Linii drepte traste pe harta, legaturi bizare intre India, Iran, Turcia si Vrancea, paranoia ca se darama blocul, frica de a sta la etajul 4 sau 10 (ultimul), \"declaratii Marmureanu\", structuri subrede, autoritati incompetente, \"periodicitate Vrancea\", reactivare falii, pericol cutremure crustale....s.a.m.d. Ma-m saturat, nu pentru ca nu as crede ci tocmai pentru ca impartasesc aceleasi temeri ce le au utilizatorii acestui forum.....Paranteza (Felicitari moderatorilor pentru calmul de care dau dovada, dar si pentru opiinile obiective:clapping
. Nu contest eventualele legaturi intre seiemele din Australia, sa zicem, si cele din Vrancea, si nici nu insinuez ca e mana \"divinitatii\". Doar ca dupa 25.04.2009 am ajuns asa de \"pasionat de subiect\" incat altceva nu mai stiu sa fac......dar nici nu sunt sigur, ca majoritatea dintre voi, de veridicitatea acestor lucruri. Trebuie inteles ca studiul fenomenului seismic e abia la inceput, si, ca orice lucru pe care nu il putem vedea, va dura poate zeci de ani pana ii vom deslusi secretele. Nu spun ca e ceva gresit sa avem o atitudine preventiva...eu cel putin am (lanterna cu LED-uri, scenarii de iesire sin apartament etc). Ma ingrozesc citind pe acest forum ca unii stau in cladiri vechi de zeci de ani, cladiri subrede, cladiri cu apa la subsol etc. si nu au curaj sa comande o expertiza de specialitate, sau cel putin sa protesteze impotriva ignorantei vecinilor sau a autoritatilor cu privire la aceste cladiri vizibil deteriorate. Explicatii sau scuze de genul pretul zonei, interese politice, speranta unui pret mai bun in caz de vanzare, vecini incapatinati gasim la tot pasul. Mai grav e ca ne multumim cu ele si ne culcam pe o ureche! Apropos de \"Declarati Marmureanu\", cum poate spune un om cu functia lui, zambind, ca daca ar intra cu masinaria de testare a structurii intr-o cladire, cladirea s-ar darama.....atunci e clar ce se intampla la un cutremur major, chiar daca nu se darama, chiar daca nu intra in rezonanta, chiar daca nu e pozitionata cu latura lunga pe inversul undei S etc, chiar daca nu vor fi raniti, cineva isi va pierde munca de o viata. Urez tuturor noroc la urmatorul seism major....ceea ce vreau sa spun e ca NIMANUI NU II PASA DE NOI, SI DACA NOI NU LUAM MASURI S-AR PUTEA SA NE PARA RAU.....Bineinteles ca la urmatorul seism major, primul lucru pe care il vom face va fi sa reflectam spre trecut, si sa aratam cu degetul spre potentialii vinovati...ca nu s-a facut, ca nu s-au luat masuri preventive, ca IRSA stia si ni ne-a informat etc...Eu va intreb cu ce o sa ne ajute aceste intrebari....ca la circulatie..nu viteza ucide, ci neatentia.....