Iasi, etaju 8/10. neobisnuita fiind sa se intample un cutremur in apartament acolo, m-am panicat usor. s a auzit o usa in casa, initial credeam ca a mers cineva la baie, prietenul s a ridicat de pe scaun, sa mearga sa vada ce s a intamplat. nici n a iesit din camera, ca a inceput sa se miste patul sub mine si am vazut cum pur si simplu se misca si patul si camera . atunci am simtit cutremurul si dupa ce am ajuns la pragul usii,am continuat sa il simt. parca a fost mai lin, la 8. initial credeam ca s a terminat, dar ma contraziceam cu prietenul si mama lui, iar el spunea ca inca il simte. mai simteam miscari usoare sub picioare. lustra se misca, personal credeam ca e inertia, iar la un moment dat, incepuse sa se balangane agresiv, am vazut si niste plante ornamentale cum se miscau pe un birou. vazand ca dureaza atat, incepeam sa ma sperii destul de serios. cu cateva minute inainte de cutremur simteam ca ceva ma deranjeaza, aveam o stare de neliniste, nesiguranta, vroiam sa plec. chiar ma intrebam ce se intampla,..de ce simteam asta.
acasa, etaju 2/4, mama s a speriat foarte tare. O lustra s a miscat. Conform marturisirii tatalui, usa de la baie se balanganea urat, s au fi putut sesiza cele doua intensitati, in urma zgomotului facut de usa. A lipsit acel zgomot infiorator facut de bloc, ca si cum ar trosni. + ca reteaua orange a picat minute bune.
Chiar a fost primul cutremur, lung si.. deloc placut sa spun asa pe care l am constientizez cu adevarat, ca fiind crustal. s a simtit diferit.
Interesant e ceea ce sublienzi tu Geox, "asta spune ceva". aceea intrebarea mi am pus o si eu. dar ce? postul lui Lcro77 mi a creat neliniste..