ok. multumesc pentru raspuns.
motivul pentru care am intrebat asta, este faptul ca multi spun ca brasovul este mai ferit, fiind in interiorul arcului carpatic si solul este destul de solid (fac comparatie cu unele zone din bucuresti, am aflat ulterior asta).
@sever: nu am gasit articolul Zonarea seismica a Romaniei. postezi tu link-ul te rog ... ???
motivul pentru care am intrebat asta, este faptul ca multi spun ca brasovul este mai ferit, fiind in interiorul arcului carpatic si solul este destul de solid (fac comparatie cu unele zone din bucuresti, am aflat ulterior asta).
@sever: nu am gasit articolul Zonarea seismica a Romaniei. postezi tu link-ul te rog ... ???
Bun venit pe forum, ma14 :sad:
Nu cunosc natura solului in Brasov, dar pot sa spun ca Brasovul a fost afectat, de-a lungul timpului, nu doar de cutremure vrancene foarte mari (1471, 1516, 1590, 1620, 1681, 1738, 1802, 1940) ci si de seisme crustale (de mica adancime) din Fagaras. Ultimul cutremur fagarasan puternic din anul 1916 a fost simtit la Brasov cu intensitatea de aproximativ VII pe scara Mercalli.
Cutremurul vrancean din 1802 a fost simtit foarte intens si la Brasov (cronicile consemandu-l drept \'cel mai mare cutremur simtit vreodata\\").