• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat online!

M-am instalat in sfarsit. Nu va inchipuiti cine stie ce hotel luxos, avem o camaruta intr-un mini-motel, fara balcon, cu o ferestruica mica ce da spre un perete exterior, cu un mic spatiu cat sa intre aer. Asta e acum, nu mi-am permis ce isi permit alesii neamului. In sfarsit, maine mergem in recunoastere. Netul merge cam greu, cel putin la ora asta...

Intentionam sa incarc pe facebook si aici cateva dintre pozele pe care le fac. Dar nu, aman pentru revenirea la Bucuresti, la cum merge netul in motelul asta abia reusesc sa imi citesc mailurile si sa fac un browsing fara mari pretentii. Asa ca nu ma injurati ca nu va pun poze acum, ci dupa 26 iulie. Stiu ca unii ma bat la cap cu "vrem poze, vrem poze", dar cer si eu putina intelegere, si asa sunt obosit dupa drum, azi (adica ieri deja) am fost prin Atena la Acropole, nu am mai urcat sus ca in mai 2012, dar am vizitat noul muzeu arheologic de la Acropole. Nu sunt un automat, o spun spre stiinta celor care una-doua imi aduc aminte ca asteapta poze. Desi persoanele respective stiu foarte bine ca la fiecare astfel de calatorie fac poze si pun poze pe fbk, o sa mai pun si pe aici (pe forum e restrictie cu dimensiunea maxima admisa). DjLeco, NU este vorba de tine, stai linistit. :D :D Ba chiar iti multumesc si tie, cu intarziere, te rog sa ma scuzi dar in febra plecarii am fost cam agitat asa, nu am apucat sa mai raspund la toata lumea. Deci o sa revin cu povestiri, impresii personale de pe aici.
Atentie, nu ma plang de motel, neaparat, oricum NU am venit aici ca sa stau in camera, ci sa ma plimb, sa fac si plaja, sa vad lucruri noi (pentru mine). Nu sunt baiat de fitze :D Nici chiar asa.

Multumesc. Acum netul merge mai bine, pai da, e dimineata si lumea e la plaja. Camera e...asa si asa, dusul abia merge, nu prea are aerisire, nu vorbesc de balcon ca nu aveam. Nu aveam pretentii de super-lux, dar pe site vazusem niste camere mai decente. In sfarsit...plec in recunoastere sa vad cum se ajunge in centru si la hotelul conferintei. Plus cea mai apropiata plaja.
Nu va imaginati ca e cine stie ce palat. E, sigur, la cat mai ieftin am gasit. Dar chiar si asa parca asteptam totusi o camera cu mai multa aerisire.

Ideea e ca eu cerusem o camera single cu un extra-pat, platisem suma pentru camera respectiva si urma sa mai achit extra-pat. Dar macar aerisire sa avem, da-o incolo de treaba. Eu nu sunt din clanul mafiot becali sa stau in palate, dar totusi...chiar daca am platit o suma mai mica decat la hotelul conferintei, asteptam totusi ceva in limita decentei, macar aerisire. De dormit am dormit, aseara eram franti, si eu si mama.
Gata, inchid acum. Diseara mai intru, dar va fi greu, merge prost netul seara pe aici.

La 1 fac schimb de camere. Pana acum am platit 10 nopti pentru un single,urma sa mai platesc diferenta pentru un extra-bed. Sa speram ca nu imi baga o suma exorbitanta pentru noua camera, de la greci te astepti la orice. :( :unsure::unsure::109::109::102::102::(:)(:)((

Astept cu inima cat un purice "targuiala" sau negocierea cu grecoteiul. Vine seful pustiului care ne-a magat azi-noapte in maghernita asta. Macar aerisire cat de cat sa aiba, nu sunt un fitzos. S-a platit, pana acum, un single si trebuia sa mai dau pentru un extra-bed. In schimb pustiul m-a trantit intr-o camera cu 3 paturi...:102::102: Peste cca. o ora si 10 minute dau ochi cu boss-ul grecotei. :45::45:

dar ai vazut si alte camere? oricum, spune-i patronului ca pe net e afisat altceva si tu altceva ala il vrei. tin pumnii! eventual spune-i ca hotelul ti-a fost recomandar de cineva le la comunitatea elena brasov. (eliniki kinotita brasov, zi-i pe greceste)

Pai nici nu mi-a arat altceva. Aseara la 11 jumate, pustiul ne-a dat maghernita asta, ne-am trantit in paturi ca nu mai puteam de oboseala. Oricum e o maghernita cu 3 paturi, noi cerusem un single cu un extra-bed, pentru asta s-a si platit (urma sa platesc cash diferenta de extra-bed, 20 euro pe zi). Deci oricum nu e camera de tipul celei pentru care s-a platit.
Mai mult de 300 de euro sa nu imi bage, totusi.

Gata, am rezolvat, ne-am mutat in camera noua, e exact ceea ce asteptam din ce am vazut pe site, camera cu 2 paturi, nu 3, plus ca are aerisire, balcon, e ceea ce am platit (am mai dat 200 de euro, 20 euro x 10 nopti extra pat). Acum e altceva, totusi. Cred ca aseara au profitat ca am ajuns tarziu la 11 jumate si ne-au aruncat in chichineata aia neaerisita. De dimineata ne-am dus cu observatiiile. Plus ca respectiva chichineata avea 3 paturi, si noi platisem pentru camera cu un pat urmand sa dau diferenta pentru al doilea pat. Deci era un mismatching total intre ce rezervasem si ce am primit initial.

In seara asta ne-am plimbat pe faleza de la Caldera, pe flancul vestic. Noi locuim in partea estica, dar am mers la vest. Pe est, malul e lin, in vest e zona abrupta si inaltata, fiindca e marginea vechii caldere vulcanice. In centrul lagunei se vede o insulita din varful careia se disting, vag, niste firisoare sau aburi. Ar fi ceva, o portiune ramasa din stravechiul crater distrus la megaexplozia din 1500 i.H. Sigur ca vulcanul e considerat activ, desi e adormit in perioada actuala. Cine stie ce e dedesubt, sub aceste ape minunate, sub fundul marii, undeva in profunzime ? Din fericire, acum monstrul doarme, desi nu se exclude posibilitatea ca, in viitor, candva, peste un numar incert de ani, sa se mai trezeasca nitel.

Azi dimineata si pana in pranz am fost la conferinta, a fost deschiderea si am mai audiat cateva sesiuni plenare. Acum sunt la hotel, e o zi speciala astazi fiindca cineva foarte drag este aniversat. Si o aniversez diseara la o terasa pe faleza dinspre Caldera, pe flancul vestic, unde am fost si aseara.

Astazi am facut traseul magarusilor, coborare si urcare, pe jos, de sus pana la debarcader si, respectiv, inapoi. Cam greu chiar si la coborare, fiindca trebuie sa te feresti de baliga de magarusi. :D :D :D La urcare, nu m-am putut feri si mi-a dat un magarus o coada peste mana. =)) :)) :)) Altfel, haioase creaturi, si nu pareau incapatanate cum li s-a dus buhul. Nu am incalecat vreunul, inca. :) Ihaaaaa :)):))\m/

Am mai cumparat un card de memorie de 8 GB pentru camera foto. Am umplut deja unul. :D

n-ai avut pe ce sa transferi? n-ai stick la tine? in ritmul asta o sa-ti mai trebuiasca doua :D

Am descarcat cate ceva. Am si stick, mai am si alte 2 carduri de cate 2 GB. Ei, maine in excursie o sa fac iar multe poze, in rest o sa fiu mai cumpatat si ma voi focusa mai mult pe locurile in care nu am mai fost. Acum am un al doilea card de 8 GB, abia inceput, mai are spatiu pentru inca 1200 poze (la rezolutie maxima). Plus cele 2 carduri goale de cate 2 GB fiecare, pe care incap vreo 330 poze fiecare. Deci cred ca merge.

In excursia de maine, care include si urcare pe craterul vulcanic din insula Nea Kameni, o sa fac oricum maxim 250 de poze, cam atat ma tine bateria. Abia astept sa ajung la vulcan. :D :D Cica trebuie sa avem pantofi sport usori, dar rezistenti, terenul e, pe alocuri, accidentat, iar unele roci sunt mai fierbinti asa. In plus, trebuie sa avem grija la echipamentele de monitorizare a activitatii vulcanice.

Ieri am fost in excursie: vulcanul de pe Nea Kameni, insula Thirassia, localitatea Oia, revenind seara tarziu in Fira.
Pe Nea Kameni (in traducere, "noua arsa", fiindca la 2 km de ea mai exista o alta insulita vulcanica, "vechea arsa") sunt de fapt mai multe cratere relativ micute; am urcat pana sus la craterul cel mai important.

Back
Sus