• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Ziaristi romani rapiti in iraq!!!!!

Dodo

New member
Scor reacție
0
:ack:incredibillllllllllllllllllll
3 ziaristi de la Prima tv au fost rapiti in iraq!
ce noapteeeeeeeeeeeee
cutremure...si acum rapiri..of Doamne!!!!!!!!!!!!

Sa aibe legatura cu vizita presedintelui Basescu in Iraq si Afganistan ?

O echipa de la Prima TV, rapita in Irak
O echipa a postului Prima TV ar fi disparut in Irak in cursul zilei de luni. Surse neoficiale sustin ca doi redactori si un cameraman au fost rapiti de necunoscuti in dupa-amiaza zilei de luni de pe o strada din Bagdad. Pe de alta parte, circula informatia ca \"disparitia\" cei trei este de fapt un joc al unui serviciu secret romanesc interesat in a compromite imaginea presedintelui Basescu, partizan declarat al aliantei cu SUA in Irak. Ziaristii disparuti: Marie-Jeanne Ion este redactor sef la Focus, principalul jurnal de stiri de la Prima TV, Ovidiu Ohanesian, redactor si operatorul Sorin Dumitru Miscoci. Ziaristii erau de mai multa vreme in Irak, deplasarea fiind finantata de un om de afaceri irakian, cu interese si in Romania. Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe au declarat, intr-un comunicat de presa, ca analizeaza, impreuna cu serviciile secrete, informatiile privind rapirea celor doi.
RevistaPresei.ro, 28 mar 2005

cu basescu au fost..asa am inteles la tv..dar vestile sunt aiurite rau...

De fapt dupa cum am auzit acum jumatate de ora la radio, numarul celor rapiti este de 4, in afara de cei trei de la PRIMA TV mai este si un ziarist de la Romania Libera, din pacate nu am retinut numele...

Asta cred ca e stirea care o sa tina prima pagina a ziarelor si jurnalelor TV zilele astea... :)

ohanesian..a zis la otv azi noapte....

Esential

Rapirea jurnalistilor romani revendicata de Abou Mousab Al - Zarqoui

Jurnalistii romani, Marie-Jeanne Ion, redactor sef adjunct la PRIMA TV, Sorin Dumitru Miscoci, cameraman, si Ovidiu Ohanesian, ziarist la \'\'Romania Libera\'\', sunt in continuare dati disparuti in Irak, iar soarta lor ramane necunoscuta.

Potrivit unor informatii de ultima ora, rapirea a fost revendicata de gruparea iordaniana condusa de liderul Abou Mousab Al - Zarqoui, mana dreapta a lui Osama Ben Laden in Irak. Corespondentul Radio Romania la Bagdad sustine ca exista legatura intre rapirea jurnalistilor romani si recenta vizita a presedintelui Traian Basescu in Irak.

Desi tinuta secret, vizita sefului statului roman a fost relatata pentru prima oara de catre o agentie de stiri de limba araba.

56 de jurnalisti, asasinati in lume in 2004
Un raport publicat de Comitetul pentru protectia jurnalistilor (CPJ) dezvaluie faptul ca Rusia si Irakul sunt cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalisti. Potrivit raportului, intitulat

nu pot sa cred...ceva e putred aici...dar o sa ajunga irakul teren arabil..si nu numai caci cu siguranta Dumnezeu nu doarme si cred ca s-a saturat de violenta.pe lista mai sunt si marile puteri \"democratice\"..care fac legea lumii dupa chef si interese..
intrebare de baraj..cine are interes sa nasca un conflict de amploare intre religii?de fapt ..intre toti si musulmani..cine are de castigat???
mai devreme sau mai tarziu vom afla..dar pana atunci mii de oameni vor plati cu viata...

La otv este viorel pop care o sa discute despre subiect..poate reuseste \"sa vada\" mai multe!

sa revenim...coresp. radio actualitati spune ca nu el a dat inf. cu Al - Zarqouisi ca totul este pus in carca lui.de fapt greseala pleaca de la simona marinescu.
este in direct la otv si spune ca nici mediafax nu a luat inf dupa el.
mai spune ca prima stire despre basescu in iraq a fost dat la un tv din kuweit.,...

au dat imagini cu cei rapiti.la ant 1 radu tudor a spus ca ala nu pare terorist pt ca e in tricou si pt ca in spate au paturi ..nimic islamist..io cred ca e o facatura...

Omar Hayssam si prietenii lui suspectati de inscenare

Documente:

Ziaristii romani la Al Jazeera (30.03.20 (...)

Miercuri seara, la postul qatariot Al Jazeera, au fost difuzate imagini cu ziaristii romani disparuti in Irak. Imaginile, preluate de televiziunile romanesti, dau impresia ca ziaristii si un alt tanar, presupus a fi calauza lor, ar fi in mainile unei grupari teroriste.

Si totusi, potrivit unor informatii din mediul serviciilor secrete si al comunitatii arabe din Romania, consemnate de presa de la Bucuresti, rapirea are multe elemente atipice care sugereaza mai degraba o inscenare pusa la cale din Romania.

Realitatea TV sustine ca, imaginile difuzate de Al Jazeera a fost refuzata de postul BBC si de catre alte televiziuni cu care au luat contact rapitorii.

In filmul difuzat de televiziunea araba, Marie-Jeanne Ion spune ca nu s-au cerut bani pentru rascumpararea lor. Pe de alta parte, nici nu este formulata vreo revendicare politica.

RevistaPresei.ro, 30 mar 2005

http://www.revistapresei.ro/articol_18735-Omar-Hayssam-si-prietenii-lui-suspectati-de-inscenare.htm

Sincer sa fiu sunt foarte ciudati rapitorii, oricine or fi ei. E cusuta cu ata alba de la un cap la altul.

O ziarista blonda, in mediu neprotejat, filmind cap-sincron pe o strada ostila. Scria pe ea: \"buna de ostatic\". Pleaca la Bagdad pe o finantare privata, oarecare, nelegata de institutia la care lucreaza. Cristina Liberis a locuit in zona verde si nu a iesit in hotel decit costumata complet in araboaica. Nu i s-a dat drumul sa plece pina nu s-au luat masuri minimale de securitate. Nici trimiterea Cristinei nu a fost 100% sigura, dar oricum. are o experienta fantastica in lucrul pe zone de conflict. Nu te duci la Bagdad cum te-ai duce la Paris.

Materialul video este inca un indiciu al facaturii:
1. a aparut mult prea devreme fata de patternul obisnuit
2. ziaristii erau cat se poate de calmi, nu pareau speriati, nu aveau urme de violenta (freza mari-juanei arata de parca si-ar fi aranjat-o cu 5 min inainte, de buze straluceste un gloss ceva).
3. Vocea cu care vorbeste e nefiresc de calma pentru un om amenintat cu moartea. Deasemenea, tine sa spuna ca rapitorii nu vor nimic (inteleg sa fi spus ca nu vor bani, dar sa spui ca nu vor absolut nimic e curata \"sinucidere politica\"). Nu cere romanilor sa ii ajute, nu zice ca vrea acasa, nu plange...
4. rapitorii nu spun nici un cuvant (extrem de atipic), pe pereti nu exista nici o emblema sau inscriptie care sa ateste apartenenta rapitorilor (si mai atipic), cel care filmeaza se plimba cu camera, face prim-planuri, ca un adevarat operator.
5. revenind la SMS: ultima gogoasa e ca respectiva scria asa de multe SMS pe zi incat ar fi putut compune unul si cu ochii inchisi. Sa zicem ca acceptam asta si ca rapitorii au fost atat de nepriceputi incat s-o lase cu un telefon la ea. Chiar si asa, e ciudata folosirea majusculelor in ultimul cuvant (se presupune ca atunci cand incerci sa scrii repede si sub stres nu mai pierzi cateva secunde sa bagi caps lock). si mai ciudati sunt cei 5 de 1 din coada mesajului, pusi acolo ca sa sugereze ca mesajul ar fi fost scris la repezeala. incercati sa apasati tasta 1 sa vedeti ce caracter apare in mesaj si unde este cifra unu pe tasta respectiva. la telefonul meu si la inca 2 pe care am testat, cifra 1 apare dupa toate celelalte caractere, mult dupa semnul exclamarii si mult dupa punct (primul caracter). deci daca ar fi apasat la \"deruta\" de 5 ori tasta 1 ar fi obtinut 5 puncte. numai cand scrii la calculator in viteza iti iese 1 in locul semnului exclamarii!!!

Niste intrebari pe care si le puneau unii pe net:

1. ce rapitor (oricat de incepator ar fie el) nu isi perchezitioneaza mai intai victimele si le ia toata aparatura de inregistrare, transmisie, comunicare, etc?
2. ce \"victima\" care nu e agent secret/soldat (deci neantrenata pentru a face fatza unor astfel de situatii) pastreaza un asemenea sange rece si tupeu in momentul cand e amenintat cu arma, incat scoate telefonul din buzunar si incepe sa sune in stanga si dreapta?
3. ce rapitor e atat de prost incat sa nu-si lege victimele la ochi si la maini in timpul transportului, ba si mai mult, sa le lase sa trimita semeseuri in care sa spuna directia in care se indreapta?
4. ce victima are atata tupeu cand e in masina teroristilor (si deci iar cu arma la tampla) incat sa scoata a 2-a oara celularul si sa inceapa meticulos sa scrie mesaje, ba chiar sa aiba grija sa scrie si unele cuvinte cu majuscule (cum a aparut in ziare) ?
...ca sa nu mai vorbesc de coincidenta extraordinara ca personalul din redactia prima TV au inregistrat tocmai convorbirea cu respectiva ziarista, si apoi de aparitia lui geonica la al-jazeera... sa fim seriosi, pana si o persoana cu IQ-ul lui Bush ar fi fost in stare sa inventeze ceva mai plauzibil. sunt multe interese si ar avea multe personaje si grupuri de castigat dintr-o asemenea inscenare (de la publicitate masiva si gratuita pentru shitul de primaTV pana la discreditarea uneia sau alteia din gruparile politice ale tarii)

asa sa imi dau cau parerea...

1-cred ca totul a fost o inscenare ca sa obtina ceva de la un arab care traieste aici,un fel de reglare de conturi..un fel de amenintare ca un x sa faca ceva anume..sa stearga dosare,sa faciliteze ceva..etc..
2-au prins momentul..au aranjat drumul acolo..si i-au rapit.
3-faza e ca nu si-au imaginat ce turnura vor lua lucrurile si ca o sa ajunga pe urmele lor inclusiv serviciistraine.parerea mea este ca arabii sunt lasi si fricosi si atunci folosesc arme impotriva celor neinarmati.ca sa para mai credibili au inreg caseta si au cerut bani de la bbc..deci gainarii vor si ei partea lor...ceva bani..
4-singurii care dau de toate fara sa gandesca sunt tv aia din qatar..plus ca sunt secretosi si nu dau pe nimeni in gat.asa ca era singura sansa sa se difuzeze caseta ca totul sa para in stil terorist.
5-ciudatii aia cu pusti tin armele indreptate mai repede catre operator decat catre cei 4..deci le e teama sa nu ii raneasca iar cei 4 par scarbiti .cu siguranta ei stiu de unde li se trage toata mizeria asta si se gandesc sa nu ii vanda astia cuiva care nu se joaca.
6-op este de meserie si nu uita sa pastreze personajul in cadru.faza e ca op este bun dar nu se pricepe la decor si regizorul habar nu are de detalii.cum de nu aveau un cearceaf alb in locul paturilor?era tapet pe perete?calciu?culori?ce se ascunde in spate?e covor pe jos...pare a fi o camera..iar paturile se tin de obicei alaturi de un pat..ca doar nu sunt in bazar..sau mai stii?!
7-al jazeera a zis de rascumparare..si e posibil ca totul sa fi iesit aiurea din cauza lui geoana trimis de b1 acolo..ca si corespondent.fata a zis in msg ei de aceasta tv..
8-bani au zis ca nu vor..de armate retrase nu poate fi vorba...iar daca e o reglare de conturi nu cred ca mai indraznesc sa zica.iuresul e prea mare.ce pot cere?parerea mea..nimic..
9-au intrat intr-o hora din care nu mai pot iesi..deci nu au decat o sansa...sa ii vanda sau sa le inlesneasca evadarea..ceea ce poate fi f periculos din cauza zonei...
10-cert e un lucru ca ziaristii nu au clipe usoare si nu doresc nimanui sa fie in locul lor.

prima tv a dat banii...ala a intermediat doar intrerviuri si niste vize

la B1 au spus ca operatorul este arab!!!!!!!!
si ca au filmat multe duble.op a panoramat invers decat europenii.cert e ca nu a pierdut nici un personaj din cadru.dir de stiri a zis ca e filmat afara..nu am fost atenta daca au umbre si cum..dar poate aveau un bec la camera,.....

Al Jazeera cere eliberarea romanilor
Joi seara, postul arab Al Jazeera a lansat un apel de solidaritate cu ziaristii romani capturati in Irak. Printr-un comunicat transmis pe post, se cere eliberarea imediata si neconditionata a celor patru prizonieri. Potrivit analistului Radu Tudor, aceasta interventie a postului TV arab reprezinta un semnal catre rapitori si poate influenta evolutia evenimentelor. Radu Tudor, citat de Realitatea TV, considera ca este interesant de urmarit si pista complicitatii cu rapitorii a unuia sau a mai multor membri ai grupului rapit.
RevistaPresei.ro, 31 mar 2005

Toti suspectii din Bagdad vorbesc romana

Anchetatorii americani au ajuns la o concluzie ce-i pune pe ganduri: toti suspectii pe care-i urmaresc in Bagdad in cazul rapirii ziaristilor romani sunt cunoscatori ai limbii romane, sustine corespondentul Antena 1 la Bagdad, Mile Carpenisan.
RevistaPresei.ro, 31 mar 2005

ca sa pleci in irak acum e pur si simplu sinucidere curata...caci abia reusesc cei de acolo sa supravietuiasca..si ei cunosc zona,limba,comportamentul...
ziaristii au o doza de nebunie ...mai ales corespondentii...si nimic nu ii poate opri.asa cum unii simt satisfactii deosebite cand scriu o carte,,picteaza..compun..sau fac salturi cu parasauta,sport extrem..etc..asa si ziaristii...vor sa fie in mijlocul luptei...
daca ei nu ar exista noi am urmari telenovele sau filme siropoase in timp ce lumea ar fi zguduita de cutremure...macinata de razboiaie...etc..
de la acesti \"copii\" nebuni noi aflam ce se intampla in lume....
aseara ma uitam pe OTV unde erau invitati multi arabi dar din cate am inteles eu nu erau toti irakieni.
se vedea clar ca modul lor de gandire e diferit,ca educatia si cultura generala i-a transformat,ca in ei se imbina orientul si occidentul.
da..noi romanii nu avem nimic cu ei..oricine e binevenit atata timp cat respecta niste regulii simple..iar noi ca natura nu suntem duri sau extremisti.
si la noi insa viata a schimbat multi oameni..cu caractere mai slabe..i-a transformat in hoti,criminali,depravati..dar chiar si aceia mai au inca rusine in fata cuiva din familie...
desi poate nu realizam..familia si educatia primita in copilarie a ramas in noi si nimic nu va schimba asta.suntem f toleranti..unii cred ca suntem lasi...si sincer ma bucur ca m-am nascut aici...caci desi se vehiculeaza de ani de zile ca Romania are un destin aparte in viitorul lumii...putini sunt cei care isi amintesc cat de tolerant si intelegator a fost Iisus.

o chestie f interesanta pe care nu o stiam s-a spus aseara la OTV.
in 2001 s-a sarbatorit in Bucuresti ,la hotel Mariott ziua statului Qatar.a fost de fata ambasadorul (care am aflat ca este de fapt ambasador si in alte tari una fiind Bulgaria) si a onorat cu prezenta chiar ministrul de externe din acel moment Mircea Geoana!!!
cel ce povestea aseara a spus ca de obicei se duc la asemenea manifestari alti angajati MAE nu chiar ministrul de externe...
Qatar este o tara mica si bogata.se pare ca atunci in septembrie 2001 (pe 10 sept au sabatorit) relatiile dintre noi erau extraordinare.
datorita cui?datorita lui Geoana in primul rand..
sincer mi-a placut Geoana mereu pana sa fie murdarit de PSD iar Nastase mi se parea un tip ok cu ani in urma.
puterea li s-a urcat la cap..orgoliul nemasurat i-a facut inaccesibili..si au uitat ca inainte de toate sunt oameni..si ca vor raspunde fiecare in fata lui Dumnezeu.

am omis sa spun ca s-a ales praful de tot in 11 sept 2001 ..cand lumea s-a scindat..cand din cauza unor nebuni a inceput ura...

Back
Sus