• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Seismograma de la Muntele Rosu in timp real!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Bataia de joc de la Infp serie noua 2500 toamna:ack:
Tamburul on line e mancat de molii, soareci, viezuri si alte rozatoare care adora cerneala iar angajatele stau si croseteaza blana de gugustuic galactic:ack:
Nu se obosesc sa isi fac treaba:ack: Salariul oricum merge....

Seismograma unui mic cutremur local de astazi.

Iata seismograma unui cutremur produs azi in Romania. Observati cele 2 unde...

Seismograma postata anterior este a cutremurului de la ora 9:42 ora locala, produs in Vrancea, in Muntii Buzaului, la o adancime de circa 125 km !

observam undele seismului de x Richter si 15 quasari Mercalli...deoarece datele seismului sunt undeva in alta parte prin forum...:worthy:
cu siguranta la anul pe vremea asta o sa cotrobai prin vraistea de seismograme si sa caut datele complete ale seismului...super organizare :ack:

Am scris mai sus despre ce seism e vorba, se vede cu ochiul liber...Dar carcoteala e la mare cinste...

Oricum, la momentul in care am salvat seismogramele, nu aveam datele cutremurului. Cand nu stiu parametrii seismului, le pun aici, ce mare scofala. Nu sunt Mafalda sa stiu ce magnitudine a avut cutremurul inainte ca respectivele informatii sa fie deja disponibile online. Si nici nu aveam timp sa astept pana apar, am si alte treburi de facut zilele astea.

Degeaba bombani pentru ca am dreptate. Stii cum arata un seism de la noi si puyteai sa pui seismograma cu textuul..asteptam datele emsc..la cutremure din Romania. Cand aveai toate informatiile puteai edita postul si era pachet seismograma cu magnitudine, adancime, etc.Asa cum le pui tu sunt disparate si peste cateva zile nu mai stie nimeni seismograma cui este. Este o salata de grafice si cam atat.

Dodo, ti-am mai zis, eu am \"damblaua\" sa pun doar buletinele cu evenimente zilnice, ca sa imi fac o idee cum arata activitatea de la o zi la alta. Asta e \"damblaua\" mea, ce vrei si tu acum...:worthy:
Oricum, un seism de 2,8 grade e destul de banal pentru Vrancea. Un astfel de cutremur se produce, in medie, o data la 2-3 zile.

Seismograma unui cutremur indepartat (teleseism), care a avut loc cu putin timp in urma. Sa vedem de unde e.

Seismograma cutremurului produs astazi in Campia Romana.

Seismograma unui cutremur produs astazi in Romania.

Seismograma unui alt cutremur produs azi noapte in Romania.

Bezna la seismograf, evident ! =)) =)) =)) =))
Mai Daniele (alias pauly), daca vi se uita partenerii de proiect si descopera bezna, ce parere isi fac ma ? Sediu lux, dar la seismograf e bezna ! =)) =)) =)) Probabil, ar trebui sa afle ca \"afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul\" ! :)) :D Chiar vreti sa rada lumea de voi ? Si pe forum la MOBOTIX sunt niste comentarii extrem de acide, legate de stinsul luminii. Si pe buna dreptate.

Sa stii, Daniele, ca pe pagina de la MOBOTIX am vazut, din cand in cand, comentarii mult mai dure, mai acide, mai sarcastice, in legatura cu bezna de la seismograf. Ce zicem noi aici e mangaiere fata de aprecierile vizitatorilor acelui site ! Asta e situatia ! Ma tem ca va faceti de ras singuri ! Chiar vreti sa rada lumea de voi ?

banuiesc ca este cel de langa Timisoara, seismul 2. incredibil dar inca e lumina la tambur....=))=))

banuiesc ca este cel de langa Timisoara, seismul 2. incredibil dar inca e lumina la tambur....=))=))

Stai linistita ca atunci cand seismul cel mare, va fi pe drum, seismograma de la Muntele Rosu se va cufunda cu totul in intuneric.

Atat timp cat seismograma e \"live\" cu siguranta va fi liniste, apoi cand nu va mai fi deloc, vom vedea, vorba unui clasic in viata. =))

Apar activitati seismice locale, crustale, in zona Vrancea si, in special, in imediata vecinatate a statiei Muntele Rosu.

Noi imagini cu inregistrarile seismelor crustale care continua in zona Curburii carpatice, se pare ca la adancimi de 20-40 km.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus