• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Seismograma de la Muntele Rosu in timp real!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Alta inregistrare seismica la statia de la Muntele Rosu, astazi. Inregistrarea apare atat pe amplificare mare cat si pe mica.

Partea proasta este ca nu pot sa intru pe site la INFP (ori ramane loading, ori imi da timeout) sa vad buletinele :hypocrite:

E bezna la Muntele Rosu !!! :hypocrite::harhar::biggrin::harhar: Daca va uitati acum pe seismograma live, vedeti ca apare intunecat...:harhar: Deh, asa e nivelul...:harhar::harhar::harhar:

Li s-a ars becu\' :hypocrite:

Ma Sorine, cand stai la panda sa prinzi cutremuru\', nu stai pe lumina sa te vada, sa se sperie si sa o ia la goana. Stai pe intuneric si pandesti in liniste! Daca apare unu mai mic si mai sperios?? Il pierzi! De-aia, stingi becu\', te ascunzi bine si iti tii respiratia sa nu te simta! Si apoi il iei ca din oala si-l bagi repede-n sac! Pai vezi ca nu stii cum se face treaba?:hypocrite:

Pai da, Alex, Cutremuru\' e o creatura sperioasa si timida, nu vine cu una cu doua, si cand apare...ca o boare...:biggrin::harhar::harhar:...vine pe intuneric, pas-pas, se uita-n stanga, in dreapta sa nu fie dusmanii si apoi, cand e liniste, isi face intrarea...:harhar::harhar::harhar: Baietii si fetele de la INFP ii stiu spilu\', si au aplica strategia beznei, cea mai adecvata...:hypocrite::harhar:

S-a reaprins lumina la Muntele Rosu ! Deci Cutremurul nu mai vine, l-au speriat si a plecat cu coada intre picioare, s-a ascuns binisor in haurile si tenebrele din adancurile Vrancioaiei...:hypocrite::harhar::biggrin::harhar:

Chiar... Ma intrebam cine oare produce seismografele astea? Ma refer la marca de producator. Sunt curios poate gasesc pe la ei ceva specificatii tehnice... :hypocrite:

Ca la aparatura de telemetrie am vazut ca Leica sunt printre cei mai renumiti. Renumiti si pentru calitatea lentilelor folosite la unele obiective pentru aparate foto profesionale.

Ai vrea un seismograf in casa ??? :hypocrite::harhar::biggrin: Pai inregistrezi si tropaiala lui madam Fluturas de la partes...:harhar::harhar:

Pai e interesant de stiut cum functioneaza, asa, ca principiu.

Iata-l si pe MICUTZUL de azi ! :harhar::harhar::harhar::biggrin: Vedeti ce dragut e ? :harhar::wink: Poza e capturata la cateva ore dupa ce l-a nascut Mama Natura, mai bine zis Baba Vrancioaia ! :harhar: Se remarca foarte clar diferenta S-P, care este una tipica pentru seismele intermediare (subcrustale) din Vrancea ! Ei, ce ziceti, va place MICUTZUL ?? :hypocrite:

Rola cu amplificare high e plina de striatii mici pe ziua de azi :hypocrite:

Da, se pare ca avem o perioada de activitate seismica putin mai accentuata, sa nu uitam ca astazi am avut si 2 cutremure mici la suprafata (15 si 5 km adancime) pe undeva pe langa Barlad.

Am o intrebare de necunoscator :biggrin: Cat de mare ar fi oscilatia desenata de seismograful despre care vorbim la un eveniment sa zicem de 7 grade ? :hypocrite: Cam 1/3 din latimea tamburului ? :harhar:

La 7 grade la acest seismograf? Daca nu ma insel ar depasi jumatate din latimea tamburului

Iata si cel de-al doilea cutremur produs azi in Vrancea, asa cum arata el pe seismograma de la Muntele Rosu.

Atasez aici imaginea seismogramei seismului produs astazi in Vrancea. Cutremurul s-a produs la ora 12:06GMT si se pare ca a avut loc la o foarte mare adancime. Observam decalajul tipic dintre unda P si unda S, asa cum apare pe forma de unda inregistrata la statia Muntele Rosu. Acest decalaj intre timpii de sosire ai celor 2 trenuri de unde este specific seismelor vrancene de mare adancime.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus