mm1001 a spus:
Intrucat am ramas cu o deformare profesionala ce ma impinge mereu sa verific sursele de informare am ajuns sa \"stiu\" lucruri pe care -asemeni voua- nu le credeam posibile.
Dă un singur exemplu despre care o chestie pe care o "știi" și pe care nu o credeai posibilă. Poate vei fi uimit să afli că și vreunul din noi îți împărtășește crezul, în acea problemă.
Like I already said: am citit și citesc foarte (și nu exagerez) mult despre tot ce înseamnă paranormal, corpuri energetice, chakras, NDE, mistere, UFO, paleoastronautică, științe spirituale (da, sunt pasionat și de astrologie, îți fac interpretarea hărții natale, dacă dorești), Yoga (+ multe alte concepte orientale), Kaballa, și cam tot, absolut tot ce incită mintea. Dar caut să le judec eu însumi, nu să le iau servite de alții. N-am plecat de la nicio idee preconcepută, dimpotrivă, am vrut să mă conving eu însumi despre ce "idei" au circulat și mai circulă în lume, idei care fac zestrea asta spiritual-științifică a omenirii. Cu cât știi mai multe, cu-atât mai bine, ăsta a fost "ghidul" meu călăuzitor. Și cred că vorbesc acum, cu tine, în cunoștință de cauză.
Niciodată n-am susținut că le cunoaștem deja pe toate sau că le vom cunoaște vreodată, dar când vine vorba între a decela fantasmele de realitate, o pot face, în virtutea a ceea ce se știe până la acest moment.
Aseară, pe NatGeo, parcă, era ceva legat de uragane. Făcuseră niște calcule și dădeau niște informații interesante: ploile dintr-un uragan obișnuit (mediu) ar însuma cca. 20 milioane de bazine olimpice umplute, energia unui astfel de uragan fiind egală cu detonarea câte unei bombe de 100 megatone la fiecare sfert de oră (pe toată durata uraganului). Etc. etc. Realizezi, cred, ce energii sunt implicate acolo. Ei, bine, mintea mea refuză să creadă bazaconia aceea ce-o susții tu și anume că niște antene care aruncă doar câteva scântei (dar nici atât, măcar) în ionosferă, ar putea crea fenomene de această anvergură. Chiar dacă, să spunem că ar face-o indirect, adică doar ar da un impuls, nu văd cum ar putea-o face, fiindcă ionosfera e una, iar atmosfera joasă e alta. Ce să mai zic de producerea de cutremure, la adâncimi ce depășesc înălțimea ionosferei... Încă o dată, îți cer să judeci singur, lasă-i p-ăia de pe siturile alea, că unele le vizitez și eu și > 98% sunt lunatici.