• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Regiuni seismice in Romania

ok. multumesc pentru raspuns.
motivul pentru care am intrebat asta, este faptul ca multi spun ca brasovul este mai ferit, fiind in interiorul arcului carpatic si solul este destul de solid (fac comparatie cu unele zone din bucuresti, am aflat ulterior asta).

@sever: nu am gasit articolul Zonarea seismica a Romaniei. postezi tu link-ul te rog ... ???

Bun venit pe forum, ma14 :sad:
Nu cunosc natura solului in Brasov, dar pot sa spun ca Brasovul a fost afectat, de-a lungul timpului, nu doar de cutremure vrancene foarte mari (1471, 1516, 1590, 1620, 1681, 1738, 1802, 1940) ci si de seisme crustale (de mica adancime) din Fagaras. Ultimul cutremur fagarasan puternic din anul 1916 a fost simtit la Brasov cu intensitatea de aproximativ VII pe scara Mercalli.
Cutremurul vrancean din 1802 a fost simtit foarte intens si la Brasov (cronicile consemandu-l drept \'cel mai mare cutremur simtit vreodata\\").
 
E bătaie de joc la rezoluţiile alea. Nu se vede nimic. Păcat.
 
Da click pe poza! Poza nu are o rezolutie stralucita, dar se poate intelege destul de usor daca dai click.
 
Anexez lista cu caracteristicile seismice pe localitati, extrasa din Codul P100-1 2006.
 
Anexez lista cu caracteristicile seismice pe localitati, extrasa din Codul P100-1 2006. Va fi in 2 parti sa intre.

Anexez lista cu caracteristicile seismice pe localitati, extrasa din Codul P100-1 2006. Va fi in 2 parti sa intre. Partea 2.
 
Alex, lista se poate pune si pe pagina de capat a site-ului langa harti, cu citarea sursei, Codul P100-1/2006
 
Sever, voi pune lista pe site in cursul zile de astazi. Se poate sa faci o mica explicatie referitor la ce inseamna aceste valori pentru ca si vizitatorii cu mai putine cunostinte in domeniu sa le inteleaga? Daca da, ar fi perfect.
 
Ce sunt acei parametri scrie in articolul cu hartile.
 
Da click pe poza! Poza nu are o rezolutie stralucita, dar se poate intelege destul de usor daca dai click.

Fii sigur că am dat. :sad:
Poate tu ai rezoluţie 1024x768 la desktop şi ţi se vede OK.
 
Despre Ploiesti ce imi puteti spune? Eu stau in bloc construit in 72-73 ( cred ca beton armat) 4 etaje. Am incercat sa gasesc mai multe detalii despre \"zonarea\" orasului, dar nu am gasit.
 
Recent, uitandu-ma pe lista evenimentelor de pe pagina INFP am descoperit doua microseisme unul inregistrat pe 4 august 2007 iar celalalt in data de 14 octombrie 2007 in zona Radauti. Ambele sunt situate la o adancime de 200 km. Adancimea mi se pare mare avand in vedere epicentrul lor, poate fi considerata mare chiar si pentru Vrancea. Se poate sa fie o eroare de inregistrare? Din cate stiu, zona Radauti-Suceava nu este pe lista zonelor seismice din tara noastra. Poate oferi cineva o explicatie? Geox tu ce parere ai?
Am pus linkuri mai jos pentru cine doreste.
http://infpro.infp.ro/ro/origins/2918-ronet
http://infpro.infp.ro/ro/origins/3086-ronet
 
Fiind vorba probabil de determinari automate (nu manuale), acestea sunt expuse la erori. Oricum, in Bucovina se produc de regula cutremure superficiale, dar nu foarte des. In 1970, de exemplu, in acea zona s-a produs un cutremur de magnitudine 4,8 la 10-20 km adancime.
 
Back
Sus