Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ar fi interesant cine, cand si cum ar interzice functionarea unui asemenea sistem.
Banuiesc ca un asemenea site deja exista, ca nu e mare lucru. Problema e cum il gasesti
Ca sa aflam informatii in timp real trebuie sa apelam la site-uri ale unor institutii straine. DE CE??
Pentru ca EMSC foloseste pentru calcularea parametrilor unui singur seism inregistrarile a peste 7000 de statii seismice de pe teritoriul Europei, Africii si Asiei. Bineinteles, nu se folosesc toate inregistrarile de la atatea statii, ci doar cele care prezinta interes.
Magnitudinea si parametrii unui seism nu se calculeaza automat, cum probabil toata lumea crede. Trebuie luate in considerare multe variabile, se fac calcule manuale. Oricum, nu vad care-i shmenu\'... ) Este vorba despre informatii post-soc, deci nu te ajuta cu nimic sa stii datele cutremurului cu 10 minute mai devreme. ) daca ar fi vorba de predictii, as intelege nemultumirile tale, dar asa.... )
De fapt, nu se asteapta sa se produca prea curand un cutremur la San Francisco comparabil cu cel de acum 100 de ani (18 aprilie 1906, M=7,8 si nu 8,3 asa cum se estimase mai demult !!!!), dat de falia San Andreas. In schimb, ar putea avea loc un cutremur de 7,0 pe falia Hayward, care s-ar dovedi devastator pentru San Francisco. Sau un eveniment de 7,0-7,6 in zona Los Angels, pe sistemul de falii care traverseaza regiunea.Se asteapta de mult timp sa se scufunde California.Preturile la case scazusera la un moment dat.
BTHW, va sugerez sa va uitati si pe site-urile indicate. Ele dau cutremure si mai mici din Romania, si chiar daca unele valori nu sunt foarte exacte (in special pt cutremurele f. mici), totusi sunt orientative. De exemplu, in ultimele 48 de ore (8-9 aprilie) au avut loc cateva seisme micute in Vrancea, unele crustale. Remarcam o anumita crestere a activitatii in partea \"mai de sus\", pe la 70-80 km adancime, oarecum similar celei observate inaintea cutremurului din 30 mai 1990... De fapt, dificultatea de localizare mai exacta se refera mai ales la cutremurele foarte adanci, in jur de 140-160 km, pentru care nu se pun evenimentele mici...Pe falia San Andreas sunt zilnic seisme multe si mici.Mai sunt si in zona Alaska.Oricum sunt neinteresante.