• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

INFP si relatia cu publicul

S-a reactivat comunicatia pe twitter pe infp.ro, au reinceput sa puna informatii seismice ca inainte. De altfel am observat de cateva zile ca am primit niste mesaje de test, cred...
 
Primesc din nou SMS-uri cu evenimentele seismice listate pe pagina de twitter a infp.ro. :16:
 
S-a actualizat catalogul online ROMPLUS de pe infp.ro. Atentie ca avem date revizuite privind localizarea seismului din 6 octombrie 2013, pentru care magnitudinea transformata din Mw in MGR devine 5,6:

2013/10/06
01:37:21.3 45.67N ERR: 1.70 km 26.58E ERR: 1.70 km 135.10 ERR: 3.80 km 5.20
 
2013/09/02
15:54:02.9 45.85N
ERR: 4.90 km 26.74E
ERR: 4.10 km 173.60
ERR: 6.50 km 3.20


Fiti atenti ce cutremur foarte adanc a fost pe 2 septembrie, taman in capatul nordic al Vrancei.
 
Iar sunt niste disfunctionalitati la site. Zilnic devine indisponibil cam 4-5 ore. Sistemul de transmitere a SMS-urilor de pe twitter are si el niste lacune, aseara am primit reluarea datelor de la cutremurul din 7 februarie, in loc sa vina datele pentru cutremurul de aseara de la ora locala 18h53min. Culmea e ca pe pagina de twiter sunt puse datele corecte. Dar SMS-ul mi-a venit cu date de la un cutremur mai vechi. E un bug ceva acolo, si cred ca si mentenanta sistemelor software cam lasa de dorit. E o observatie pe care o fac, ca unul care acceseaza zilnic de n ori site-ul infp.ro, considerandu-l de baza, din motive evidente. Nu stiu cine se ocupa de partea asta, dar cred ca nu e deloc de neglijat.
 
Acum e ok. Dar am remarcat de ceva timp anumite disfunctionalitati la transmiterea mesajelor sms cu informatiille de pe pagina de twitter, ba lipseau datele pentru evenimente deja plasate, ba se trimiteau de cate 2 ori. Aseara am remarcat ca am primit sms reluand datele cutremurului din 7 februarie, in loc sa il transmita pe cel de ieri din zona SIRIU-VAMA BUZAULUI. Speram totusi ca cine se ocupa de aceasta parte tehnica sa fie atent la aceste lucruri, fiindca se vad...mai ales de catre cineva care e "cu ochii si urechile" pe cutremurasele mioritice. :D Si nu prea da bine, ies destul de mult in evidenta.
 
Da, iar sunt probleme. Nu suntem orbi, le vedem si noi, de fapt vede oricine ca aproape zilnic sunt 3-4 ore de indisponibilitate a sitelui INFP. Din pacate, in epoca asta a Internetului accesibil prin retele de tot felul, fixe sau mobile, cu fir sau wireless, site-ul devine oglinda cea mai buna a activitatii unei institutii, oricare ar fi aceasta. Si daca site-ul nu e disponibil, atunci degeaba e altceva...
 
Acum este ok, dar se vad pierderile astea...mai ales de catre cineva care acceseaza des site-ul. :D
 
Iata ca din nou INFP a taiat accesul la informatiile privind seismele zilnice din Romania, ma refer in special la actualizarea bazei de date EIDA. Sigur, veti spune, ei nu au nici o obligatie sa dea cutremurele zilnice la liber pentru publicul amarastean care oricum nu pricepe nimic, nu-i asa ? :devil::devil::devil: Prea multa informatie strica, nu-i asa ? :devil::devil::devil: Da, dar eu zic totusi ca Romania e un caz special, pentru ca inainte de 1990 subiectul CUTREMUR era tabu, nu dadea bine la Oranduirea Socialista Multilateral-Dezvoltata sa afle poporul ca avem cutremure. Sa stiti ca si inainte de 1990 am avut cutremure crustale in diferite zone ale tarii, dar nu se spunea nimic. Nici macar cele vrancene adanci nu prea se anuntau. Fiindca, nu-i asa, nu dadea bine, strica imaginea societatii socialiste, astfel de chestii prozaice cum sunt cutremure nu se incadrau bine in peisajul socialist idilic.
Sa le fie de bine domnilor de la INFP. Se vede treaba ca nu au invatat nimic din lectiile cutremurelor crustale produse in ultimii ani, de exemplu cele din Oltenia-Gorj 1-2 ianuarie 2012, Transilvania-Hateg 24-25 martie 2011 si 8 septembrie 2013, Galati septembrie-octombrie 2013, cand lumea era disperata sa afle ce se intampla, de ce sunt cutremure pe acolo; domnii de la INFP nu au furnizat explicatii publice pentru cutremurele de la TG.JIU, in noaptea aia doar echipa cutremur.net a sistematizat datele si a oferit explicatii unor oameni speriati. Rusine INFP! Acum vad ca mai publica niste rapoarte tehnice, foarte seci, din pacate doar cunoscatorii mai inteleg ceva din ele. In aceste conditii, faptul ca au decis blocarea accesului la informatiile despre seismele zilnice din tara este inexplicabil pentru cineva rational si dovedeste doar o mentalitate incuiata, niste reminiscente ale epocii de aur.
Sa va spun ceva: la ultimul cutremur vrancean moderat, cel din 22 noiembrie 2014, am postat pe site-ul INFP la chestionarul L-ai simtit. Din acest moment, gata, a intarcat balaia! Nu mai contribui cu nimic la chestionarul INFP, nu consider necesar sa ii mai ajut la stabilirea intensitatilor macroseismice in diferite zone ale tarii, cat timp nici ei nu dovedesc un minim de transparenta. Culmea e ca prin ce faceam aici ii ajutam si pe ei, de fapt. Fiindca au multe teme de cercetare fundamentala pentru Vrancea pe care le pot aborda, daca ar avea vointa. Dar constat multa meschinarie, din pacate.
 
Legat de titlul topicului... INFP de fapt nu are public. Este un institut creat pentru a furniza doar date de folosinta restrictionata, la care din principiu a fost interzis accesul in perioada comunista, la fel ca si la alte tipuri de date naturale (de ex. hidro-meteorologice), prin efectul legislatiei privind secretul de stat si secretul de serviciu. Dupa 1977, s-au facut publice (dar nu cu consecventa) doar cutremurele vrancene cu magnitudini de peste 4,3, indicandu-se numai data si ora producerii. Exista ratiuni pentru care un stat care nu se simte tocmai legitim sa fie foarte atent cu momentele sale de vulnerabilitate, pe care nu le doreste nici prezise si nici estimate corect post-factum, decat eventual de cercul restrans caruia i s-au dat pe mana banii de cercetare. E normal ca aceasta "traditie" sa se reafirme, Statul Roman fiind in continuare in toate privintele unul opac fata de cetateni si orientat impotriva oricarui dialog real.
 
Asa e, din pacate statul roman ramane unul cu functionare pe principii comuniste opace, si asta la peste 25 de ani de la asa-zisa revolutie. Revenind la comunicarea INFP (atentie, ma refer la comunicare, nu la cercetare, e o diferenta), ea are inca deficiente mari. Am dat exemplul cu seria de cutremure din Gorj, din acea noapte de 1-2 ianuarie 2012, a fost un caz devenit antologic, zic eu. Noroc cu noi, Anda si ceilalti "cutremurofani" de aici care au dat explicatii calme celor care intrebau disperati ce se intampla. Pentru ca veneau cutremure de magnitudini intre 3,9 si 4,6 aproape din minut in minut, si se simteau binisor acolo in zona Jiului Superior.
 
Este normala evolutia. Traim intro tara (nu singura) unde in aparatul bugetar sunt angajati tot felul
de fosti spargatori de seminte in casa, pe jos.

Nu stiu daca v-au interesat pana acum cotele dunarii online.
afdj.ro avea o pagina destul de bine pusa la punct.
De o luna de zile s-a gasit un alde facultate cu buletinu' si a upgradat-o.
O mare varza. (printre altele, link-ul catre cotele pentru Serbia ne prezinta starea vremii).

Baniuesc ca si la infp.ro tot pitipoance si pitiponci angajati politic sunt. Nu?
 
Sunt oameni si oameni peste tot. Dar o sa reamintesc cazul Galati. Cand au inceput cutremurele acolo fix la blocarea Vrancei in septembrie 2013, un nene gras si chel pe nume Diaconescu (Mihail, nu Dan), mare seismolog la INFP, declara nonsalant ca iese o bula de gaz de sub Izvoarele. =)) =)) =)) =)) =)) =)) :devil::devil: Ma stricam de ras de individul acela, total neprofesionist, a dat si apa la moara la toti conspirationistii de duzina. Cred ca Atanasiu, saracu', daca mai traia, facea stop cardiac imediat daca vedea si auzea un astfel de epigon. A fost o mostra de comunicare total neprofesionala, penibila si caraghioasa, efectiv m-am tavalit pe jos, era sa lesin de ras, nu altceva.
 
http://esnet.infp.ro/ nu mai e disponibil. Pai da, ca vedeam microseismele zilnice din tara, marile secrete de stat care trebuie ferite de ochii publicului amarastean. Nici nu se putea altfel.
 
Si ca sa fie clar: eu nu mai completez chestionarul INFP cu L-ai simtit cand o sa mai fie un cutremur perceptibil. Nu am nici o obligatie si datorie morala fata de dumnealor. Toate relatarile mele despre cum am simtit un anumit cutremur se vor regasi numai pe acest forum si, eventual, in comentariu la stirea de pe prima pagina. Atat. Nimic pentru "transparentii" de la INFP. Pentru ca nu mai e cazul.
 
Back
Sus