De acord cu tine Sorin. Mai mult ca sigur ca raportul primit de Oprescu vorbea de o probabilitate destul de mare ca in 2009 sa aiba loc un cutremur puternic in Romania. Nu era o certitudine era o probabilitate mai mare. Totusi Oprescu pe mandatul lui are toate sansele sa prinda un cutremur mare (nu neaparat catastrofal cum zice Marmureanu) in Romania.
Inca un motiv pentru care cred ca autoritatile si alte institutii stiu mai multe decat noi muritorii, este amanarea continua a aplicarii legi prin care oamenii erau obligati sa-si asigure locuintele.
Iata ce se spunea la realitatea in 2008:
\"Teoretic, de la 1 iulie, anul viitor, vom fi obligaţi să ne asigurăm locuinţele. Practic, termenul ar putea fi din nou amânat. Asta pentru că nu este foarte clar cine va plăti despăgubirile în cazul unei castrofe naturale, dacă evenimentul are loc imediat după startul colectării primelor de la populaţie. \"
Firmele de asigurari refuza sa se bage in asa ceva intrucat ma gandesc ca ele stiu ca probabilitatea unui cutremur periculos in Romania e mare.
Auzisem ca daca cineva vrea sa-si asigure locuinta, firmele din domeniu cer polite mai mari ca in trecut, sau pun tot felul de conditii si intrebari ciudate...
Si continua articolul cu:
\"Coordatorul Programului de Gestionare a Riscurilor Catastrofale susţine că, în caz de dezastre, Guvernul va fi reasigurator de ultimă instanţă\"
Tocmai de aia se amana aplicarea acesti legi, intrucat Guvernul stie ca nu are bani, iar probabilitatea unui cutremur major e periculos de mare.
Guvernul asteapta sa treaca intai cutremurul si apoi sa aplice legea...
http://www.realitatea.net/introduce...-pentru-locuinte-poate-fi-amanata_391401.html
Tot ce vreau eu sa spun, este ca vad ca autoritatile fac gesturi prin care deduc ca stiu mai multe decat noi muritorii, si anume constat o ingrijorare sporita.