biokosmy, efectele cutremurelor vrancene majore depind si de adancimea la care se produc. Un cutremur produs la o adancime in jur de 150 km are efecte mai puternice spre Moldova. Un seism vrancean produs la o adancime in jur de 90 km este mai intens in Muntenia, spre Sud-Vest fata de Vrancea. Nu e sigur ce se intampla in cazul unui seism produs la circa 125 km adancime. :smile:
:harhar:
[/quote
S-ar parea totusi ca urmatorul cutremur foarte puternic cu care va trebui sa ne confruntam va fi resimtit in principal in Moldova. Fiind din Iasi, nu pot spune ca e cea mai buna veste din viata mea, dar fiind si un om lucid, incerc sa ma informez si sa-i informez si pe cei din jurul meu despre lucrurile pe care, oricat ai vrea, tot nu le poti evita. Am observat ca toti bucurestenii rasufla oarecum usurati si-i inteleg. Insa, daca Moldova si Iasul au cea mai mare sansa sa fie scuturate zdravan, n-ar fi rau sa postati cateva particularitati despre zona care va fi afectata cel mai mult.
De exemplu, eu locuiesc pe un versant al Copoului. Romantic deal, n-am ce zice, ca doar pentru el am ramas in Iasi, insa foarte subred. Pe acest versant unde locuiesc se pot observa cu usurinta diverse miscari ale terenului de la an la an. Ceea ce ma preocupa este intrebarea: cum va suporta un cutremur de 7.3-7.5 un deal supraincarcat, cu o panza freatica foarte ridicata si cu tendinte de alunecare cum este Copoul?