• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Romania, 100% asa cum este

O noua mizerie: \"Kiseleff, cel mai scump bulevard din lume. Reabilitarea sa costă 45 de milioane de euro\" (Antena 3).

Si nu are nici 3 km.... Groaznic? Ce face DNA?




Bucuresti, Romania, 2009, EU. O perspectiva interesanta.

Luptam sau emigram? Ce alegem? Cum procedam?
 
A venit criza si primaria a gasit modalitatea sa faca rost de bani... Cum? Am primit o somatie ca n-am platit doua amenzi auto din feb. 2004 si sept. 2005 (!!!!???). Eu stiu ca le-am platit pe toate si am gasit copia din 2005. Copia de la plata amenzii din 2004, nu.... La naiba, au trecut 5 ani...!!!??? Poate peste 10 ani, vor zice ca n-am platit taxa de timbru cand m-am nascut sau alta mare prostie....
Cel mai tare este faptul ca in 2007 am vandut auto si am o hartie de la Taxe si impozite ca am totul achitat la zi.... :clapping: (impozite si amenzi)
Mai jegosilor, incotro? Pana cand? ... o tara de 2 lei!!!!


Bucuresti, Romania, 2009, EU. O perspectiva interesanta.

Luptam sau emigram? Ce alegem? Cum procedam?
 
stai calm, ca si eu am patit-o, a venit prin 2006 o hirtie de la fisc cum ca sotul meu nu platise impozitul pe anul 2000!!! nu era chiar mult, dar stiam sigur ca tatal meu fusese si-l platiese. culmea ghinionului, aruncasem chitanta cu vreo 3 luni inainte, la curatenia de paste. m-am dus si m-am luat la trinta cu fatucile alea nevinovate, care sustineau sus si tare ca nu e platit. si ca ele nu au arhiva pt chitante si ca trebuie sa platesc si penalizari!!! evident ca mi s-a parut obraznicie curata! norocul meu a fost ca o stiam pe sefa si in plus aveau un audit. le-am amenintat ca ma duc direct la auditori si asa au chemat-o pe sefa care le-a pus sa caute in arhiva, unde, stupoare, au gasit chitanta...mai ramasese beleaua cu penalizarile, pe care chiar voiau sa le platesc! penalizari pt un impozit platit in urma cu aproate 6 ani :clapping: dupa alta amenintare cu comisia de audit, au sters si penalizarea.
mai tirziu am aflat si explicatia, inlocuisera programul si o desteapta pierduse cam 30% din date! si acum o luau din urma, cine platea, bine, cine nu, venea cu dovezile si reconstituiau baza pierduta. suna a Romania?
 
Din cate stiu datoriile neplatite timp de 3 ani se prescriu, atata timp cat in acesti 3 ani nu ai luat cunostinta de ele in mod oficial (nu ai semnat de primire vreo recomandata in care esti anuntat ce ai de plata, etc). Ar trebui vorbit cu un avocat pentru verificarea informatiei.
 
De mai multi ani buni, votam \"raul cel mai mic\"....!?
In loc sa votam pe \"unul competent\" alegem ceva de genul: Individul X, ca fura mai putin.....


:clapping: :clapping:


Bucuresti, Romania, 2009, EU. O perspectiva interesanta.

Luptam sau emigram? Ce alegem? Cum procedam?
 
Hai sa vedem exact cum s-a votat!
[attachment=7570:200911/post_382_1259252665_149d3e25ee59c49b77f545d9efa4e610.attach]
 
Sunt suparat ca a fost ales un presedinte de romanii plecati afara... Daca au ales \"asa\", toti cei care au parasit tara, sa vina inapoi sa lupte si sa vada cum se traieste in regimul \"ales\".
Lasi au fugit, si-mi baga pe gat mie un presedinte cu votul lor!? Asta-i mare tampenie......

Propun ca doar cei din tara sa voteze!!!!
Restu’, sa ramana acolo si sa voteze acolo, ma rog, daca sunt in stare sa-si ia cetatenia...

:D

Bucuresti, Romania, 2009, EU. O perspectiva interesanta.

Luptam sau emigram? Ce alegem? Cum procedam?
 
Luck, inteleg ca esti suparat, dar nu e corect sa blamam romanii plecati in strainatate. Mi se pare deosebit de periculos sa ii incadram in categoria \"dusmani ai poporului\". Poate sunt subiectiv, sora mea este in Belgia, a plecat in Romania in 1998 si acum lucreaza acolo, intr-un domeniu interesant. Nu a mai vrut sa aiba de-a face cu coruptia si celelalte rele ale Romaniei. Dar s-a dus la vot, si nu cred ca trebuie blamata pentru ca a votat, indiferent ca a votat cu X sau cu Y. Am auzit un deputat pretinzand ca romanii din strainatate nu ar trebui sa aiba drept de vot. Nu e corect acest lucru.
 
Gx, si eu am multe cunostinte sau prieteni in Anglia, USA, Canada, Spania, Italia, etc.
Totusi, dupa ce au plecat de 10-15 ani, nu cred ca stiu exact ce se intampla in tara asta....
Am mari retineri in ceea ce priveste NORMALITATEA votului lor, indiferent daca au votat cu X sau cu Y....
Cum stiu ce se intampla in tara? Se uita pe net 10 minute pe zi?
Sa fim seriosi...............
:D
 
Deci propui ca romanii din afara sa nu aiba drept de vot ? Nu e corect, imi pare rau.
 
Doar diplomatii si turistii. Parerea mea, doar traim intr-o democratie, nu?
 
Cata vreme nu a renuntat la cetatenia romana, nu este corect sa nu li se permita sa voteze. Doar e democratie... :D :D
 
adevarul e undeva la mijloc. sint rupti de realtate, dar se duc constiincios sa ne influenteze viata de aici; pe de alta parte, au dreptul de a vota, nu e corect sa li-l iei.
 
Lasa ca si politicienii sunt rupti de realitate. De ce ar fi mai breji ? Nu sunt de acord cu blamarea romanilor care lucreaza in strainatate. La urma urmei, ei sunt dintre cei care nu mai vor pomeni de stat, tratament de cersetor cu care diversi politicieni autohtoni duc de nas masele...
Si mie de ce sa imi influenteze viata cei care vor pomeni ? Adeptii micului si a berii de ce ar fi mai indreptatiti sa voteze decat romanii care lucreaza in strainatate ?
 
cei care au plecat, nu au plecat de bine ce le-a fost. si daca li s-a rupt de tara asta, de ce sa influenteze ceea ce vor cei de aici? dar pt mine subiectul asta se inchide ca nu mai are rost sa discut
 
Multi dintre cei care au plecat, (inca) pompeaza bani pentru ca parazitii ramasi acasa sa aiba ce sa arunce in mall-uri sau sa nu munceasca luni in sir. Ma refer aici la taranii din Botosani, Iasi, care stau zi-lumina si privesc de zor la televizor. Ei, de ce sa interzici dreptul la vot unora care investesc in romania si sa dai drept de vot celor care nu contribuie cu nimic? :D
 
Anda, Arkan, Gx, oarecum aveti dreptate... dar tot suparat raman!!!!
:D
 
Nu trebuie uitat ca presedintele Romaniei are printre prerogative si apararea intereselor cetatenilor romani de peste hotare parte din principalele directii de politica externe pe care trebuie sa o duca si din punctul asta de vedere e absolut normal sa voteze si cetatenii din diaspora. Intr-adevar, se poate pune la indoiala moralitatea votului unui cetatean roman care s-a rupt total de Romania, care nu mai vrea sa aiba niciodata niciun fel de legatura cu Romania, mai bine zis care ramane doar cu cetatenia de roman. Insa eu cred ca majoritatea celor plecati pastreaza legatura cu tara (rude, prieteni, posibil afaceri etc) si cred ca e totusi corect sa le fie permis votul. Poate la un moment dat votul lor determina o schimbare in tara care ii face sa se intoarca, poate unii nu exclud pe viitor sa se intoarca si vor sa aibe un cuvant de spus prin votul lor s.a.m.d.

Adevarata problema se pune la organizarea si asigurarea unui vot corect neavand loc pe teritoriul Romaniei. Nu ca aici ar fi cine stie ce corectitudine, dar inafara cu atat mai putin se poate controla/verifica. Ma opresc aici ca altfel s-ar deschide o discutie pe care n-as vrea sa o port pe acest forum care a scapat de astfel de dezbateri si ma bucura acest lucru.
 
Back
Sus