Buna seara GeoX si tuturor celorlalti membri ai acestui forum. Eu am inceput sa citesc acest forum cam dupa celebrul cutremur din octombrie si de atunci am inteles foarte multe lucruri legate de cutremure, datorita lui GeoX mai ales. Insa, nu inteleg ce semnificatie(i) au cutremurele de pe Dorsala Carlsberg in raport cu activitatea din Vrancea din moment ce ai spus ca acel seism de decrosare din 2005 sau 2003 a indus tensiunile mai spre est si am scapat atunci de un cutremur major ce ar fi putut fi generat in special de megaseismul din Sumatra din 2004, insa acum spui ca activitatea mai ridicata din Vrancea din perioada martie-aprilie 2014 a fost legat de o activitate mai intensa pe Dorsala Carlsberg. Deci, sa inteleg ca seismele de pe Dorsala Carlsberg care nu au mecanism de decrosare induc tensiuni mai spre vest - nord-vest asa, iar cele cu mecanism de decrosare mai spre est, adica mai spre Tibet asa, adica mai "spre binele nostru"?GeoX a spus:Si daca va mai mirati de ce nu prea mai misca Vrancea, va rog sa observati ca de ceva timp nu prea mai sunt cutremure nici pe Dorsala Carlsberg si nici pe fractura Owen. Asa ca mi se pare de-a dreptul normal sa nu prea mai miste cine stie ce. Eu nu degeaba insistam pe Carlsberg si pe Owen, si in perioada februarie-aprilie am facut stiri despre cutremurele moderate de acolo, chiar daca s-a gasit cate un neica nimeni sa ma arate cu degetul ca de ce fac stiri despre cutremurele de pe Carlsberg si Owen, care, zicea nulitatea respectiva, nu au nici o semnificatie. Pana una alta eu v-am demonstrat ca roiurile de cutremure de pe Carlsberg si Owen aveau ele o semnificatie, nu degeaba si Vrancea si-a accelerat activitatea in perioada respectiva. Asa ca nu mai accept astfel de bobarnace venite de la tot felul de nimicuri intelectuale si morale.
Voi face si pe viitor stiri despre Carlsberg si Owen (evident pentru 5,0+) pentru ca s-a dovedit ca procesele de acolo cam au influenta si asupra Vrancei, in timp. A fost vizibil, de fapt, pentru orice, ca Vrancea a miscat destul de mult taman in perioada in care erau foarte frecvente si cutremurele din zonele respective. Q.E.D.
Apropo, cum pot edita mesajele?