• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Seismograma de la Muntele Rosu in timp real!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Cel mai probabil, este inregistrarea-ca teleseism- a cutremurului major produs in Tibet. Dupa amplitudine si durata inregistrarii, cred ca e vorba de seismul de 7,1 grade din Tibet.

Iata si inregistrarea seismului crustal produs acum o ora in Vrancea. Cutremurul s-a produs la nord de Focsani, in apropiere de Marasesti, la circa 20 km adancime, si a avut magnitudinea ML=4,0 (conform INFP).

Iata seismograma cutremurului produs in urma cu 20 de minute in Vrancea, la o adancime in jur de 140 km !

Seismograma celui de-al doilea cutremur produs azi in Vrancea (de fapt, al treilea, daca tinem cont si de microseismul de azi-noapte).

De cateva ore, pe seismograma live MLR apar niste spike-uri ciudate, continuu. Nu stiu ce sa cred, in principiu nu ar trebui sa fie seisme, sau nu cutremure de adancime. Sa fie oare mici agitatii crustale, superficiale ??? :hypocrite: :biggrin: Ciudat...:harhar:

Ar mai fi de spus ceva de spus. Camera este la Bucuresti, si reda imaginea seismografului care primeste semnalul inregistrat la Muntele Rosu. Prin urmare, statia MLR transmite la Bucuresti semnalul, si camera reda semnalul primit de la Muntele Rosu. Camera este la Bucuresti, la Magurele.

A, ai pus-o, asta e . Sa fie teleseism, sau seism din Romania ??? :hypocrite: :biggrin: :harhar: Daca e un teleseism, inregistrarea ar fi trebuit sa fie mai lunga, totusi...Nu stiu ce sa zic...:harhar:

Nici pana acum nu mi-am dat seama ce a putut reprezenta misterioasa inregistrare de ieri seara, consemnata in jurul orei 6. Ori au dat cu aspiratorul la Muntele Rosu ...:hypocrite: :biggrin: :harhar: , ori a fost totusi seismul din vestul Oceanului Indian. Dar inregistrarea a fost foarte lunga, totusi, mult prea lunga pentru un cutremur cu magnitudinea de numai 5,6 grade ! :harhar: :harhar:

Ceva agitatie pe seismograma in aceasta seara, dar nu stim de unde provine. Priviti imaginile atasate.

Iata si seismograma cutremurului de azi, produs la o adancime in jur de 130 km.

Un cutremur local produs astazi, la ora 12: 42: 40 GMT, inregistrat pe seismograful statiei Muntele Rosu. Din pacate, datele nu disponibile, site-ul INFP merge asa cum stim ca merge...

Iata inregistrarile seismului produs azi-dimineata in centrul Bulgariei, cutremur resimtit slab si in Romania.

Iata un microseism care s-a produs acum aproape 40 de minute in Romania.

Un alt cutremur produs azi in Romania, a carui inregistrare e vizibila pe seismograma de la Muntele Rosu.

Imagine a seismogramei receptionate de la Muntele Rosu, asa cum aparea in urma cu circa 10 minute:

Iata seismograma unui cutremur de azi, care, dupa cum arata, e un seism local din Romania.

Seismograma cutremurului produs azi in Vrancea, la ora 11h01min GMT, la o adancime de circa 120-125 km.

Se mai vede un seism local mai slab, la cateva ore dupa precedentul.

Seismograma cutremurului vrancean de azi-dimineata.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus