• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Seismograma de la Muntele Rosu in timp real!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
:ack:pai numai Vrancea se misca? ai vazut seismograma cutremurului din China? Lasa frate oamenii sa doarma linistiti ca nu au ei treaba cu zguduielile din China, Japonia, etc...

Ideea mea era ca, cei care lucreaza la birou la un PC, sau acasa, sa aiba undeva in bara jos un program care sa-i anunte ca misca mai puternic Muntele Rosu. Cand primeste alarma (nivel de alarmare pe care si-l alege fiecare), apare pe ecran imaginea de la seismograf si fiecare decide ce vrea sa faca. Eu oricum cred ca o sa fac ceva in genul asta pana la urma, macar pentru uz personal.

:ack:nu vorbeam cu tine. Cutremurici vrea sa faca nush ce inventie de citit tamburul ...si o sa moara lumea de inima daca stranuta vreun chinez...:ack:

pana vad eu banda de jos..simt zgaltaiala..si tot nu pot sa fac ceva. stai calm..daca e sa fie..poti fi sub dush sau te dai cu rolele in parc:biggrin:

Legat de lumina, din ce stiu si eu (pretorianu ma poate corecta daca ma insel), noaptea sta cineva de garda acolo, dar omul se mai si culca, mai ales daca nu sunt evenimente notabile. Daca apare ceva interesant, o alarma sonora ii tiuie, il scoala, iar omul culege date,e in fine, le preia, le prelucreaza la computer si eventual le transmite prin fax, e-mail etc. mai departe, fie catre presa, fie la centrul de la Strassbourg. Cand lumina ramane aprinsa, inseamna ca omul care e de serviciu la centrul de veghe seismica mai lucreaza acolo, fie transmite date prin fax etc, etc. Cand stinge lumina, inseamna ca sta si el intins, se odihneste, daca nu e ceva deosebit. Sper ca nu ma insel...Iar daca ma intrebati de ce doarme acolo, pai e logic sa doarma acolo ca sa fie atent cand apare ceva, sa preia imediat datele pentru a le prelucra si transmite mai departe. O alarma audio ii semnaleaza daca apare un eveniment cu o amplitudine peste un anumit prag.

sigur ca da la schimbul 3 se doarme. asa job am vrea cu totii:ack:

credca la Infp a fost un mare cutremur si a daramat tamburul:harhar:
daca asa studiaza si seismele....nu ma astept la nimic....:ack:

Probabil ca inlocuiesc cerneala.
Apropos de inregistrari, pusesem eu mai demult un link la un site canadian de monitorizare a zonei Cascadia, ia sa vedem daca mai e online...

:ack:zgarciomani sunt Infp astia..nu au 2 lei sa ia o calimara de cerneala:ack:
ba le cade tamburul. ba nu au cerneala, doamnele alea au papuci maron de plastic, etc...ma mir ca ne dau si noua voie sa cascam ochii la seismograful asta sau ce este...
aseara era lumina aprinsa pana tarziu:worthy::ack::worthy:
nu imi venea sa cred ce vad:whistling::harhar::worthy:lumina noaptea la tambur!:ack:

:ack: doamna care a schimbat hartia la tambur are papuci galbeni astazi:angel: si unghiile frumos facute :ack:
bine ca nu mai sunt papucii aia maron..ca erau urati:whistling:

N-as vrea sa fiu in locul ei daca e vreun cutremur chiar moderat, si trebuie sa dea comunicate si sa transmita la toate institutiile, sa comunice cu cei din teritoriu. :ack: :ack:

:harhar: crezi ca o sa apara in papucii galbeni si costum de baie?:ack::ack:

Am capturat si eu niste imagini de seismograme ale cutremurului de azi din Vrancea. Le pun aici...
Observati forma tipica pentru cutremurele adanci din Vrancea, cu decalaj vizibil intre unda primara P si unda secundara S.

Chiar asa de zgarciti sunt INFP? Nu sunt in stare sa ne puna si noua un bec mic ca sa nu ne chioram pe intuneric? :ack:
Fara suparare dar am impresia ca unii dintre angajatii Infp sunt cei plecati de la Posta. Daca nu sunt pasionati si interesati de ceea ce fac de ce nu lasa pe altii? De ce tin schema ocupata aiurea?:ack:

Cine vedeseismograma de astazi are impresia ca in subteran s-a dus un adevarat razboi atomic:ack: :ack:

cred ca asta se intampla cand incerci sa reglezi ochometric un seismograf... stii tu, ca la microfoane cand batzi si sufli in ele si zici \"doi zece doi zece\"

cred ca au luat hartie de la solduri si isibat joc de noi:ack:
ar merita sa stea in blocuri cu bulina cei care nu isi fac treaba si sa le tremure fundul la cel mai mic stranut.:ack:

Un mic cutremur, dar nu stim de unde este...

Imagini cu seismograma cutremurului din Grecia. A fost destul de mare...:ack: :ack:

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus