• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Site-ul INFP

Va dati seama ca daca s-ar produce un cutremur vrancean comparabil cu cel din 25 aprilie (nu cred ca sunt sanse foarte mari in acest sens, dar orisicum), la starea actuala a site-ului lor, INFP-ul se face de ras ??? =)) =)) :ack:

Nu inteleg de ce nu se actualizeaza datele pe site-ul INFP. Practic, nu mai e nimic la zi pentru Romania, sau ceea ce este nu mai e revizuit. Inteleg ca sunt probleme cu noul server si legarea acestuia in sistem, dar pana se punea in functiune respectivul server o logica elementara arata ca trebuia pastrat ceea ce era pana acum, adica sa ramana vechiul site disponibil pentru toata lumea (mai bine zis, usor de accesat). Asa, lumea ramane cu impresia ca exista un dezinteres cras. La altii datele se actualizeaza rapid. Bine, respectivele centre seismologice sunt mai avansate asa, si in acele tari se accepta un nivel rezonabil de transparenta a datelor sumare pentru evenimente seismice curente. In SUA si Canada (zona de subductie Cascadia), de exemplu, nu se invoca principiul invechit \"sunt lucruri care nu intereseaza pe nimeni\". Alte conceptii, alte mentalitati. Bravo lor, merita toata stima. =))

Eu zic ca era exceptional asa cum a fost. Nu prea inteleg de ce sa-l modifice. Este un site al unor oameni de stiinta. Nu trebuie sa fie \"funny\", nici prea incarcat.

Site-ul INFP este din nou inaccesibil. Nimic nou sub soare, de fapt. :92: :D
Saracii de ei. De o luna intreaga se chinuie, si tot ceea ce au reusit sa faca e sa strice rau de tot site-ul. :92: :92: :98:
Cristi se ofera sa le aranjeze pe gratis site-ul. :32: :32: :94: :32: Au nevoie de o mana de profesionist, e clar... =)) :ack: :32: =)) :ack:

nu cred ca au nevoie de ceva pe gratis:tongue:=)) si stii bine ca nu pot accepta oferta oricui. asa ca lasa-i cu ce au, ca or rezolva-o ei cindva.

Eh, pana in 2024 o sa rezolva si INFP-ul problema cu site-ul....e timp suficient =)) =)) :ack: :ack: Ei nu sunt oricine, sunt genii mondiale, nu ? :32: Nu se coboara la nivelul amarastenilor... :32:

Evident, fara date actualizate pentru evenimentele din Romania. Doar sunt \"lucruri care oricum nu intereseaza pe nimeni\", ia \"sa isi mai puna pofta in cui\"... =)) =))

Pe mine ma intereseaza datele la zi pentru evenimentele seismice din Romania.

Din 27 septembrie, pe ceea ce se cheama site INFP nu se mai actualizeaza datele pentru evenimente curente. Orice s-ar zice, dar nu cred ca e vorba doar de probleme tehnice ... Deja a trecut aproape o lune. Eu cred ca la mijloc e si un dezinteres. Sigur, nu suntem chiar lipsiti de informatii seismice, cei de la IRSA afiseaza evenimentele vrancene de magnitudine peste 2,0 precum si o parte dintre cele din Campia Romana.

Sa stiti ca lumea e interesata totusi de cutremurele din Romania. Vad oamenii (logati sau nu) care intra mereu pe topicurile din rubrica buletine. Deci interes exista.

Sigur, INFP nu poate fi obligat sa publice pe site informatii despre seismele zilnice din Romania. Dar nici eu nu pot fi obligat sa le plang de mila pentru ca, cica, li s-ar taia alocatiile bugetare. Imi pare rau ca sunt atat de categoric, dar imi repet cu insistenta convingerea ca oamenii care vad seismele zilnice din Romania pot intelege cat de cat faptul ca acesta este ritmul normal de activitate, faptul ca seisme se produc zilnic in diferite zone ale tarii. Ce o fi asa crima de les-majestate in chestia asta ?? Sunt eu oare idiot si am idei preconcepute privind informarea oamenilor despre seismele zilnice din Romania ? Ce o fi atat de grav in informarea oamenilor despre cutremurele din Romania ??? Nu pricep, nu mai stiu ce a zic, poate ca nu ma mai duce mintea si m-am sclerozat de tot, dar NU INTELEG !

In ultima perioada nu numai site-ul INFP s-a dereglat (sa zicem ). Chiar si institutul s-a dereglat cu totul....atitudinea lor este ipocrita, iar mentalitatea are un aspect misterios!:55:. Si cand te gandesti ca reprezinta principala sursa de informare si calcul seismic din Romania....:rolleyes:

tocmai le-am trimis un mail, sa vedem daca mai raspund tot atit de prompt ca data trecuta.
i-am intrebat de actualizari, de microseisme si de helicorderele care erau in vechiul site.

Poate prin insistarea cu mailuri oamenii vor realiza ca interes pentru acest domeniu exista, chiar daca peste 90% dintre cei care doresc sa afle informatii nu au studii de seismologie. Stiu cam cum se fac site-uri si IT in general la stat, dar un sistem informatic bine pus la punct n-ar trebui sa fie un lux...desi inteleg ca e greu cu un buget redus.

Eu cred ca INFP nu vor mai da informatii seismice detaliate fiindca si-au dat seama ca exista pasionati mult mai capabili inafara INFP-ului si probabil sunt invidiosi ca altii pot face gratuit analize/informare mult mai pertinente/coerente decat sunt capabili ei cei de acolo platiti din banii nostri.

Atitudinea lor se inscrie in linia obtuzo-comunista prin care incearca sa descurajeze initiative remarcabile precum acest site/forum. E cunoscuta dealtfel aversiunea lor fata de acest site si cred ca aici au tintit ei.

Si eu sunt extrem de sceptic ca vor mai pune date despre seismele zilnice, si actualizate. In mai multe randuri, domni de acolo au invocat urmatorul argument: \"noi nu anuntam cutremurele ca sa nu stresam populatia\", cica \"sa nu cream panica\". Dar Istrate ce face, ma rog frumos ? Eu am sustin in repetate randuri urmatorul aspect: daca oamenii vad ca zilnic se produc seisme in diferite zone ale tarii, vor intelege ca e o stare de lucruri cat se poate de normala si nu vor mai fi dusi cu presul de diferiti impostori, sarlatani, asa-zisi clarvazatori si prezicatori de ocazie. Dar se pare ca undeva nu se intelege acest lucru.

Daca domnii de la INFP au probleme cu site-ul din cauza bugetului, ii rog pe aceasta cale sa anunte.
Promit ca in cazul in care dumnealor doresc, ma voi ocupa ca impreuna cu prietenii sa le facem un site functional si gratuit.

Bogdan, si Cristi s-a oferit in acelasi sens. Ai concurenta :55:

Problema e ca unele persoane de acolo au anumite reticente, considera ca nu se cade sa stea de vorba cu \"oricine\". Eu cred ca asta e adevarata problema, nu atat banii. Stiu firme falimentare, inglodate in datorii, care isi permit sa aiba site-uri ca lumea, functionale si care sa includa lucruri de interes referitoare la obiectul lor de activitate. Deci e chestie de vointa, de mentalitate.

Back
Sus