• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Seismograma de la Muntele Rosu in timp real!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Da, provin din inregistrarea seismului din China.

Iata o alta parte din inregistrarea seismului din China. A fost foarte puternic, undeva intre 7,5-8 pe scara Richter.

Alt fragment de inregistrare a seismului din China. Vedeti ce lunga e inregistrarea...

unii spun ca au simtit cutremurul aproape 3 minute.:hypocrite:
cert este ca se vede si in aceste seismograme cat de puternic a fost.

Iata si inceputul inregistrarii seismului din China.

:unsure:am prins un mare cutremur
unde oare ca este f mare!

O fi fost cel din Bulgaria, a fost aproape de noi...

sau la noi? momentan e anuntat unul dar sta in stand by..cica 4.3R.
zice emsc

Iata seismograma cutremurului vrancean de azi. Are \"alura\" tipica a unui seism vrancean.

Un cutremur a avut loc acum cateva minute in Romania, probabil in Vrancea. Priviti inregistrarile...

Iata inca o imagine a inregistrarii seismului de la 7 si 25 de minute.

Legat de \"betele\" care ne-au nedumerit atat, cred ca e util sa postez aici explicatia simpla, clara pe care a dat-o pretorianu, caruia ii multumesc pentru lamurirea oferita. :ack:
E vorba de faptul ca acolo sus, la Muntele Rosu, au si o antena, evident plasata afara, pe munte, si atunci cand bate vantul mai tare, pe seismograma se vad si \"betele\". Simplu si fara cine stie ce complicatii...:harhar: :ack: Multumim frumos, pretorianu...:harhar:

Legat de \\"betele\\" care ne-au nedumerit atat, cred ca e util sa postez aici explicatia simpla, clara pe care a dat-o pretorianu, caruia ii multumesc pentru lamurirea oferita. :ack:
E vorba de faptul ca acolo sus, la Muntele Rosu, au si o antena, evident plasata afara, pe munte, si atunci cand bate vantul mai tare, pe seismograma se vad si \\"betele\\". Simplu si fara cine stie ce complicatii...:harhar: :ack: Multumim frumos, pretorianu...:harhar:

Domnul pretorianu poate ne explica daca nu e secret de serviciu, de ce uneori seismograful de la Muntele Rosu e luminat si alteori e intunecat. Ce sa inteleg, ca atunci cand e luminat se asteapta la cutremur, iar cand nu e luminat, lumea sa doarma linistita, ca nu e nici un pericol?

Cand la 3 noaptea acel seismograf e luminat inseamna ca se petrec lucruri interesante si sta lumea treaza pe acolo sa prinda momentul cutremurului cel mare.

Sau poate ca atunci cand e intunecat inseamna ca se doreste salvarea planetei de poluare, si se sting luminile.... ca sa nu se emane CO2 in atmosefera inutil..:harhar:

Problema cu lumina de la seismograful de la Muntele Rosu este ca pe mine ma batea gandul sa fac un soft in Delphi care sa analizeze imaginea de la seismograf, si sa urmareasca acul, iar cand acel ac o ia razna sa dea alarma la utilizator. Daca acea imagine este urmarita din secunda in secunda, s-ar putea alarma un utilizator cu cateva secunde bune inainte de un cutremur mare.

Softul sa stea in tray jos, iar utilizatorul sa poata seta cat sa fie deviatia acului pentru care sa fie anuntat.

Numai ca atunci cand lumina e stinsa... e mai greu cu identificarea miscarii acului de la seismograf.

O observatie, Cutremuratule: ceea ce vedem noi se afla la Bucuresti. Statia seismica de la Muntele Rosu transmite semnalul la Bucuresti, dar camera se afla la Magurele, si ceea ce vedem e inregistrarea semnalului transmis de la Muntele Rosu la Bucuresti.

Legat de \\"betele\\" care ne-au nedumerit atat, cred ca e util sa postez aici explicatia simpla, clara pe care a dat-o pretorianu, caruia ii multumesc pentru lamurirea oferita. :ack:
E vorba de faptul ca acolo sus, la Muntele Rosu, au si o antena, evident plasata afara, pe munte, si atunci cand bate vantul mai tare, pe seismograma se vad si \\"betele\\". Simplu si fara cine stie ce complicatii...:harhar: :ack: Multumim frumos, pretorianu...:harhar:

M-am exprimat gresit cam am spus seismograful de la Muntele Rosu. Stiam ca de fapt ce vedem noi e pe langa Bucuresti. Am vazut seismografele (mai precis aparatele de imprimat) in spatele lui Marmureanu cand vorbea la TV.

Inseamna ca transmisia radio se face analogic (nu digital), ca daca s-ar fi facut digital, sistemul ar fi putut corecta sau elimina semnalele cu erori. Stie cineva pe ce frecventa se face transmisia?
Poate preluam si noi semnalul si facem ceva fain (un program de alarma in caz de cutremur).

:ack:pai numai Vrancea se misca? ai vazut seismograma cutremurului din China? Lasa frate oamenii sa doarma linistiti ca nu au ei treaba cu zguduielile din China, Japonia, etc...

Stai Dodo cuminte, nu te ambala :ack: A fost un cutremur banal, la 120 km adancime, nimic mai mult...:ack:

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus