• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (6)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Da, cel mai bine in septembrie, acum sunt si eu pe fuga, intre 2 sejururi, un scurt intermezzo...:ack::whistling::crybaby:
 
se pare ca va fi si cod rosu pentru august. a fost o stire cu ceva timp in urma ..dar nu i--am dat prea mare incredere. e pusa pe pag de stiri.
 
Se pare ca de data aceasta vom simti cu adevarat, de ce s-a tot spus ca va fi o vara mai calduroasa decat altele.
 
Ia ziceti fratilor, cum suportati temperaturile astea ? Oricum, trebuia sa ne asteptam, inca de la inceputul anului s-a apreciat ca va fi unul foarte calduros. EarthQuake, care-i situatia la Pitesti ? :ack::crybaby:
 
Salut!
Trebuia sa mai trec si pe aici, ca a fost cutremur la Buzau, ce-i drept foarte mic si noroc cu voi ca am aflat!
 
Salutare-salutare ! M-am intors si eu de pe un periplu sibian, dar voi pleca din nou duminica pe Transfagarasan ! :crybaby::ack::crybaby:
DG, cutremurul a fost unul vrancean tipic. Epicentrele seismelor adanci vrancene nu se afla doar in Muntii Vrancei, ci si in cei ai Buzaului.
 
Sorine, in perioada in care ai fost plecat a fost o zi plina de seisme mari (peste 5 grade) mai exact pe 22 iulie. Mi s-a parut ciudat ca de-odata sa se accentueze atat de mult activitatea seismica la nivel global, intr-o singura zi. Ce parere ai? Ar putea fi vreo explicatie?
 
Alex, se mai intampla sa fie multe cutremure moderate, au mai fost cazuri. Altceva e interesant. Faptul ca pe plan mondial, de multe luni nu au mai fost cutremure majore (magnitudine peste 7,0). Mai exact, de la 1 aprilie (cutremurul din Vanuatu) nu au mai fost seisme foarte mari, nicaieri, doar evenimente de 6-6,8 grade, dar nu si de 7 si ceva. Or, in medie, in fiecare an apar cam 16-18 astfel de seisme. Chiar si in ipoteza in care in acest an vom avea mai putine seisme majore (magnitudine peste 7,0 grade, sa zicem 12-13, deci sub medie), deci chiar si asa, tot ar trebui sa apara o oarecare aglomerare de cutremure mari spre sfarsitul anului, ceva asemanator cu situatia din 1999 (cand au fost cutremurele mari din Turcia, Taiwan, Mexic si California).
 
Gata, schimbat site-ul si la cutremur.net :ack:
 
Ia sa vedem, ca ma incearca fiorii nerabdarii...:crybaby::harhar::ack::crybaby:
 
Da, e mai bine asa...:ack::crybaby::crybaby::clapping:
 
Ok, incepand de maine voi lipsi iar cateva zile, pentru ultima parte a concediului mei. Cat de repede a trecut, ca orice lucru placut de altfel :crybaby::crybaby::harhar::3: In fine, asta e acum. Cum baba nu va indrazni ea sa caraie in lipsa mea, va zic la revedere...:57::wink: Sper ca nici mos Fagarasu\' nu va croncani mai mult sau mai putin hodorogit, fiindca il vizitez !!! :ack::biggrin::crybaby:
 
Da, il vizitez pe mos Fagarasu\' la mnealui in barlog !!! :ack::biggrin::crybaby::biggrin::crybaby: Prietenii stiu de ce...:harhar:
 
Sorin, drum bun si vreme placuta!

Forumul arata foarte bine acum. Imi place mult culoarea albastra de pe prima pagina.
 
Acum arata asa cum trebuie sa arate :crybaby::ack:
 
Buna searaaaa, lumeee...:crybaby::harhar::crybaby:
Iaca am revenit si eu de pe meleaguri fagarasene. A fost cool, distractie si privelisti minunate acolo sus, de la Vidraru pana la Balea Lac si de la Balea Lac in jos, de cealalta parte a masivului fagarasan. Am facut o droaie de poze, o sa va povestesc maine mai mult, acum am intrat sa vad ce cutremure au mai fost cat am lipsit eu. Din cate vad, doar d-astea crustale, stiam eu ca baba V. nu va indrazni sa cotcodaceasca in lipsa mea...:harhar::harhar::3::ack:
 
A fost Luna Plina zilele astea, cred. Si, fireste, activitatea seismica a Pamantului s-a cam intensificat in ultimele zile.
 
Iar in ceea ce priveste Vrancioaia, dupa cum spuneam, partea de jos a ramas \"blocata\" pentru seisme de magnitudine peste 3,5-4 (mai corect spus, a scazut considerabil numarul de cutremure). Normal e ca intre 120-160 km adancime sa avem de 3 pana la 5 ori mai multe seisme decat in partea superioara (pana la 100-110 km adancime). Si cand spun asta nu ma gandesc la microseisme, la acele cutremure extrem de slabe, total nesemnificative si pentru Vrancea (M < 2,0). Se apreciaza ca, oricum, microseismele de acest gen nu ar fi relevante pe termen lung.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus