Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lcro77 a spus:Sunt interesante miscarile din acea extremitate Sud-Vestica zona Bv-Bz. Daca ar misca ceva puternic in zona, tot ce inseamna Bv, Sinaia, Predal, Bran-Moeciu ar avea masiv de suferit.
Cu alte cuvinte zona aceea nu e sigura la intemperiile pe care le poate da Vrancea.
Am mai intrebat eu odata cum s-a simtit la BV sau cum se simte cand Vrancea "tuseste" gen 77,86, dublet 90?
Se pare ca si acolo pot pica blocuri, se pot darama case, pot pica cetati si castele ca la piese de domino.
Desi cetatea Rasnov, castelul Bran sau Peles nu pare sa fi fost asa de afectate de aceste miscari. Am mai studiat pe google si totusi sunt inca in picioare.
De ce acolo distrugerile sunt mai mici de ex ca cele din Iasi , fiind zona apropiata? Probabil ca, conteaza si solul .... nu stiu ce sa zic Nu vb de directivitate sau propagare. Dar da inteles ca zona poate fi la fel de nesigura ca celelalte.
GeoX a spus:Pentru cei care asteptati sa mai miste Vrancea, macar de ceva in jur de 4,0 sau putin peste aceasta valoare, cred ca ati putea avea putintica rabdare. : Mai sunt 7 zile pana la maximul mareic de Luna Plina, si luand in considerare si o abatere de cateva zile in plus sau in minus, as zice ca poate peste cateva zile sa miste un pic. Vedem, in orice caz, este improbabil un cutremur moderat de 5,5+ pana in 2017-2018 si nici ceva semnificativ nu poate sa vina cel putin pana in 2018-20201620-1802 a fost mai neregulata din punct de vedere al succesiunii perioadelor cu cutremure mari, 1802-1990 a fost o perioada regulata, nu m-ar mira sa avem o noua perioada de 200 de ani cu frecventa mai mica a seismelor mari.
Deci:
-prognoza Enescu pentru 2006-2011 MGR 6,7+: INFIRMATA;
-prognoza Enescu pentru 2010-2012 MGR 6,4+: INFIRMATA;
-prognoza Enescu pentru 2011-2015 MGR 7,0-7,2: INFIRMATA;
-prognoza Radulian pentru 2006-2010 Mw 7,0: INFIRMATA;
-prognoza Marza pentru 2005-2011 MGR 7,0-7,5: INFIRMATA;
-prognoze multiple Purcaru pentru 2005-2014 MGR 6,75-7,1: INFIRMATE;
-prognoza Horea Sandi pentru 2006-2013 MGR 6,8-7,2: INFIRMATA
Q.E.D. Mai usor, va rog, cu diverse alarmisme disperate, eu v-am spus ca Vrancea NU VA MISCA PREA USOR. Se lasa greu-greu, foarte greu, asta e. Trebuie sa se intample ceva EXTRAORDINAR, CU TOTUL IESIT DIN COMUN, pentru ca blocul litosferic sa isi schimbe starea. Dupa baleierile mari repetate 1977-1986-1990, situatia s-a echilibrat pe un termen lung, care poate sa devina si mai lung decat credeau diversi cobe. In Iran si Turcia activitatatea e cam nula asa, asta e situatia. Mai vedem ce se mai intampla aproape de 20202030-2040 nu vedeti voi cutremur major in Vrancea. Cand o sa inteleaga unii ca Vrancea a avut, in istoria ei, perioade de 20-30 de ani fara cutremure cu MGR de la 6,0 in sus si 60-100 de ani fara cutremure catastrofale (MGR > 7,0). Ce o fi asa greu de priceput ca se poate sa avem o foarte lunga perioada de stabilitate ? S-a mai intamplat asa ceva. Sigur, vor mai fi cutremure de 5,5-5,7 grade, poate si cate un 6-6,2 grade cu mare, mare greutate...
Stiu ca unii sunt cam dezamagiti ca nu vine nimic serios deocamdata, dar asta este situatiunea: VIATA E FRUMOASA si nu merita sa ne-o stricam cu prostii alarmiste nejustificate. Nici una dintre prognozele stiintifice citate nu s-a confirmat.