Deci situatia seismica din 2010 fata de 2009 pentru Romania este urmatoarea:
-Vrancea e practic incremenita, e teapana, saraca baba, s-a anchilozat si nu mai poate misca :55: :32: ;
-cutremurele crustale din alte zone ale tarii se manifesta totusi intr-un ritm care nu are o variatie majora fata de ce am vazut in 2009. In 2009 am avut mai multe seisme, au fost secvente de cutremure in Fagaras, la Herculane a fost un seism de magnitudine 3,7 grade, deci oricum a existat o activitate seismica mai "vioaie".
Pe plan european, situatia din 2010 arata asa: cutremure de 5,3 grade in Grecia (Golful Corint), cutremur de magnitudine 6,0 in estul Turciei, cutremur de magnitudine 6,3 in sudul Spaniei (de foarte mare adancime). In 2009, am consemnat cutremur de 6,3 grade in Italia, cutremur de 5,4 grade in Macedonia si cutremur de 5,6 in Albania.
Nu prea vad ce ar fi deosebit, in afara de intepeneala din Vrancea, care in mod normal nu ar trebui sa mai dureze. Normal ar fi sa mai apara cate un cutremur de 4-4,5 grade, nici macar in 2006 nu au lipsit astfel de seisme, deci nici 2010 nu ar trebui sa faca exceptie. S-a produs, e drept, un cutremur de magnitudine 3,8-4,2 la 25 februarie, dar oricum, pe fond, activitatea seismica vranceana din 2010 este mult mai slaba decat in 2009. Mult mai slaba, e clar asta. Vrancea si-a pierdut suflul :32: :99: :99: Facem respiratie artificiala babei Vrancea ? :113: :114: :114: Ca saraca, e lesinata... :99: