Iar au inceput disperatii sa se agite ca sunt 5 zile fara cutremure. Saracii de ei, au probleme la mansarda. Saptamana trecuta am avut un
3,9 la SIRIU urmat la cateva zile de un
3,8 la PIETRELE INSIRATE, da-o incolo de treaba. Sunt tot felul de sonati, cica bate vantul prin pamant si alte tampenii de genul asta...redusi complet. Cam multi nebuni...
:109::109: Da, e un nu stiu cine care pretinde ca ondulatiile de pe seismograma arata ca si cum bate vantul prin pamant. Saracul, e dus cu sorcova, e din ala tralala =)) =)) =)) =)).
Mare scofala, ce sa spun, 5 zile fara
2,5+. Cate perioade din astea au mai fost si ce s-a intamplat ? E si daca mai vine un
4+ pana la sfarsitul lunii ce mare chestie ? Oricum am avut deja un
4,6 pe
3 aprilie. Cutremurele astea nici nu descarca Vrancea, dar nici nu au musai o semnificatie deosebita pe termen scurt. Mai sunt totusi variatii, in
decembrie 2013 de exemplu magnitudinea maxima s-a limitat la
3,9. Asa ca nu e obligatoriu sa mai fie.
Oricum micile pauze nu au intotdeauna aceeasi semnificatie, la fel cum numarul mai mare de cutremure nu anunta neaparat cine stie ce grozavie.
Mai degraba eu urmaresc micile variatii, mai rapide sau mai lente, intre clustere, adica modul in care se succeda evenimentele intre gruparile epicentrale/hipocentrale de la NEHOIU-SIRIU, GURA TEGHII, PIETRELE INSIRATE (pe limita dintre judetele Vrancea si Buzau). Nu ca ar fi neaparat semnificative pe termen scurt.
Cum spuneam, 5 zile de relativa acalmie nu au nici o relevanta, ramane de vazut mai degraba daca mai misca un pic in ultima saptamana din aprilie, ma refer la ceva usor simitibil. Nu cred in ceva mare chiar acum, totusi.