Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bogdan a spus:Uau! Buna ziua si bine ai venit!
Interesante ambele proiecte prezentate, atat DACEA cat si MARINEGEOHAZARD.
Interesant pana la Dumnezeu si Roeduseis. Desi eu blamam INFP-ul ca nu face educatie, se pare ca acesta face. Insa o face foarte timid, fara sa spuna mare lucru despre aceste proiecte, nici chiar pe site-ul propriu.
In alta ordine de idei, eu personal sunt adeptul transparentei. Iar daca mos Ghorghe, ce locuieste in aria cuprinsa de DACEA sau de MARINEGEOHAZARD vrea sa fie informat de seism respectiv de tsunami, INFP sau gestionarii acestor proiecte trebuie sa ofere o solutie. Gratuita sau nu, este mai putin important, dar aceasta trebuie sa fie disponibila. Sa nu uitam ca nu doar obiectivele industriale importante pot fi un risc ci si chiar o centrala de apartament. Iar daca mos Ghorghe vrea ca centrala lui sa se opreasca inainte de seism, sa se poata face asta.
Din punct de vedere tehnic nu este nici imposibil, nici chiar dificil de facut (cum lasa sa se inteleaga asta intr-o luare de cuvant, un nene de la ISU la http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=43899 )
Referitor la roeduseis, ideea este grozava, zic eu, dar nu pot spune mai multe despre ea, deoarece habar nu am ce presupune. Site-ul de prezentare este foarte sumar la capitolul detalii, iar materialele prezentate nu le vad disponibile pentru download niciunde. Sau nu le-am gasit eu.
Una peste alta, proiectele prezentate sunt niste idei grozave. Dar sufera de lipsa de transparenta, de lipsa de informare si de ceea ce se numeste "customer oriented".
Din punctul meu de vedere, INFP-ul si angajatii sai ar trebui sa se comporte ca si cum ar trebui sa "vanda" munca lor populatiei, facand totul ca sa aibe cat mai multi "clienti".
Multumesc si sper ca nu am fost foarte dur.
Verdes Ioan a spus:Nu sint chiar nou pe acest Forum!
Mi se par pertinente observatiile facute de Dv si modul de exprimare nu ma impresioneaza deoarece am vazut si mai "duri", dar inca odata incerc sa ma fac inteles ca reactiile de acest tip sint urmarea unor frustari si lipsei de informatii in ceea ce priveste activitatile unor institutii specializate dar care este nevoita sa lucreze si sa concureze in cistigarea unor finantari cu cei din afara.
Nici proiectul pe educatie si nici Marinegeohazard nu sint inventiile noastre.Sint proiecte si Sisteme de alarmare care functioneaza in exterior si pe care noi doar le-am adaptat la necesitatile si oportunitatile noastre.
Dupa cum bine a-ti remarcat "mos Gheorghe" ar putea fi alarmat in timp util...dar care va fi reactia lui?!
In Romania nu exista, sau abia incepe sa functioneze o infrastructura care poate prelua semnalul seismic de la noi -ISU, autoritatile locale, etc.
Problema este si va fi inca o perioada de timp instruirea si coordonarea reactiei populatiei la dezastre naturale.Aici nu mai trebuie sa continui pentru ca aveti deja unele sectiuni foarte bune in Forum si chiar am fost placut impresionat de acuratetea informatiilor.
Atacul Dv a fost dirijat intr-o directie gresita! Poate chiar din cauza unor reactii ca acestea INCDFP-ul a fost mai putin transparent. Exista foarte multe proceduri bine gandite si la care se apeleaza in caz de dezastru. Daca s-au inceput si programe de instruire a populatiei rezulta ca lucrurile incep sa se dezvolte pe amanunt.
Dar aceasta sectiune nu este problema INCDFP-ului.Proiectele de instruire si informare trebuie sa plece de la nivelul institutiilor de invatamant. Prin roeduseism noi am declansat actiunea. Pentru o mai mare intelegere intrati pe http://www.bgs.ac.uk/schoolseismology/schoolSeismology.cfc?method=viewLatestQuake, si inchipuiti-va scolile din Romania peste citiva ani?!
Asa se poate invata corect despre seisme. INCDFP poate asigura buna functionare a sistemului si service.
Revenind la "mos Gheorghe" de exemplu daca presupunem ca locuieste intr-o localitate de pe Litoral el va fi instruit in ceea ce are de facut nu numai pentru el si familia lui, dar el poate fi un coordonator pentru persoanele care sint in zona lui de actiune in acel moment.
Daca in viitor la sosirea pe litoral veti participa citeva ore la un curs de supravetuire tinut de "mos Gheorghe" sa nu va suparati!
Si o informala luare in evidenta este necesara pentru ca dupa un dezastru la locurile de refugiu sa se poata face o evaluare.Va urma
Verdes Ioan a spus:....
Dar aceasta sectiune nu este problema INCDFP-ului.Proiectele de instruire si informare trebuie sa plece de la nivelul institutiilor de invatamant. Prin roeduseism noi am declansat actiunea. Pentru o mai mare intelegere intrati pe http://www.bgs.ac.uk/schoolseismology/schoolSeismology.cfc?method=viewLatestQuake, si inchipuiti-va scolile din Romania peste citiva ani?!
........
bogdan a spus:Ioan,
Imi cer scuze daca postarile mele au sunat ca un atac. Nu am dorit asta, desi, asa cum spui si tu, lipsa unei transparente si a unor informatii ma fac sa ma simt frustrat. Si, din punctul meu de vedere, este normal.
Am apreciat pozitiv faptul ca tu personal vii si incerci, atat cat poti, sa compensezi aceasta lipsa de informatii. De aici si acel "Uau!" de la inceput.
Insa, revin si incerc sa cristalizez un punct de vedere format in cativa ani de munca in domeniul privat (probabil si de aici avem puncte de vedere diferite). INFP (sau INCDFP) trebuie sa iasa din palatul de clestar si sa inceapa sa traiasca in lumea reala. Trebuie sa inteleaga ca doar colaborarea cu alte organe si institutii aflate si ele "in palatul de clestar" nu vor duce niciodata la schimbarea opticii cu care este privit. Trebuie sa devina "customer oriented".
Intamplarea face sa fiu la curent cu punctul de vedere "in caz de cutremur nu putem avertiza iminenta lui, ci ajutam la indepartarea efectelor", punct de vedere adoptat de ISU, INFP si de alte organe si organisme locale. Cum sunt si la curent cu faptul ca populatia este tratata ca un tot, nu sunt tratati indivizii ce o compun (este cinica dar adevarata zicala cu "daca moare un om este o tragedie, daca mor 1000 este o statistica"). Nu zic ca nu este un punct de vedere constructiv, insa parerea mea este ca daca un singur individ se poate salva datorita informatiilor privind iminenta unui seism (chiar cu 20 de secunde inainte) si o singura proprietate este salvata, se justifica.
Si cam atat cu filosofia pentru ca discutia va deveni in curand sterila.
Intradevar, INFP detine patentele sistemului de alarmare dar cam atat. Este similar cu "eu am inventat roata si am patentat-o, dar nu ma apuc sa fabric roti. Pot insa garanta ca rotile sunt rotunde si se invart". Si imi amintesc de o vorba spusa de un amic de-al meu american, ce suna ceva de genul "voi romanii sunteti foarte diferiti. Faceti demonstratii de inteligenta, inventati fel de fel de lucruri insa nu aveti pragmatism. Nimeni nu se intreaba "OK, dar la ce-mi foloseste?""
Trimiterile la statutul INFP si la legile din Romania sunt putin... trase de par. Daca nu ma inseala memoria, INFP este regie autonoma. Si are voie sa desfasoare activitati comerciale. daca nu este asa, imi cer scuze anticipat.
Si revenind la faptul ca INFP nu poate produce si vinde avertizoare, imi vin unele idei. Cum ar fi o SC terta ce se ocupa de productie si desfacere. Oare in aceasta situatie INFP ar fi deschis la colaborari?