Un prim motiv foarte serios pentru care nu putem vorbi de un \"sablon\" universal in predictia cutremurelor, este faptul ca FIECARE ZONA SEISMOGENA ESTE UNICA, in felul ei. Nici o zona seimogena nu seamana una cu alta ca mod de manifestare. Sigur, pot fi unele lucruri comune ca structuri geotectonice, etc. Dar nu se poate aplica un \"sablon\" universal pentru toate zonele unde se produc cutremure. In cazul zonei Vrancea, un prim fapt foarte clar e ca nu o putem compara cu zonele unde se produc cutremure superficiale (de mica adancime). Deci ce au aplicat chinezii in 1975 cu ocazia cutremurului Haicheng (prov. Liaoning) nu va merge in cazul Vrancei. Oricum, tot chinezii au avut un esec groaznic in anul urmator, in 1976, la Tangshan, un cutremur catastrofal care a lovit absolut pe neasteptate, fara precursori evidenti ! In orice caz, nu s-au detectat anomaliile geofizice observate in cazul seismului din 4 februarie 1975. Iata deci ca, din spart, nu putem vorbi de un model universal valabil de predictie seismica, desi unii, care pretind ca fac cercetari stiintifice si masoare tot felul de bazaconii pe care incearca sa le coreleze, chipurile, cu activitatea seismica, sustin contrariul. Dar ma rog, e libertate (oare ???), dansii au dreptul sa faca ce vor, au dreptul sa creada ca prezic cutremurele vrancene, si inca pe baze stiintifice (desi s-a dovedit ca mnealor habar nu au cum se formuleaza, macar, o predictie stiintifica intr-o maniera care sa permita evaluarea riguroasa a acesteia...asa imin fac si eu un site si scriu pe el 4,3 si pretind ca daca va fi un cutremur in Vrancea, va fi de 4,3...ce sa mai, rad si curcile negripate din poiata...
)
))...Revenind la zona Vrancea, spuneam ca e clar ca nu poate fi comparata cu multe dintre celelalte zone seismogene ale lumii pentru care se (mai) efectueaza, in prezent, cercetari de predictie; fiindca respectivele cerceteri de predictie se refera exclusiv la cutremure crustale, de mica adancime. Zona Vrancea ar putea fi comparata, eventual, cu zona cutremurelor intermediare din Hindu-Kush (Asia Centrala)-care afecteaza Afghanistanul si Pakistanul, sau cu cea din Columbia. Chiar si in aceste conditii, tot sunt multe elemente care individualizeaza Vrancea si nu se regasesc in alte locuri unde s emai produc cutremure de adancime mare.
BTHW, dupa cutremurul de la Kobe din Japonia (17 ianuarie 1995), s-a pus foarte serios problema renuntarii la programul lor national de predictie, in favoarea sistemelor de avertizare \"cu tinta precisa\" (in caz de tsunami) si, mai ales, pentru implementare aunor masuri care sa combata efectele seismului. Asta e situatia, predictia seismica este, la ora actuala, un subiect nerezolvat; nu se pot prevedea cutremurele, ne place sau nu...:10: Personal, le-as recomanda visatorilor de a asa-zisa Romanian Scientific Artifacts sa termine cu prostiile, c anu vor ajunge dansii sa prezica seismele vrancene. In orice caz, nu in masura in car eimi vin cu baliverne si povesti si traznai care fac sa cotcodaceasca de ras toate orataniile din poiata
) Mnealor pretind ca sunt oameni de stiinta. Ha ! Cica, fiti atenti, curbeaza razele laser si stimuleaza gravitatia ! Bai, sunt mortali. Pe bune ca ma prapadesc de ras. Pe 20 decembrie 2005 anuntau pe site-ul lor ca au detectat, prin pretinsele lor masuratori de la Ploiesti, nu stiu ce fluctuatii si au zis ca vine un cutremur vrancean de peste 6 grade !!!! :12
) :12
))))))))) 3 zile mai tarziu, au declamat nonsalant ca \"ei nu stiu, prefera sa taca si sa vaza\"...Mda, cum s-ar zice, DACA TACEAU, FILOZOFI RAMANEAU...
)
La mijlocul lui ianuarie, caraghiosii aia au pretins ca ce au masurat dansii la Ploiesti avea legatura cu seismul din Grecia (Marea Ionica) din 8 ianuarie 2006 ! M-am stricat de ras, nu altceva ! Radeam si hohoteam cu lacrimi...:12
)) Mai nou, am intrat si eu pe forumul lor sa vad ce traznai mai emana creierii dansilor. Fiti atenti aici ce prostii, voi reproduce un fragment din raspunsul unui individ de la asa-zisa rsa :
Moderator
Posted : 21.03.2006 06:14:37
Rezerva seismica reprezinta energie seismica acumulata de-a lungul timpului in zona seismica Vrancea. Energia seismica provine din actiunea mareica a lunii care ridica scoarta terestra cu 30-40 cm la o singura trecere. Energia seismica corespunzatoare care ar trebui eliberata, astfel incat sa nu mai avem cutremure mari, ar trebui sa fie corespunzatoare unui seism de 4,63 grade Richter zilnic. Este posibil ca un cutremur sa aiba o valoare comparabila cu valoarea rezervei seismice. Diferenta intre falii a fost in 1977 de 11 metri iar acum este de 17 m.
Sunt de coma baietii de la rsa, mortali, ce mai ! Daca chiar cred in prostiile astea, inseamna ca sunt complet dusi cu pluta, sorcova sau orice altceva. E clar ca au luat-o rau de tot pe aratura si spun prapastii !!!!! Las la o parte treaba cu \"daca e in fiecare zi cutremur de 4,6 nu mai vine ala mare\", ceea ce e o pura ABERATZIE ! Rsa-istul zice ca \"...un cutremur sa aiba o valoare\" !!!!! :12
)))))))))))))))))))))))))))))))) Bai savantilor de la RSA, un cutremur nu poate avea o valoare !!!!!
))))))))))))))))))))))))) E clar ca sunt pe dinafara maimutzoii astia, sunt complet afoni, cred ca le stiu pe toate dar au aratat cam ce stiu si ce invart...
Jale, ce mai ! Cand se abereaza in halul asta, e tragi-comedie !
)) Demult nu ma mai distrasem in halul ala ca atunci cand am citit replica RSA-istului
) Mortala, ce mai...