Aici imi permit sa te contrazic. Pana in octombrie 2007 se spunea ca pana in 20027 nu se va intampla nimic. Si iata ca a fost 2008. Mai avem in 2048, pentru cei mai logevivi dintre noi :hypocrite: pe 2007 KV184 cu un dimaetru de minim 130 de metri, probabil un maxim de 300 de metri, viteza de deplasare de aprox 15km/s, distanta de apropriere de terra la trecere de doar 4879 km (adica intra in atmosfera). O data ce intra e clar. Pe scala Torino are valoare 1.dimensiune din ultimii ani. Practic, se pare ca pana in 2027 nu ar trebui sa se mai apropie de noi un asteroid atat de mare cum este TU24. Asteroidul va trece maine pe langa noi, si, evident, va pleca mai departe continuandu-si parcursul celest prin spatiul cosmic...
Evident o sa fie retrogradat la 0, insa e ceva relativ. Suntem de abia la inceputul studiilor pe tema asta, e ceva nou si evident mi se pare imposibil ca daca maine se afla ca un asteroid cu un diametru de 16km va intra in coliziune cu pamantul, brusc nasa o sa gaseasca o solutie, chiar daca am avea si un an la dispozitie.