• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Ziaristi romani rapiti in iraq!!!!!

Ultima ora
Ziaristii au fost eliberati, MAE si Presedentia confirma

Conform unei stiri difuzate de Realitatea TV, ziaristii romani au fost eliberati si se afla in custodia autoritatilor romane. Informatia a fost confirmata de Ministerul Afacerilor Externe. \"Cei trei cetateni romani - Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian - si cetateanul american de origine irakiana Mohammad Munaf se afla, de astazi, 22 mai, incepand cu ora 13.44, sub controlul autoritatilor romane\", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
Realitatea TV, 21 mai 2005 | mai mult
http://www.hotnews.ro/

evident ca ma bucur ca sunt liberi toti dar vreau ADEVARUL CURAT!
nu cred deloc in aceasta rapire !!!

lolllllllllllllllllll alex era pe un gard in bagdad :)
tragea cu ochiul dar dodo nu a vazut asa ca a luat inf de la hotnews :biggrin:

Posibile scenarii privind eliberarea jurnalistilor

Documente:

Presedintele Ligii de prietenie romano-irakiana ( Antena 1, 23.05.05)
Pozitia clericului saudit ( Antena 1, 23.05.05)

Presedintele Ligii de Prietenie Romano-Irakiana, Mohamed Shamil, sustine intr-un interviu acordat Antenei 1, ca cei trei jurnalisti au fost eliberati sambata, mentionand ca stia acest lucru, cu patru zile inainte ca ei sa fie eliberati. El a subliniat ca autoritatile romane nu au platit nici un leu pentru eliberarea jurnalistilor.

Mohamed Shamil a precizat ca eliberarea celor 4 ostatici s-a facut in forta, dupa ce mana dreapta a sefului rapitorilor a fost eliberat din puscarie. El a adaugat ca, in acest caz, au fost arestate 42 de persoane, in rapire fiind implicate si alte persoane care se afla, in prezent, in libertate.

Shamil sustine ca jurnalistii s-au aflat tot timpul in mainile unei singure grupari si se cunostea cine este seful bandei. Initial, reteaua a fost una mica, insa pe parcurs la ea au aderat si alti teroristi.

Clericul saudit Salman Al-Awdeh - despre care rapitorii sustin ca a influentat eliberarea ostaticilor - a declarat ca a adresat apelul pentru eliberarea jurnalistilor la cererea clericilor si comunitatii islamice din Romania si din Irak. El a adaugat ca nu ii cunoaste pe rapitori si nici nu a vorbit cu ei.
http://www.hotnews.ro/articol_22999-Posibile-scenarii-privind-eliberarea-jurnalistilor.htm

oare de tind sa cred ce spune?
reporterita zambea cam actoriceste ..si fals...
singurul care respira natural era Miscoci..caci si Ohanesian era cam alb spuneau unii carcotasi azi...

pe B1 tv e CTP,Cristoiu si Rosca Stanescu.CTP are dreptate \"ziaristii rapiti\" trebuiau sa vina cu capul plecat.Sunt total de acord mai putin Miscoci.
daca urmariti cu atentie el pare fi singurul care se comporta normal.Madam Jana e cea care rade cu gura pana dincolo de urechi,tot ea este cea care isi ridica mainile pe sus,ea sare sa il ia pe Basescu,Ohanesian il prinde pe Miscoci in \"hora\".operatorul se comporta normal..el s-a dus alaturi de cei dragi fara sa faca \"vizite\" de curtoazie la celelalte grupuri,el saluta obosit dar un pic relaxat multimea cu cele cateva flori primite...
poate gresesc..dar ascultam o madam psiholog mai devreme care efectiv abera.
Basescu a tata de fete si el a respirat usurat..dar eu cred ca era totusi retinut...si preocupat de ce urmeaza.

se tot zvoneste ca au fost prinsi unii in irak cu 5 sau 6 mil de $..si ziaristii fac haz de necaz.
cu alte cuvinte i-am platit pe hoti si apoi i-am vandut americanilor sa ii ia ca din oala...asa ca au ramas \"teroristii\" cu buza umflata.
se discuta acum ca Ohanesian era in relatii f bune cu omar haissam ..si ca prin el s-a adus publicitate la ziarul romania libera.

avionul hercules a aterizat cu un cauciuc spart...care se pare ca a facut explozie la aterizare...sa fie un semn?cineva din avionul ala va plati cu varf si indesat in fata lui Dumnezeu...
eu am rabdare..astept ADEVARUL!

tot cu B1...dupa publicitate vor sa dea o inregistrare audio ..de ceva timp in urma care a fost oprita de Basescu in mod express pentru a nu crea si mai multea tensiune in tara.toti au spus atunci ca basescu i-a rugat sa nu difuzeze ceva...
Cristoiu a spus ca in noaptea cand Otv a afirmat ca sunt asteptati jurnalistii pe otopeni el stia de la ora 12 si ca au fost toate televiziunile acolo si multi reporteri au primit ordine de la directorii de televiziuni!

Esential

Ora 21:30
Cerere de arestare pentru Hayssam si Munaf, sub acuzatia de terorism

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut, joi seara, judecatorilor, sa emita mandate de arestare pentru infractiuni la Legea privind terorismul, pe numele lui Omar Hayssam si Mohamed Munaf. Aceasta solicitare, facuta in legatura cu rapirea celor trei jurnalisti romani, in Irak, va fi luata in discutie, joi, in jurul orei 22:00, la Curtea de Apel Bucuresti

Radio Romania, 26 mai 2005
http://www.hotnews.ro/articol_23255...Hayssam-si-Munaf-sub-acuzatia-de-terorism.htm

mai sa fie..asa rapid se misca?

Back
Sus