• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Site-ul INFP

Nu mai e disponibila nici pagina index. De ce nu ma mira ?
 
Eu cred ca era destul de bun. Nu prea inteleg de ce s-au apucat sa-l modifice. Era mai bun cel vechi. Nu este recomandat sa pui toate informatiile pe prima pagina. Si seismograma in timp real si harta cu ultimele evenimente. Erau suficiente legaturile respective.
 
Nu mai e disponibila nici pagina index. De ce nu ma mira ?

Pe mine nu ma mira fiindca sunt doar 2 situatii in care un lucru merge:

1. ori castigi bani de pe urma lui si daca nu mai merge ramai cu minus in portofel

2. ori ai o pasiune ascunsa in legatura cu acel lucru.

Se pare ca la INFP nu se bifeaza nici 1 nici 2. Rezulta ca e normal sa nu mearga.
 
Neprofesionalismul domina in ceea ce se intampla acum cu site-ul INFP. Cum spunea si real32, nu este deloc practic sa aglomerezi toata informatia pe o singura pagina, din multe puncte de vedere.
Primul ar fi acela ca exista posibilitatea ca cei care il acceseaza sa il incarce mai greu, daca baga si video, si informatii amestecate, devine o varza care face vizitatorul sa se plictiseasca si sa zica \"A, astia nu stiu ce vor\", si pleaca. Poate asta e si scopul, cine stie :98: :98: =)) :94: :32: :32: :92: :92: :98:
In al doilea rand, cand lucrezi la o varianta noua a unui site, nu tai accesul la varianta veche. Lasi varianta veche sa existe, cu actualizarile informationale respective, iar varianta noua o lasi de uz intern (pe intranetul lor) cat timp nu e functionala si trebuie completata. Ce mare filozofie ? Dar nu, e stilul romanesc aici, desi e la mintea gainii faptul ca \"graba strica treaba\". =)) :D :94: :94:
Dar ce pretentii sa avem ? Pana una alta, nici baza de date cu catalogul ROMPLUS nu mai e disponibila. Deh, e transparenta. Deh, \"noi avem parteneriate cu NATO, noi suntem premiati in Europa, noi avem sediu marca NASA\"...:92: :ack: :ack: :32: :32:
 
Pai le putem da un mail cu doleantele noastre. Nu de alta, dar feedback-ul ar trebui sa fie dorit si apreciat...cel putin in teorie.
 
Asadar, grosul informational nu mai e disponibil. Poporul nu tb sa mai vaza catalogul ROMPLUS de cutremure mai vechi din Romania, catalog care include si revizuirile seismelor din ultimii ani. Catalogul era impartit in 3 sectiuni: perioada 984-1900, 1901-1977 si 1978-2009. Adios !
De ce nu ma mira, oare ??? =)) :ack: :ack: :32: =))
 
si daca ii vor da drumul din nou, ce-ai sa faci? iti ceri scuze ca i-ai acuzat degeaba? puna mina si le trimite un mail in care sa le ceri niste explicatii =)):p:p
 
Ma indoiesc ca va mai fi disponibil pentru public catalogul ROMPLUS cu perioadele mentionate. Unde sa il mai puna, si asa au incarcat pagina aia de nu iti dai seama ce sa urmaresti. E nepractic.
 
Noua forma a site-ului INFP este proasta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, nu aglomerezi o multime de lucruri direct pe pagina index a site-ului unei organizatii, riscand ca acesta sa fie greoi de accesat (probleme de incarcare in browserele vizitatorilor). Deci conceptia este proasta din start. In al doilea rand, nu sunt actualizate datele privind seismele cele mai recente din Romania; sigur, se poate rezolva, inteleg ca e inca in lucru. In al treilea rand, dar poate unul dintre cele mai grave aspecte, nu mai este disponibila baza de date in speta catalogul ROMPLUS cu date privind seismele din perioadele 984-1900, 1901-1977 si 1978-2009. Sigur, catalogul respectiv nu era complet, lipseau date privind unele evenimente, existau anumite ambiguitati si redundante, dar daca nu devine accesibila in curand o astfel de baza de date care sa arate vizitatorului \"istoria seismica\" a Romaniei, intr-o maniera sistematizata, atunci imi pun mari semne de intrebare.
Imi pare rau, sincer, ca sunt nevoit sa desfiintez, efectiv, noua forma a site-ul INFP, speram sa fie o imbunatatire din punct de vedere al informatiilor prezentate si al accesibilitatii acestora, dar personal nu vad nimic care sa poate fi considerat \"mai bun\". Site-ul risca sa devina greoi de accesat. Asta e situatia. Daca cineva va tine cont de observatiile formulate aici, foarte bine, il voi aprecia =)) =)) Dar pana atunci, nu vad decat o inrautatire dpdv al transparentei, al accesibilitatii informatiilor si al usurintei cu care accesezi site-ul.
 
so, fiindca te-ai pus pe razboiala, ia de-aci
 
Asadar, nema acces la baza de date cu seisme din trecut (perioadele 984-1900, 1901-1977, 1978-2009). Ca doar \"pe cine intereseaza asa ceva\" ? =)) =)) :ack: :ack:
Si atunci, in aceste conditii, ma intreb eu, de ce le-as mai plange de mila ca le taie fondurile ? Ia sa nu mai aud jelanii din astea penibile...
 
Nu numai ca a \"disparut\" catalogul, dar sunt multe seisme recente care au \"disparut\" =))
 
Mai fac o precizare: voi retrage aprecierile negative facute numai daca voi vedea, intr-un timp rezonabil, o baza de date serioasa cu evenimentele dint trecut, completata, revizuita, inclusiv cu evenimentele din ultimele decenii, si din ultimii ani (date finale). Nu am cine stie ce pretentii, nu ma intereseaza solutiile de mecanism de focar, dar o lista sau un tabel cu evenimentele pe perioade, cu date, ore, adancimi, coordonate geografice si magnitudini (indiferent care, exista formule de conversie Mw-MGR), pentru perioadele similare celor din vechiul catalog, astfel incat lumea sa isi faca o idee despre activitatea seismica din Romania, nu ar fi totusi exagerat.
 
De asemenea, este de remarcat faptul ca nu se mai actualizeaza nici datele seismice curente. La EMSC se trimit doar cateva determinari automate, cu erori mari. De exemplu, pentru seismele din 27 sept consider mult mai credibile datele IRSA. In orice caz nu putea fi un seism de 2,4 la 200 km adancime in zona Brasovului (conform INFP), cat un seism la 104 km adancime in Muntii Vrancei (datele IRSA, in acest caz mult mai credibile). Nu stiu ce se intampla acolo, e clar ca e si un dezinteres. Eu m-as oferi pe gratis sa le completez datele in fisiere, ei mi le dau si eu le trec in fisierul care trebuie. Ce mare scofala...
 
Un cutremur cu epicentrul localizat automat in zona Brasov la o adancime de 200 de km este de fapt un cutremur cu epicentrul undeva in zona Nehoiu-Gura Teghii. Totusi determinarile celor de la INFP sunt de o calitate exceptionala. Practic nu credeam ca este posibila o asemenea exactitate. Oamenii sunt extrem de experimentati. Cred ca epicentrele sunt determinate cu precizii de 2-3 km desi seimele se produc la adancimi de 100-150 de km. Si spun asta din analiza hartii epicentrelor care este deosebit de precisa. Probabil ca acum au anumite probleme dar cred ca isi vor reveni.
 
Totusi e o eroare cam mare, deja 200 km Brasov iese bine din marja de eroare admisibila. Sigur, e automata, dar oricum. IRSA il da cu 104 km, MD=3,0. Intre 200 km Brasov si 104 km Muntii Vrancei, inclin totusi spre ultima valoare.
 
Totusi e o eroare cam mare, deja 200 km Brasov iese bine din marja de eroare admisibila. Sigur, e automata, dar oricum. IRSA il da cu 104 km, MD=3,0. Intre 200 km Brasov si 104 km Muntii Vrancei, inclin totusi spre ultima valoare.

Nu este chiar de mirare pentru o determinare automata. Undele sunt foarte parsive. =)) Pot avea loc reflexii, refractii sau chiar conversii ale tipurilor de unda pe anumite elemente de discontinuitate. Pot aparea anumite interferente care modifica forma pachetului de unde. Asa incat anumite erori pot fi explicabile.
 
Oricum, dupa cum arata seismograma, al doilea seism parea a avea o magnitudine tinzand spre 3,0.
 
Asadar: actualizarea informatiilor despre seismele zilnice... ioc. Baza de date cu informatii sumare despre cutremurele din trecut (984-1900, 1901-1977, 1978-2009) ioc. Secretomanie clara !
Oricum, pentru seismele din Vrancea, principala si cea mai credibila sursa de informatii a devenit IRSA, asta e situatia. Pai nu pot spune altceva, atata vreme cat INFPul a ramas in urma. I-a detronat, clar !
 
Back
Sus