Au fost foarte multe seisme in Kurile. Cred ca vreo 20 toate 4-6R.
Intr-adevar, este o activitate seismica foarte intensa in zona Kurilelor, Extremul Orient Rus, la celalalt capat al placii tectonice majore EuroAsiatice. :harhar::worthy: Asta e situatia. O sa ne vina si noua randul, nu imi fac iluzii, dar cred ca pentru Vrancea problema e de ordinul saptamanilor sau lunilor, si nu de ordinul zilelor. Dar sunt convins ca o se ne zguduie si baba la un moment dat, fiindca, vorba lui Radulian, \"nu mai poate rezista mult timp asa\".
:ack::angel:
E clar ca sistemul tectonic al placii Asiatice este unul agresiv, si vedem totusi ce se intampla acum in Kurile. Acum cateva saptamani au fost activitati seismice minore, dar foarte persistente, in zona Baltica si in NV Rusiei, in paralel cu o serie de cutremure adanci in Hindu-Kush. Asta sugereaza, totusi, ca sunt presiuni mari dinspre est spre vest. Iar Vrancea, practic, tace.
Activitatea seismica vranceana nu s-a schimbat deloc dupa evenimentul minor din 23 septembrie (M=4,3 grade, deci oarecum in marja de eroare 4,0+/-0,3), a ramas la acelasi nivel, stationar dar scazut, deci similar cu evolutia din ultimele 6 luni !!!! Azi noapte a fost inregistrat doar un microseism la 13 km adancime la Ramnicu Sarat, total nesemnificativ. Interesant este daca va aparea totusi o secventa seismica importanta la Ramnicu Sarat. Merita urmarita treaba, fiindca lucrurile devin chiar incitante. :harhar:
Acum un an, practic, la 8 octombrie, s-a produs acel cutremur devastator din Pakistan.