TMDA a spus:
Vorbesc de U2 pe vechile liste de incadrare. Ai cautat acolo sa vezi unde se incadreaza imobilul in care stai? Esti sigur/a ca este pe caramida deoarece daca este bloc ar trebui sa fie pe beton. Nu pot sa-ti dau un raspuns cat de rau sau bine este nefiind expert in domeniu. U2 presupune rezitenta la un cutremur de 7 grade si ceva dar cu posibile avarieri ale structurii de rezistenta. Ce pot sa-ti spun este sa te uiti sau sa afli ce s-a intamplat dupa fiecare seism major din '77 incoace cu blocul in care stai. Poate a fost consolidat dupa '77 sau poate nu a fost necesar acest lucru!? La fel poate afli ce s-a inatmplat dupa '86, '90 si 2004 !?. Eu de baza locuiesc intr-o vila (ds+p+2e) din caramida construita in perioada interbelica dar supraetajata dupa nationalizare. In '77 una dintre fatade a luat-o la vale si a fost proptita cu doua blocuri de beton.De atunci toate seismele majore de care am spus mai sus nu au provocat decat fisuri in tencuiala cum era de asteptat mai ales ca nici unul nu a fost la fel de violent ca cel din '77.
Lista de incadrare tocmai a fost modificata pe 16.10.2013. Vad ca acum au pus la gramada cladirile incadrate pe U. Inainte erau puse pe capitole pe U1, U2, U3. acum sunt toate la gramada intr-un tabel si cu "U-ul"respectiv pus in dreptul adresei in ultima coloana. Cat priveste blocul in care locuiesc, acesta este sigur din caramida, toti peretii sunt din caramida (asa se vede si in boxele de la subsol) si din ce pot observa in casa si pe scara, inclusiv la subsol, are grinzi. De consolidat nu a fost consolidat niciodata, stiu asta de la vecini, iar avariile produse in 77 au fost la niste pereti despartitori care s-au fisurat, s-au "gaurit" partial, si au mai cazut de pe acoperis niste cosuri de la gurile de aerisire de la camerele de spalatorie. In rest fatada si balcoanele care sunt putin iesite in afara, sunt intacte si nerenovate. Regimul de intaltime este s+p+3. Un vecin mi-a mai zis ca inainte era pe U3, si apoi a aparut pe U2. Nu stiu pe ce baza fac reclasificarile, pentru ca nu cred ca a venit nimeni sa investigheze, banuiesc ca le fac si dupa "ureche" dupa cum au ei chef, dupa cat de vechi e blocul, poate chiar si in functie dezona, complexul de blocurile in care locuiesc eu, fiind pe calea ferentari, nr.72