuri banoase. Sa nu uitam de sedii de lux. Din pacate, afara e vopsit gardul, inauntru e leopardul.
Tot ma bucur insa ca merge IRSA, ceea ce arata unde e profesionalismul. Bravo !!! ;) =))

Au revenit. De fapt, Anda, ai dreptate :p =)) Nu ar trebui sa imi fac sange rau pentru ca site-ul INFP se rupe des de lume. Avem la dispozitie IRSA, site care nu are problemele cronice de disponibilitate de la infp.ro. Cei de la IRSA sunt profesionisti ! Ei inteleg foarte bine si ce importanta are partea de comunicare cu populatia. Spre deosebire de altii, care nu prea realizeaza acest lucru, si care vin cu argumente de genul \"nu vrem sa anuntam cutremurele ca sa nu stresam populatia, sa nu stie lumea...\". ;) =))
In orice caz, e bine ca avem mai multe surse disponibile. La urma urmei, mi se pare corect asa. Eu cand pun buletinele, pun datele din toate sursele; serios vorbind, mi se pare corect sa pun datele de la toti, indicand, evident, sursa. Nu ma multumesc cu o singura sursa. In orice caz, nota buna pentru IRSA, Anda ! =)) =)) :p Nota buna am acordat-o IRSA pentru ca site-ul lor nu are probleme repetate, persistente, de disponibilitate.

Sunt intreruperi repetate. Cade, revine, care, revine. E clar, e ceva in reteaua lor (in legatura la Internet).

Iar e rupta legatura INFP cu lumea. E bine ca avem alternativa, IRSA ne informeaza destul de prompt in legatura cu orice seism vrancean. Bravo ! :smile: :) :harhar: :)) IRSA nu prea are probleme cu disponibilitatea site-ului...mana de profesionisti, ce mai ! :))

Excelenta,
La ce balamuc a fost pe camera aia de la seismograf, era si normal...
Parerea mea.

Iar e rupta legatura INFP cu lumea. E bine ca avem alternativa, IRSA ne informeaza destul de prompt in legatura cu orice seism vrancean.
1. la ce navala dadeau istratoii, nici nu ma mir ca a picat :harhar::p:p
2. datele irsa apar mereu cu intirziere, doar dupa ce le pune infp. niciodata nu au fost primii, asa ca promptitudine... din parti :smile::harhar::):harhar:

Back
Sus